Priprava
Smetano stepamo. Ko se začne gostiti, ji primešamo sladkor v prahu. S paličnim mešalnikom zmiksamo gozdne sadeže. Skupaj stepamo skuto in gozdne sadeže, nato dodamo čvrsto stepeno smetano in vse skupaj stepemo. Sladoled je gotov. Lahko ga damo v hladilnik, ali takoj ponudimo.
Za torto vse sestavine (piškote, orehe in maslo) v posodi dobro premešamo in damo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Maso dobro potlačimo. Jajca in sladkor zmiksamo. Dodamo vse ostale (sladoled, kislo smetano) sestavine in zmiksamo v homogeno maso. Prelijemo jo na piškotno podlago in damo v pečico.
Pečico predhodno segrejemo na 175°C. Pečemo 40 - 45 minut in sladoledna torta je gotova.
Avtorji: Otroci skupine Pikapolonic, Vrtec Koper, enota Pikapolonica