Priprava
Bučko nareži na majhne kockice, češnjevce pa na četrtine. Avokado, baziliko (nekaj je prihrani za okras), čebulico, česen, sok limete, malo soli in popra zmiksaj v gosto omako. Dodaj še dve žlici olja in še enkrat zmiksaj. Poskusi in dodelaj. Špagete skuhaj v vreli soljeni vodi. Bučkine kocke na hitro - le približno dve minuti - skupaj z malo soli in popra prepraži in rahlo zmehčaj na segreti žlici olja. Skuhane špagete odcedi (nikar se spiraj!) in zmešaj z avokadovo omako, potem pa še z bučko in češnjevci ter serviraj. Okrasi s prihranjeno baziliko in po želji še s parmezanom. Takoj postrezi.
Nasvet:Jed lahko pripraviš tudi brez bučke ali češnjevcev. Uporabiš lahko tudi druge testenine, na primer fusile, peresnike ali male polžke. Namesto bazilike lahko uporabiš tudi peteršilj, namesto limete pa limono.