Preprosto več za vas
Španski krompir s pečeno koruzo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Krompir Krompir400 g g
Paradižnikov koncentrat Paradižnikov koncentrat16 g g
Olje Olje30 ml ml
Paprika v prahu Paprika v prahu3 g g
Timijan Timijan3 g g
Sol Sol3 g g
Poper Poper3 g g
Koruza Koruza
Bučke Bučke1
Rukola Rukola
Limona Limona1
Peteršilj Peteršilj

Španski krompir s pečeno koruzo

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Krompir olupi in nareži na koščke. V majhni skodelici skupaj dobro zmešaj paradižnikov koncentrat, mleto papriko, sol, poper, timijan in olje. Z mešanico kar z rokami dobro namaži krompir. Koruzo nareži na manjše kolute, bučko pa prav tako. Koruzo in bučko pokapaj z oljem ter posoli in popopraj. Pekač obloži s papirjem za peko, nanj razporedi krompir in koruzo in peci 30 minut v pečici, ogreti na 180°C. Potem pekač previdno vzemi iz pečice, koruzo obrni, krompir prav tako in dodaj kolute bučke. Peci še približno 15-20 minut. Pečen krompir potresi s sesekljanim peteršiljem in pokapaj z nekaj kapljicami limoninega soka. Krompir postrezi s koruzo, bučko in rukolo (rukolo zabeli z malo olja, limoninega soka in soli).

Nasveti:Poleti, ko je na voljo mlad krompir, uporabi tega, lahko tudi neolupljenega. Čas pečenja prilagodi glede na vrsto in trdoto krompirja. Če se krompir in koruza ne obarvata dovolj, ju zadnjih 10 minut peci na najvišji rešetki v pečici, vključi še žar funkcijo. Namesto navadne rdeče mlete paprike uporabi dimljeno ali pekočo. Pečen krompir lahko serviraš s čimer koli hočeš, lahko je samostojen obrok ali pa priloga kakšni drugi jedi. Koščki krompirja naj bodo veliki za ugriz, da se hitreje spečejo in da se naredi hrustljava skorjica okoli in okoli.