
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Čevapčiči Čevapčiči | 640 g g | ||
Maslo Maslo | 72 g g | ||
Zmrznjena zelenjava Zmrznjena zelenjava | 500 g g | ||
Riž za rižoto Riž za rižoto | 400 g g | ||
Bela čebula Bela čebula | |||
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik | 8 | ||
Sveže slive Sveže slive | 4 | ||
Belo vino Belo vino | 0,4 l l | ||
Jušna osnova Jušna osnova | 1,3 dl dl | ||
Olivno olje Olivno olje | 12 ml ml | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Parmezan Parmezan | 80 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamSočni čevapčiči z rižoto in pisano zelenjavo
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Rižota:
Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. V posodi stopimo maslo, dodamo čebulo in popečemo, da postekleni. Dodamo riž, na kratko prepražimo in zalijemo z belim vinom. Vino na hitro povremo. Ko riž absorbira vino, postopoma prilivamo toliko jušne osnove, da pokrije riž. Postopek ponavljamo tako dolgo, da se riž skoraj zmehča, a ostane »al dente«. Medtem nenehno mešamo.
Tik pred koncem kuhanja začinimo s soljo in poprom ter dodamo nariban parmezan in košček masla (po želji). Dobro premešamo in naložimo v naoljene modelčke.
Paradižnike zrežemo na manjše kose in jih na žlici oljčnega olja na hitro popečemo. V drugi posodi na maslu in v jušni osnovi na hitro pokuhamo zelenjavo (grah, koruzo, papriko, janež) ter nato šenekaj minut pokrito dušimo.Tretjino zelenjave odcedimo in prihranimo za dekoracijo, drugo pa zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo kremno juho.
Slive razpolovimo in jih v manjši ponvi na hitro popečemo.
Na ražnju ali v ponvi za žar na vroči maščobi popečemo čevapčiče enakomerno z vseh strani, da nastane skorjica. Čevapčiči morajo biti zunaj rjavi in zapečeni, znotraj pa še rožnati in sočni.
Serviranje
Na večji plitev krožnik prekucnemo modelček z rižoto, ga previdno dvignemo, rižoto polijemo s kremno juho, na sredino damo popečene kocke češnjevega paradižnika, okrog rižote razporedimo pisano zelenjavo. Dodamo pečene čevapčiče, popečene slive in sveže paradižnikove rezine.