Sočen sadni vitalni biskvit

Sočen sadni vitalni biskvit image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

1 število pekačev
  • suhe sestavine

    • 130   g ovseni kosmiči
    • 70   g brezglutenska moka
    • 1   vrečka pecilni prašek
    • 60   g indijski oreščki
    • 6   g cimet
  • mokre sestavine

    • 1,5   dl ovseni napitek
    • 1   banane
    • 20   g agavin sirup
  • zmrznjene sestavine

    • 80   g zamrznjene maline
    • 80   g zamrznjene borovnice

Priprava

  1. V večjo plastično posodo damo brezglutensko moko (lahko uporabimo tudi navadno), ovsene kosmiče, ovsen napitek, agavin sirup in z vilicami pretlačeno zrelo banano. Vse sestavine dobro premešamo z žlico ali kuhalnico (ne z mešalnikom) in maso pustimo počivati 5 minut, da se sestavine dobro prepojijo.

  2. Segrejemo ponev na zmerno temperaturo (7 od 9) in stopimo malo kokosove maščobe, nato z zajemalko previdno vlijemo maso na površino; oblikujemo čimbolj okrogle »oblačke« s premerom približno 9 cm in 0,5 cm debeline (odvisno od velikosti ponve, pri meni sem jih lahko 5 na enkrat, vmes mora biti dovolj prostora, da jih lahko še obračaš). Pečemo 2 minuti, da lepo zarumenijo, nato jih z lopatko res previdno obrnemo in pečemo še 2 minuti na drugi strani (po potrebi zmanjšamo temperaturo kuhalne plošče na 6, da jih ne zažgemo, so občutljivi). Postopek ponovimo s preostalo maso, dobimo približno 10 »oblačkov«.

  3. Na krožnik položimo en oblaček, mu dodamo žličko kokosovega deserta, ga prekrijemo z naslednjim oblačkom in tako nadaljujemo (4 do 5 plasti, če so previsoki, se »podrejo«, ker se zaradi toplote kokosov desert rahlo stopi in začnejo drseti). Na koncu jih po želji prelijemo z malo agavinega sirupa in okrasimo s svežimi borovnicami ali kakšnim drugim sezonskim sadjem, ki ga imamo radi.

  4.