
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Puranji file Puranji file | 800 g g | ||
Zelena Zelena | 1 | ||
Korenje Korenje | 4 | ||
Peteršilj Peteršilj | |||
Čebula Čebula | 4 | ||
Mandlji Mandlji | 100 g g | ||
Balzamični kis Balzamični kis | |||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Olivno olje Olivno olje | |||
Drobnjak Drobnjak |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamSolata iz pražene korenaste zelenjave in puranjega fileja z mandlji in balzamičnim kisom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Puranji file posolimo, popopramo in prepražimo na oljčnem olju, da se zlato rumeno zapeče, pri tem pa pazimo, da ostane sočen.
Korenje, zeleno, čebulo in koren peteršilja očistimo ter narežemo na večje kose, posolimo in pokapamo z oljem terpostavimo v pečico, segreto na 200 °C, za približno 45 minut.
Ko je zelenjava pripravljena, ji dodamo pečenega purana, po potrebi še začinimo s soljo in poprom ter dodamo balzamični kis, olje, sesekljan drobnjak in pražene zdrobljene mandlje.