Soba rezanci z govejim filejem v kokosovi omaki

Soba rezanci z govejim filejem v kokosovi omaki image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    • 180   g korenje
    •   mlada čebula
    • 125   g sladek grah
    • 100   g špinača
    • 400   g goveji file
    • 48   g sončnično olje
    •   sol
    •   poper
    • 3   g koriander
    • 200   ml jušna osnova
    • 150   ml kokosov napitek
    • 200   g soba rezanci
    • 4,5   g koruzni škrob
    •   tajska bazilika

Priprava

    Korenje olupimo, mlado čebulo očistimo in vse narežemo na rezine. Očistimo sladki grah in ga po dolžini razpolovimo. Preberemo špinačo, jo operemo in pustimo, da se posuši (odtajano špinačo dobro ožamemo).

    File operemo, ga osušimo z brisačo in narežemo na tanke rezine. Na polovici olja vsako stranpribl. 1 minuto močno pražimo v vročem voku ali ponviin postavimo na stran.

    Korenje in mlado čebulo med mešanjempražimo 2 minutina preostalem olju v voku. Prilijemo osnovo in kokosovo mleko, dodamo sladki grah in špinačo ter rahlo popražimo. Ponovno dodamo file inpražimo 2-3 minute.

    Medtem skuhamo soba rezance v vreli slani vodi po navodilih na embalaži. Odcedimo in pustimo, da se osuši.

    Škrob zmešamo z nekaj vode in z njim rahlo zgostite kokosovo omako. Začinimo in serviramo z rezanci. Potresemo z natrgano baziliko.

    Če se želite prehranjevati brez laktoze upoštevajte, da laktoze ne vsebujejo samo mleko in mlečni izdelki: pri nakupovanju preverite seznam sestavin, ker lahko tudi živila, kot je npr. kruh, pecivo ali klobasa vsebujejo laktozo.