Sladoledna torta

Sladoledna torta image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 3:20 h

Sestavine

1 število pekačev
  • Za podlago

    • 250   g oreo piškoti
    • 40   ml kokoso maslo
  • Za kremo

    • 360   g tofu
    • 150   ml veganska smetana za kuhanje
    • 70   g sladkor v prahu
    • 1   vanilijev sladkor
    •   limonin sok
    • 160   g jagode
    • 100   ml kokosovo olje
    • 100   g jagode na koščke narezane
  • Za preliv

    • 150   ml veganska smetana za kuhanje
    • 100   g mlečna čokolada
  • Za dekoracijo

    •   jagode
    •   oreo piškoti
    •   mandljevi lističi

Priprava

    V multipraktiku zmiksaj oreo piškote in stopljeno kokosovo maslo. Pod obod premera 18cm daj peki papir nato dodaj maso, jo potlači in odstavi v hladilnik. Na pari duši tofu - okoli 10 minut. Nato ga dodaj v blender skupaj z vegansko smetano, sladkorjem v prahu, vanilijevim sladkorjem, limoninim sokom, jagodami on kokosovim oljem. Zblendaj. Na koncu vmešaj še na koščke narezane jagode. Mešanico vlij v obod ter postavi v zamrzovalnik za okoli tri ure. Torta mora biti skoraj zamrznjena. Daj jo iz oboda. Pripravi čokoladni preliv tako, da zavreš vegansko smetano ter v njo vmešaš nadrobljeno čokolado. Premešaj in počakaj, da se malo ohladi. Čokoladni preliv prelij čez torto ter jo še okrasi z jagodami, oreo piškoti in mandlji v lističih.