
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Piščančja prsa Piščančja prsa | 500 g g |
marinada
Olivno olje Olivno olje | 36 ml ml | |
Limonin sok Limonin sok | ||
Česen Česen | 2 | |
Poper Poper | ||
Sol Sol |
solata
Zelena solata Zelena solata | ||
Špinača Špinača | 3 pesti pest | |
Mango Mango | 1 | |
Avokado Avokado | 1 | |
Kumara Kumara | ||
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik | ||
Čebula Čebula | ||
Mandljevi lističi Mandljevi lističi | ||
Čili Čili |
solatni preliv
Olivno olje Olivno olje | 120 ml ml | |
Jabolčni kis Jabolčni kis | 36 ml ml | |
Limonin sok Limonin sok | 12 ml ml | |
Gorčica Gorčica | 15 g g | |
Med Med | 50 g g | |
Sol Sol | 6 g g | |
Poper Poper | 1 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSolata s piščancem in mangom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Piščančja prsa prerežemo na pol, da dobimo 2 fileja. Pripravimo marinado: zmešamo olivno olje, limonin sok, 2 stroka česna (ki ju “zmečkamo” z nožem in narežemo na večje koščke), sol, poper. Prelijemo po piščančjem mesu ter pustimo, da se marinira vsaj 30 minut (lahko tudi čez noč).
- Pečico nastavimo na 180°C.
- Piščanca vzamemo iz marinade, odstranimo česen (da se ne zažge) in cele fileje na hitro popečemo na ponvi z vseh strani (skupaj cca. 5 min), da se z vseh strani zlato zapeče. Nato fileja polijemo s preostalo marinado, pokrijemo s folijo in postavimo v segreto pečico. Pečemo pokrito približno 20 min.
- Medtem, ko se meso peče, pripravimo solato: V skledi zmešamo liste romanske solate in špinače. Narežemo ostalo zelenjavo: češnjeve paradižnike razpolovimo; Kumaro prerežemo po dolžini ter jo narežemo na manjše koščke; Čebulo narežemo na tanke kolobarje; avokado prerežemo na pol, odstranimo koščico, izdolbemo in narežemo na koščke; Mango olupimo in narežemo na kockice; Vso narezano zelenjavo dodamo v skledo, čisto na koncu,na vrh na sredino damo mango.
- Ko je piščanec pečen, ga vzamemo iz pečice in pustimo počivati 5 min, preden ga razrežemo.
- Pripravimo preliv. Pri pripravi preliva, lahko uporabimo tale trik: vse sestavine za preliv samo dodamo v kozarec za vlaganje, ga zapremo s pokrovčkom in dobro pretresemo. Na tak način ga lahko pripravimo tudi vnaprej in shranimo v hladilniku.
- V manjši ponvi prepražimo mandljeve lističe. Pražimo jih na srednjem ognju, samo toliko, da zadišijo in postanejo zlate barve. Odstavimo.
- Meso razrežemo na enako velike koščke in ga položimo na solato.
- Solato prelijemo s prelivom in posujemo z mandljevimi lističi. Lahko dodamo še sesekljan čili.