
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''
Sestavine
Bulgur Bulgur | 180 g g | ||
Voda Voda | 720 ml ml | ||
Paprika Paprika | |||
Paradižnik Paradižnik | |||
Česen Česen | 2 | ||
Čebula Čebula | |||
Peteršilj Peteršilj | |||
Kis Kis | |||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Idijska mešanica začimb Garam Masala Idijska mešanica začimb Garam Masala | |||
Olivno olje Olivno olje |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamSolata z bulgurjem
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Bulgur damo kuhat v vrelo slano vodo. Po 10 minutah kuhanja na nizkem ognju, ogenj ugasnemo in pustimo pokrito še 5 minut, da bulgur nabrekne.
Ta čas narežemo zelenjavo. Papriko popražimo na olivnem olju, solimo. Na koncu vmešamo na drobno narezan česen in pražimo le še toliko, da česen zadiši. Zatem takoj vmešamo bulgur, garam masala začimbo in poper.
V ohlajen bulgur vmešamo še svežo zelenjavo, začinimo s kisom in nežno premešamo.