Solata s piščancem in mangom

Solata s piščancem in mangom image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

2 število porcij
    • 500   g piščančja prsa
  • marinada

    • 36   ml olivno olje
    •   limonin sok
    • 2   česen
    •   poper
    •   sol
  • solata

    •   zelena solata
    • 3   pesti špinača
    • 1   mango
    • 1   avokado
    •   kumara
    •   češnjev paradižnik
    •   čebula
    •   mandljevi lističi
    •   čili
  • solatni preliv

    • 120   ml olivno olje
    • 36   ml jabolčni kis
    • 12   ml limonin sok
    • 15   g gorčica
    • 50   g med
    • 6   g sol
    • 1   g poper

Priprava

    Piščančja prsa prerežemo na pol, da dobimo 2 fileja. Pripravimo marinado: zmešamo olivno olje, limonin sok, 2 stroka česna (ki ju “zmečkamo” z nožem in narežemo na večje koščke), sol, poper. Prelijemo po piščančjem mesu ter pustimo, da se marinira vsaj 30 minut (lahko tudi čez noč).

    Pečico nastavimo na 180°C.

    Piščanca vzamemo iz marinade, odstranimo česen (da se ne zažge) in cele fileje na hitro popečemo na ponvi z vseh strani (skupaj cca. 5 min), da se z vseh strani zlato zapeče. Nato fileja polijemo s preostalo marinado, pokrijemo s folijo in postavimo v segreto pečico. Pečemo pokrito približno 20 min.

    Medtem, ko se meso peče, pripravimo solato: V skledi zmešamo liste romanske solate in špinače. Narežemo ostalo zelenjavo: češnjeve paradižnike razpolovimo; Kumaro prerežemo po dolžini ter jo narežemo na manjše koščke; Čebulo narežemo na tanke kolobarje; avokado prerežemo na pol, odstranimo koščico, izdolbemo in narežemo na koščke; Mango olupimo in narežemo na kockice; Vso narezano zelenjavo dodamo v skledo, čisto na koncu,na vrh na sredino damo mango.

    Ko je piščanec pečen, ga vzamemo iz pečice in pustimo počivati 5 min, preden ga razrežemo.

    Pripravimo preliv. Pri pripravi preliva, lahko uporabimo tale trik: vse sestavine za preliv samo dodamo v kozarec za vlaganje, ga zapremo s pokrovčkom in dobro pretresemo. Na tak način ga lahko pripravimo tudi vnaprej in shranimo v hladilniku.

    V manjši ponvi prepražimo mandljeve lističe. Pražimo jih na srednjem ognju, samo toliko, da zadišijo in postanejo zlate barve. Odstavimo.

    Meso razrežemo na enako velike koščke in ga položimo na solato.

    Solato prelijemo s prelivom in posujemo z mandljevimi lističi. Lahko dodamo še sesekljan čili.