
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
solata
Olivno olje Olivno olje | 8 ml ml | |
Kurkuma Kurkuma | 6 g g | |
Kajenski poper Kajenski poper | ščepec ščepec | |
Leča
Leča (rjava) | 250 g g | |
Mlada špinača Mlada špinača | 100 g g | |
Jabolka Jabolka | 1 | |
Cvetača Cvetača | 1 | |
Peteršilj Peteršilj | ||
Orehi Orehi |
preliv
Limonin sok Limonin sok | 24 ml ml | |
Olivno olje Olivno olje | 24 ml ml | |
Česen v prahu Česen v prahu | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSolata z lečo in tofujem
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Cvetačo narežemo na cvetke, ki jih premažemo z olivnim oljem ter začinimo s kurkumo in kajenskim poprom. Položimo jih na pekač, pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija in jih pečemo 25min.
Špinačo, lečo in narezano jabolko položimo v skledo in pripravimo preliv. Ko je cvetača pečena, jo posipamo čez sveže sestavine, čez dodamo še preliv in peteršilj ter narezane orehe.