
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Korenje Korenje | 180 g g | |
Mlada čebula Mlada čebula | ||
Sladek grah Sladek grah | 125 g g | |
Špinača Špinača | 100 g g | |
Goveji file Goveji file | 400 g g | |
Sončnično olje Sončnično olje | 48 g g | |
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Koriander Koriander | 3 g g | |
Jušna osnova Jušna osnova | 200 ml ml | |
Kokosov napitek Kokosov napitek | 150 ml ml | |
Soba rezanci Soba rezanci | 200 g g | |
Koruzni škrob Koruzni škrob | 4,5 g g | |
Tajska bazilika Tajska bazilika |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSoba rezanci z govejim filejem v kokosovi omaki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Korenje olupimo, mlado čebulo očistimo in vse narežemo na rezine. Očistimo sladki grah in ga po dolžini razpolovimo. Preberemo špinačo, jo operemo in pustimo, da se posuši (odtajano špinačo dobro ožamemo).
File operemo, ga osušimo z brisačo in narežemo na tanke rezine. Na polovici olja vsako stranpribl. 1 minuto močno pražimo v vročem voku ali ponviin postavimo na stran.
Korenje in mlado čebulo med mešanjempražimo 2 minutina preostalem olju v voku. Prilijemo osnovo in kokosovo mleko, dodamo sladki grah in špinačo ter rahlo popražimo. Ponovno dodamo file inpražimo 2-3 minute.
Medtem skuhamo soba rezance v vreli slani vodi po navodilih na embalaži. Odcedimo in pustimo, da se osuši.
Škrob zmešamo z nekaj vode in z njim rahlo zgostite kokosovo omako. Začinimo in serviramo z rezanci. Potresemo z natrgano baziliko.
Nasvet
Če se želite prehranjevati brez laktoze upoštevajte, da laktoze ne vsebujejo samo mleko in mlečni izdelki: pri nakupovanju preverite seznam sestavin, ker lahko tudi živila, kot je npr. kruh, pecivo ali klobasa vsebujejo laktozo.