Lističe melise in mlado špinačo operite in osušite.
Solata z mlado špinačo in lubenico
Sestavine
4
število porcij
-
- 100 g mlada špinača
- 125 g mini mozzarella
- 300 g lubenica
- 50 g listi melise
- 40 g nepraženi arašidi
- črni sezam
- sol
- 1 limonin sok
Priprava
Dodajte na koščke narezano lubenico, razpolovljene mini mocarele in arašide ter pokapajte z limonovim sokom in posujte s črnim sezamom.
Solite po okusu.
Mlada špinača je v solati nadvse okusna tudi z nastrganim parmezanom ali tršim pikantnim sirom in pinjolami. Tako solato zabelite z oljčnim oljem in limonovim sokom ter jo postrezite s francosko štruco. Imenitna malica v vročih dneh je hitro pripravljena in prepriča s slastnimi okusi! Namesto s pinjolami lahko solato potresete z žlico praženega sezama.