Solata z lečo in tofujem

Solata z lečo in tofujem image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

1 število porcij
  • solata

    • 8   ml olivno olje
    • 6   g kurkuma
    •   ščepec kajenski poper
    • 250   g leča rjava
    • 100   g mlada špinača
    • 1   jabolka
    • 1   cvetača
    •   peteršilj
    •   orehi
  • preliv

    • 24   ml limonin sok
    • 24   ml olivno olje
    •   česen v prahu
    •   sol
    •   poper

Priprava

    Cvetačo narežemo na cvetke, ki jih premažemo z olivnim oljem ter začinimo s kurkumo in kajenskim poprom. Položimo jih na pekač, pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija in jih pečemo 25min.

    Špinačo, lečo in narezano jabolko položimo v skledo in pripravimo preliv. Ko je cvetača pečena, jo posipamo čez sveže sestavine, čez dodamo še preliv in peteršilj ter narezane orehe.