Priprava
Priprava sladolednega nadeva: 1. Začnemo s pripravo sladolednega nadeva tako, da nalomimo čokolado kinder bueno. 2. Na hladno rezalno desko položimo folijo za živila in jo odrolamo do dolžine 40-50 cm. 3. Sladoled nažličkamo na sredino folije v obliki dolgega valja, 40 cm. Na sredino sladolednega valja po celotni dolžini položimo koščke čokolade kinder buena, ki jih potisnemo v sladoled. 4. Sladoledni valj nato oblikujemo z žlico ali lopatkami za testo, da dobimo čim bolj enakomerno debelino skozi celotno dolžino. 5. Ker se sladoled precej hitro topi, valj zavijemo v folijo in jo ob koncih dobro zavijemo, da se napne in tako poskrbi, da sladoled drži obliko valja. 6. Sladoledni valj skupaj z desko postavimo v zamrzovalnik.* V zamrzovalniku naj ostane toliko časa, da sladoled zamrzne nazaj, 3-4 ure. Sladoledni nadev je najlažje pustiti v zamrzovalniku čez noč. 7. Ko je sladoled pripravljen, spečemo čokoladni biskvit.
Priprava čokoladnega biskvita: 1. Pečico segrejemo na 180 °C in pokrijemo pekač (30 x 40 cm) s papirjem za peko. 2. V skledo mešalnika stremo 6 jajc, dodamo sladkor in vanilijev sladkor. Stepamo z metlico pri višji hitrosti slabih 10 minut. Barva mase mora postati zelo svetla in njen volumen mora zelo narasti. 3. Med stepanjem, v ločeno skledo presejemo moko, pecilni prašek, sol in temen kakav. 4. K jajčni masi postopoma primešamo suhe sestavine. Mešamo previdno, da ohranimo čim več volumna. Brez strahu, volumen bo kljub temu upadel za polovico. 5. Maso za biskvit prelijemo na pripravljen pekač in ga z lopatko enakomerno razmažemo po celotnem pekaču. 6. Biskvit pečemo 10-12 minut. Biskvit je pečen, ko s prsti nežno pritisnemo ob površino biskvita in ta odskoči nazaj. Če ostane vdolbina, podaljšamo čas peke. 7. Pečen biskvit hladimo slabih 5 minut nato njegovo površino dobro posujemo s sladkorjem v prahu. Čez položimo papir za peko, pladenj in vse skupaj obrnemo na glavo. Odstranimo pekač in previdno odlepimo spodnji papir za peko. 8. Sedaj še topel biskvit zavijemo v tesno rolado skupaj s papirjem za peko in ga pustimo, da se ohladi, 30 minut.
Priprava sladoledne rolade in dekoracija: 1. Ohlajen biskvit odrolamo, odvijemo tudi sladoledni insert, ki ga položimo na rob roladnega testa. 2. Testo zavijemo proti drugem robu in pazimo, da zavijemo na tesno saj se mora biskvit prijeti sladoleda. Pri zavijanju nam bo ostal 3-4 cm širok rob biskvita, ki je odveč. Biskvit shranimo za dekoracijo ali pa se z njim posladkamo medtem, ko končujemo sladico. 3. Zavito rolado zopet tesno zavijemo v folijo za živil, da dobimo čim lepšo obliko in jo postavimo v zamrzovalnik za 1-2 uri. 4. V stekleno ali kovinsko skledo nalomimo temno čokolado na manjše koščke in dodamo maslo. Skledo postavimo nad vodno kopel in stopimo čokolado. 5. Rolado vzamemo iz zamrzovalnika in jo v celoti prelijemo, premažemo s stopljeno čokolado. Nato po površini potresemo grobo mlete pražene lešnike. 6. Rolado zopet postavimo v zamrzovalnik za 30 minut ali dlje, odvisno od časa postrežbe. 7. Rolado hranimo v zamrzovalniku v zaprti posodi ali tesno zavito v folijo teden dni.