Preprosto več za vas
Snackers ploščice

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.

Sestavine

1. plast

Mandlji Mandlji70 g g
Brazilski oreščki Brazilski oreščki100 g g
Datlji Datlji65 g g
Kokosova moka Kokosova moka110 g g
Kokosovo olje Kokosovo olje24 ml ml

2. plast

Arašidovo maslo Arašidovo maslo100 g g
Datlji Datlji65 g g
Mandljev napitek Mandljev napitek60 ml ml

3. plast

Praženi arašid brez soli Praženi arašid brez soli80 g g

4. plast

Mlečna čokolada Mlečna čokolada100 g g
Kokosovo olje Kokosovo olje36 ml ml

Snackers ploščice

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(1)

Priprava

1.plast: Dateljne in oreščke namoči v topli vodi (lahko čez noč). Vse sestavine za 1. plast stresi v multipraktik in jih dobro premešaj, da nastane enotna zmes.Pekač (pravokotni) obloži s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Zmes nadevaj v pekač, jo enakomerno razporedi po pekaču in s prsti dobro pritisni ob dno.

2.plast: Sestavine stresi v multipraktik in mešaj toliko časa, da nastane enotna zmes. Zmes razporedi po prvi plasti in s prsti dobro pritisni ob dno (je zelo lepljiva, zato jo boš lažje razporedil/-a z navlaženimi prsti).

3.plast: Arašide razporedi po 2. plasti in jih s prsti pritisni ob dno.

4.plast: Nad vodno soparo stopi poljubno čokolado in ji dodaj kokosovo olje. Vse skupaj dobro premešaj in prelij čez ploščice. Za eno uro postavi v hladilnik, potem ploščice razreži in v hladilniku pusti čez noč, da se strdijo.