Preprosto več za vas
Solata z lečo in tofujem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

solata

Olivno olje Olivno olje8 ml ml
Kurkuma Kurkuma6 g g
Kajenski poper Kajenski poper ščepec ščepec
Leča Leča
(rjava)
250 g g
Mlada špinača Mlada špinača100 g g
Jabolka Jabolka1
Cvetača Cvetača1
Peteršilj Peteršilj
Orehi Orehi

preliv

Limonin sok Limonin sok24 ml ml
Olivno olje Olivno olje24 ml ml
Česen v prahu Česen v prahu
Sol Sol
Poper Poper

Solata z lečo in tofujem

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(0)

Priprava

Cvetačo narežemo na cvetke, ki jih premažemo z olivnim oljem ter začinimo s kurkumo in kajenskim poprom. Položimo jih na pekač, pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija in jih pečemo 25min.

Špinačo, lečo in narezano jabolko položimo v skledo in pripravimo preliv. Ko je cvetača pečena, jo posipamo čez sveže sestavine, čez dodamo še preliv in peteršilj ter narezane orehe.