Preprosto več za vas
Sočen sadni vitalni biskvit

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

suhe sestavine

Ovseni kosmiči Ovseni kosmiči130 g g
Brezglutenska moka Brezglutenska moka70 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek1 vrečke vrečka
Indijski oreščki Indijski oreščki60 g g
Cimet Cimet6 g g

mokre sestavine

Ovseni napitek Ovseni napitek1,5 dl dl
Banane Banane1
Agavin sirup Agavin sirup20 g g

zmrznjene sestavine

Zamrznjene maline Zamrznjene maline80 g g
Zamrznjene borovnice Zamrznjene borovnice80 g g

Sočen sadni vitalni biskvit

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(12)

Priprava

  1. V večjo plastično posodo damo brezglutensko moko (lahko uporabimo tudi navadno), ovsene kosmiče, ovsen napitek, agavin sirup in z vilicami pretlačeno zrelo banano. Vse sestavine dobro premešamo z žlico ali kuhalnico (ne z mešalnikom) in maso pustimo počivati 5 minut, da se sestavine dobro prepojijo.
  2. Segrejemo ponev na zmerno temperaturo (7 od 9) in stopimo malo kokosove maščobe, nato z zajemalko previdno vlijemo maso na površino; oblikujemo čimbolj okrogle »oblačke« s premerom približno 9 cm in 0,5 cm debeline (odvisno od velikosti ponve, pri meni sem jih lahko 5 na enkrat, vmes mora biti dovolj prostora, da jih lahko še obračaš). Pečemo 2 minuti, da lepo zarumenijo, nato jih z lopatko res previdno obrnemo in pečemo še 2 minuti na drugi strani (po potrebi zmanjšamo temperaturo kuhalne plošče na 6, da jih ne zažgemo, so občutljivi). Postopek ponovimo s preostalo maso, dobimo približno 10 »oblačkov«.
  3. Na krožnik položimo en oblaček, mu dodamo žličko kokosovega deserta, ga prekrijemo z naslednjim oblačkom in tako nadaljujemo (4 do 5 plasti, če so previsoki, se »podrejo«, ker se zaradi toplote kokosov desert rahlo stopi in začnejo drseti). Na koncu jih po želji prelijemo z malo agavinega sirupa in okrasimo s svežimi borovnicami ali kakšnim drugim sezonskim sadjem, ki ga imamo radi.