Preprosto več za vas
Soba rezanci z govejim filejem v kokosovi omaki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Korenje Korenje180 g g
Mlada čebula Mlada čebula
Sladek grah Sladek grah125 g g
Špinača Špinača100 g g
Goveji file Goveji file400 g g
Sončnično olje Sončnično olje48 g g
Sol Sol
Poper Poper
Koriander Koriander3 g g
Jušna osnova Jušna osnova200 ml ml
Kokosov napitek Kokosov napitek150 ml ml
Soba rezanci Soba rezanci200 g g
Koruzni škrob Koruzni škrob4,5 g g
Tajska bazilika Tajska bazilika

Soba rezanci z govejim filejem v kokosovi omaki

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Korenje olupimo, mlado čebulo očistimo in vse narežemo na rezine. Očistimo sladki grah in ga po dolžini razpolovimo. Preberemo špinačo, jo operemo in pustimo, da se posuši (odtajano špinačo dobro ožamemo).

File operemo, ga osušimo z brisačo in narežemo na tanke rezine. Na polovici olja vsako stranpribl. 1 minuto močno pražimo v vročem voku ali ponviin postavimo na stran.

Korenje in mlado čebulo med mešanjempražimo 2 minutina preostalem olju v voku. Prilijemo osnovo in kokosovo mleko, dodamo sladki grah in špinačo ter rahlo popražimo. Ponovno dodamo file inpražimo 2-3 minute.

Medtem skuhamo soba rezance v vreli slani vodi po navodilih na embalaži. Odcedimo in pustimo, da se osuši.

Škrob zmešamo z nekaj vode in z njim rahlo zgostite kokosovo omako. Začinimo in serviramo z rezanci. Potresemo z natrgano baziliko.

Nasvet

Če se želite prehranjevati brez laktoze upoštevajte, da laktoze ne vsebujejo samo mleko in mlečni izdelki: pri nakupovanju preverite seznam sestavin, ker lahko tudi živila, kot je npr. kruh, pecivo ali klobasa vsebujejo laktozo.