
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Polnozrnata moka Polnozrnata moka | 150 g g | ||
Maslo
Maslo (ali masti) | 80 g g | ||
Jajca Jajca | 70 g g | ||
Sol Sol | 3 g g | ||
Listnato testo Listnato testo | 275 g g |
SESTAVINE ZA NADEV
Omaka
Omaka (bolonska) | 300 g g | ||
Špageti
Špageti (kuhani) | 150 g g | ||
Svinjska pečenka Svinjska pečenka | 200 g g | ||
Ajdova kaša
Ajdova kaša (Ali koilon ali kašnih klobas) | 200 g g | ||
Bučke
Bučke (cukini) | 200 g g | ||
Bučna semena
Bučna semena (sesekljana) | 50 g g | ||
Sir
Sir (nariban) | 200 g g | ||
Čebula Čebula | 30 g g | ||
Česen Česen | 7 g g | ||
Paradižnikova omaka
Paradižnikova omaka (ali paradižnikove mezge) | 1 dl dl | ||
Sol Sol | 2 g g | ||
Poper Poper | 2 g g | ||
Peteršilj Peteršilj | 3 g g | ||
Olje Olje | 3 ml ml |
SESTAVINE ZA PRELIV
Jajca Jajca | 140 g g | ||
Kisla smetana Kisla smetana | 4 dl dl | ||
Mleko Mleko | 1 dl dl | ||
Sol Sol | 2 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamSlastna gubanica
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Iz sestavin zgnetemo krhko testo, zavijemo v folijo in pustimo na hladnem 30 minut. Testo razvaljamo in položimo na dno pomaščenega pekača, v velikosti 29 x 23 cm. Nekajkrat prebodemo z vilicami.Potrebujemo tudi 3 liste vlečenega testa, ki ga narežemo na 8 kosov, v velikosti pekača. V sredinskih plasteh lahko porabimo obrezline testa. Bučke naribamo in pomešamo z bučnimi semeni ter začinimo. Čebulo in česen nasekljamo in prepražimo na maščobi. Dodamo drobno narezano ali zmleto meso pečenke, zalijemo s paradižnikovo omako ali dodamo paradižnikovo mezgo, po okusu začinimo in zdušimo, na koncu primešamo bolonjsko omako.Za preliv vse sestavine žvrkljamo. Krhko testo v pekaču premažemo s prelivom in pokrijemo s plastjo vlečenega testa. Ponovno premažemo s prelivom in potresemo polovico mešanice bučk in semen. Prekrijemo s testom in potresemo polovico mesnega nadeva ter pokapljamo s prelivom.Ponovno položimo plast testa, pokrijemo s špageti, potresemo s polovico naribanega sira in pokapljamo s prelivom. Sledi plast testa z bučnim nadevom, sledi mesni nadev, prekrijemo s plastjo testa, in nanj razporedimo ajdovo kašo, potresemo preostali sir ter prelijemo s prelivom. Zadnja plast je testo, ki ga nežno pritisnemo na pripravljeno jed, da se plasti sprimejo. Na vrhu premažemo s preostankom preliva.Pečemo 45 minut na 180 stopinj Celzija. Gubanico pustimo 10-15 minut, nato narežemo na rezine in serviramo z jogurtno omako, listnato solato …
Avtorji:Blaž Belec, Nejc Madjar in Nejc Ambruž, SŠ za gostinstvo in turizem Radenci