Preprosto več za vas
Sočni čevapčiči z rižoto in pisano zelenjavo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Čevapčiči Čevapčiči640 g g
Maslo Maslo72 g g
Zmrznjena zelenjava Zmrznjena zelenjava500 g g
Riž za rižoto Riž za rižoto400 g g
Bela čebula Bela čebula
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik8
Sveže slive Sveže slive4
Belo vino Belo vino0,4 l l
Jušna osnova Jušna osnova1,3 dl dl
Olivno olje Olivno olje12 ml ml
Sol Sol
Poper Poper
Parmezan Parmezan80 g g

Sočni čevapčiči z rižoto in pisano zelenjavo

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Rižota:
Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. V posodi stopimo maslo, dodamo čebulo in popečemo, da postekleni. Dodamo riž, na kratko prepražimo in zalijemo z belim vinom. Vino na hitro povremo. Ko riž absorbira vino, postopoma prilivamo toliko jušne osnove, da pokrije riž. Postopek ponavljamo tako dolgo, da se riž skoraj zmehča, a ostane »al dente«. Medtem nenehno mešamo.

Tik pred koncem kuhanja začinimo s soljo in poprom ter dodamo nariban parmezan in košček masla (po želji). Dobro premešamo in naložimo v naoljene modelčke.

Paradižnike zrežemo na manjše kose in jih na žlici oljčnega olja na hitro popečemo. V drugi posodi na maslu in v jušni osnovi na hitro pokuhamo zelenjavo (grah, koruzo, papriko, janež) ter nato šenekaj minut pokrito dušimo.Tretjino zelenjave odcedimo in prihranimo za dekoracijo, drugo pa zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo kremno juho.

Slive razpolovimo in jih v manjši ponvi na hitro popečemo.

Na ražnju ali v ponvi za žar na vroči maščobi popečemo čevapčiče enakomerno z vseh strani, da nastane skorjica. Čevapčiči morajo biti zunaj rjavi in zapečeni, znotraj pa še rožnati in sočni.

Serviranje

Na večji plitev krožnik prekucnemo modelček z rižoto, ga previdno dvignemo, rižoto polijemo s kremno juho, na sredino damo popečene kocke češnjevega paradižnika, okrog rižote razporedimo pisano zelenjavo. Dodamo pečene čevapčiče, popečene slive in sveže paradižnikove rezine.