Preprosto več za vas
Solata s piščancem in mangom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Piščančja prsa Piščančja prsa500 g g

marinada

Olivno olje Olivno olje36 ml ml
Limonin sok Limonin sok
Česen Česen2
Poper Poper
Sol Sol

solata

Zelena solata Zelena solata
Špinača Špinača3 pesti pest
Mango Mango1
Avokado Avokado1
Kumara Kumara
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik
Čebula Čebula
Mandljevi lističi Mandljevi lističi
Čili Čili

solatni preliv

Olivno olje Olivno olje120 ml ml
Jabolčni kis Jabolčni kis36 ml ml
Limonin sok Limonin sok12 ml ml
Gorčica Gorčica15 g g
Med Med50 g g
Sol Sol6 g g
Poper Poper1 g g

Solata s piščancem in mangom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(26)

Priprava

  • Piščančja prsa prerežemo na pol, da dobimo 2 fileja. Pripravimo marinado: zmešamo olivno olje, limonin sok, 2 stroka česna (ki ju “zmečkamo” z nožem in narežemo na večje koščke), sol, poper. Prelijemo po piščančjem mesu ter pustimo, da se marinira vsaj 30 minut (lahko tudi čez noč).
  • Pečico nastavimo na 180°C.
  • Piščanca vzamemo iz marinade, odstranimo česen (da se ne zažge) in cele fileje na hitro popečemo na ponvi z vseh strani (skupaj cca. 5 min), da se z vseh strani zlato zapeče. Nato fileja polijemo s preostalo marinado, pokrijemo s folijo in postavimo v segreto pečico. Pečemo pokrito približno 20 min.
  • Medtem, ko se meso peče, pripravimo solato: V skledi zmešamo liste romanske solate in špinače. Narežemo ostalo zelenjavo: češnjeve paradižnike razpolovimo; Kumaro prerežemo po dolžini ter jo narežemo na manjše koščke; Čebulo narežemo na tanke kolobarje; avokado prerežemo na pol, odstranimo koščico, izdolbemo in narežemo na koščke; Mango olupimo in narežemo na kockice; Vso narezano zelenjavo dodamo v skledo, čisto na koncu,na vrh na sredino damo mango.
  • Ko je piščanec pečen, ga vzamemo iz pečice in pustimo počivati 5 min, preden ga razrežemo.
  • Pripravimo preliv. Pri pripravi preliva, lahko uporabimo tale trik: vse sestavine za preliv samo dodamo v kozarec za vlaganje, ga zapremo s pokrovčkom in dobro pretresemo. Na tak način ga lahko pripravimo tudi vnaprej in shranimo v hladilniku.
  • V manjši ponvi prepražimo mandljeve lističe. Pražimo jih na srednjem ognju, samo toliko, da zadišijo in postanejo zlate barve. Odstavimo.
  • Meso razrežemo na enako velike koščke in ga položimo na solato.
  • Solato prelijemo s prelivom in posujemo z mandljevimi lističi. Lahko dodamo še sesekljan čili.