
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
suhe sestavine
Ovseni kosmiči Ovseni kosmiči | 130 g g | |
Brezglutenska moka Brezglutenska moka | 70 g g | |
Pecilni prašek Pecilni prašek | 1 vrečke vrečka | |
Indijski oreščki Indijski oreščki | 60 g g | |
Cimet Cimet | 6 g g |
mokre sestavine
Ovseni napitek Ovseni napitek | 1,5 dl dl | |
Banane Banane | 1 | |
Agavin sirup Agavin sirup | 20 g g |
zmrznjene sestavine
Zamrznjene maline Zamrznjene maline | 80 g g | |
Zamrznjene borovnice Zamrznjene borovnice | 80 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSočen sadni vitalni biskvit
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- V večjo plastično posodo damo brezglutensko moko (lahko uporabimo tudi navadno), ovsene kosmiče, ovsen napitek, agavin sirup in z vilicami pretlačeno zrelo banano. Vse sestavine dobro premešamo z žlico ali kuhalnico (ne z mešalnikom) in maso pustimo počivati 5 minut, da se sestavine dobro prepojijo.
- Segrejemo ponev na zmerno temperaturo (7 od 9) in stopimo malo kokosove maščobe, nato z zajemalko previdno vlijemo maso na površino; oblikujemo čimbolj okrogle »oblačke« s premerom približno 9 cm in 0,5 cm debeline (odvisno od velikosti ponve, pri meni sem jih lahko 5 na enkrat, vmes mora biti dovolj prostora, da jih lahko še obračaš). Pečemo 2 minuti, da lepo zarumenijo, nato jih z lopatko res previdno obrnemo in pečemo še 2 minuti na drugi strani (po potrebi zmanjšamo temperaturo kuhalne plošče na 6, da jih ne zažgemo, so občutljivi). Postopek ponovimo s preostalo maso, dobimo približno 10 »oblačkov«.
- Na krožnik položimo en oblaček, mu dodamo žličko kokosovega deserta, ga prekrijemo z naslednjim oblačkom in tako nadaljujemo (4 do 5 plasti, če so previsoki, se »podrejo«, ker se zaradi toplote kokosov desert rahlo stopi in začnejo drseti). Na koncu jih po želji prelijemo z malo agavinega sirupa in okrasimo s svežimi borovnicami ali kakšnim drugim sezonskim sadjem, ki ga imamo radi.