
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Polnozrnata moka Polnozrnata moka | 150 g g | |
Maslo
Maslo (ali masti) | 80 g g | |
Jajca Jajca | 70 g g | |
Sol Sol | 3 g g | |
Listnato testo Listnato testo | 275 g g |
SESTAVINE ZA NADEV
Omaka
Omaka (bolonska) | 300 g g | |
Špageti
Špageti (kuhani) | 150 g g | |
Svinjska pečenka Svinjska pečenka | 200 g g | |
Ajdova kaša
Ajdova kaša (Ali koilon ali kašnih klobas) | 200 g g | |
Bučke
Bučke (cukini) | 200 g g | |
Bučna semena
Bučna semena (sesekljana) | 50 g g | |
Sir
Sir (nariban) | 200 g g | |
Čebula Čebula | 30 g g | |
Česen Česen | 7 g g | |
Paradižnikova omaka
Paradižnikova omaka (ali paradižnikove mezge) | 1 dl dl | |
Sol Sol | 2 g g | |
Poper Poper | 2 g g | |
Peteršilj Peteršilj | 3 g g | |
Olje Olje | 3 ml ml |
SESTAVINE ZA PRELIV
Jajca Jajca | 140 g g | |
Kisla smetana Kisla smetana | 4 dl dl | |
Mleko Mleko | 1 dl dl | |
Sol Sol | 2 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSlastna gubanica
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Iz sestavin zgnetemo krhko testo, zavijemo v folijo in pustimo na hladnem 30 minut. Testo razvaljamo in položimo na dno pomaščenega pekača, v velikosti 29 x 23 cm. Nekajkrat prebodemo z vilicami.Potrebujemo tudi 3 liste vlečenega testa, ki ga narežemo na 8 kosov, v velikosti pekača. V sredinskih plasteh lahko porabimo obrezline testa. Bučke naribamo in pomešamo z bučnimi semeni ter začinimo. Čebulo in česen nasekljamo in prepražimo na maščobi. Dodamo drobno narezano ali zmleto meso pečenke, zalijemo s paradižnikovo omako ali dodamo paradižnikovo mezgo, po okusu začinimo in zdušimo, na koncu primešamo bolonjsko omako.Za preliv vse sestavine žvrkljamo. Krhko testo v pekaču premažemo s prelivom in pokrijemo s plastjo vlečenega testa. Ponovno premažemo s prelivom in potresemo polovico mešanice bučk in semen. Prekrijemo s testom in potresemo polovico mesnega nadeva ter pokapljamo s prelivom.Ponovno položimo plast testa, pokrijemo s špageti, potresemo s polovico naribanega sira in pokapljamo s prelivom. Sledi plast testa z bučnim nadevom, sledi mesni nadev, prekrijemo s plastjo testa, in nanj razporedimo ajdovo kašo, potresemo preostali sir ter prelijemo s prelivom. Zadnja plast je testo, ki ga nežno pritisnemo na pripravljeno jed, da se plasti sprimejo. Na vrhu premažemo s preostankom preliva.Pečemo 45 minut na 180 stopinj Celzija. Gubanico pustimo 10-15 minut, nato narežemo na rezine in serviramo z jogurtno omako, listnato solato …
Avtorji:Blaž Belec, Nejc Madjar in Nejc Ambruž, SŠ za gostinstvo in turizem Radenci