Špageti z bučko, avokadovo omako in paradižniki

Špageti z bučko, avokadovo omako in paradižniki
TežavnostLahko
Kuhanje30 min

Priprava

    Bučko nareži na majhne kockice, češnjevce pa na četrtine. Avokado, baziliko (nekaj je prihrani za okras), čebulico, česen, sok limete, malo soli in popra zmiksaj v gosto omako. Dodaj še dve žlici olja in še enkrat zmiksaj. Poskusi in dodelaj. Špagete skuhaj v vreli soljeni vodi. Bučkine kocke na hitro - le približno dve minuti - skupaj z malo soli in popra prepraži in rahlo zmehčaj na segreti žlici olja. Skuhane špagete odcedi (nikar se spiraj!) in zmešaj z avokadovo omako, potem pa še z bučko in češnjevci ter serviraj. Okrasi s prihranjeno baziliko in po želji še s parmezanom. Takoj postrezi.

    Nasvet:Jed lahko pripraviš tudi brez bučke ali češnjevcev. Uporabiš lahko tudi druge testenine, na primer fusile, peresnike ali male polžke. Namesto bazilike lahko uporabiš tudi peteršilj, namesto limete pa limono.