Solata iz pražene korenaste zelenjave in puranjega fileja z mandlji in balzamičnim kisom

Solata iz pražene korenaste zelenjave in puranjega fileja z mandlji in balzamičnim kisom image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    • 800   g puranji file
    • 1   zelena
    • 4   korenje
    •   peteršilj
    • 4   čebula
    • 100   g mandlji
    •   balzamični kis
    •   sol
    •   poper
    •   olivno olje
    •   drobnjak

Priprava

    Puranji file posolimo, popopramo in prepražimo na oljčnem olju, da se zlato rumeno zapeče, pri tem pa pazimo, da ostane sočen.

    Korenje, zeleno, čebulo in koren peteršilja očistimo ter narežemo na večje kose, posolimo in pokapamo z oljem terpostavimo v pečico, segreto na 200 °C, za približno 45 minut.

    Ko je zelenjava pripravljena, ji dodamo pečenega purana, po potrebi še začinimo s soljo in poprom ter dodamo balzamični kis, olje, sesekljan drobnjak in pražene zdrobljene mandlje.