Sladoledna torta
Sestavine
1
število pekačev
-
Za podlago
- 250 g oreo piškoti
- 40 ml kokoso maslo
-
Za kremo
- 360 g tofu
- 150 ml veganska smetana za kuhanje
- 70 g sladkor v prahu
- 1 vanilijev sladkor
- limonin sok
- 160 g jagode
- 100 ml kokosovo olje
- 100 g jagode na koščke narezane
-
Za preliv
- 150 ml veganska smetana za kuhanje
- 100 g mlečna čokolada
-
Za dekoracijo
- jagode
- oreo piškoti
- mandljevi lističi
Priprava
V multipraktiku zmiksaj oreo piškote in stopljeno kokosovo maslo. Pod obod premera 18cm daj peki papir nato dodaj maso, jo potlači in odstavi v hladilnik. Na pari duši tofu - okoli 10 minut. Nato ga dodaj v blender skupaj z vegansko smetano, sladkorjem v prahu, vanilijevim sladkorjem, limoninim sokom, jagodami on kokosovim oljem. Zblendaj. Na koncu vmešaj še na koščke narezane jagode. Mešanico vlij v obod ter postavi v zamrzovalnik za okoli tri ure. Torta mora biti skoraj zamrznjena. Daj jo iz oboda. Pripravi čokoladni preliv tako, da zavreš vegansko smetano ter v njo vmešaš nadrobljeno čokolado. Premešaj in počakaj, da se malo ohladi. Čokoladni preliv prelij čez torto ter jo še okrasi z jagodami, oreo piškoti in mandlji v lističih.