
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Slasten jabolčni riž z jabolki in orehi
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Riž sperite z vodo, nato ga dajte v posodo za kuhanje, zalijte z vodo in počakajte, da zavre. Ko riž vpije vso vodo, dodajte rastlinsko mleko, posolite, nato ga na nižji temperaturi kuhajte še 15 minut oz. po navodilih na embalaži. Medtem na poljubno velike koščke narežite jabolki (v riž jih dodajte 5 minut pred koncem, da se na hitro pokuhajo; takrat dodajte tudi cimet in rozine). Ko je riž z jabolki, rozinami in cimetom kuhan, vmešajte še žličko medu (ali pa dve, odvisno, kako ste sladkosnedi), nato še topel riž postrezite v skodelici ali na krožniku. Za piko na i ga potresite z grobo nasekljanimi orehi in dodajte še malo medu in cimeta za dekoracijo in intenzivnejši okus.