Preprosto več za vas
Solata iz pražene korenaste zelenjave in puranjega fileja z mandlji in balzamičnim kisom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Puranji file Puranji file800 g g
Zelena Zelena1
Korenje Korenje4
Peteršilj Peteršilj
Čebula Čebula4
Mandlji Mandlji100 g g
Balzamični kis Balzamični kis
Sol Sol
Poper Poper
Olivno olje Olivno olje
Drobnjak Drobnjak

Solata iz pražene korenaste zelenjave in puranjega fileja z mandlji in balzamičnim kisom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Puranji file posolimo, popopramo in prepražimo na oljčnem olju, da se zlato rumeno zapeče, pri tem pa pazimo, da ostane sočen.

Korenje, zeleno, čebulo in koren peteršilja očistimo ter narežemo na večje kose, posolimo in pokapamo z oljem terpostavimo v pečico, segreto na 200 °C, za približno 45 minut.

Ko je zelenjava pripravljena, ji dodamo pečenega purana, po potrebi še začinimo s soljo in poprom ter dodamo balzamični kis, olje, sesekljan drobnjak in pražene zdrobljene mandlje.