
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Krompir Krompir | 400 g g | |
Paradižnikov koncentrat Paradižnikov koncentrat | 16 g g | |
Olje Olje | 30 ml ml | |
Paprika v prahu Paprika v prahu | 3 g g | |
Timijan Timijan | 3 g g | |
Sol Sol | 3 g g | |
Poper Poper | 3 g g | |
Koruza Koruza | ||
Bučke Bučke | 1 | |
Rukola Rukola | ||
Limona Limona | 1 | |
Peteršilj Peteršilj |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listŠpanski krompir s pečeno koruzo
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Krompir olupi in nareži na koščke. V majhni skodelici skupaj dobro zmešaj paradižnikov koncentrat, mleto papriko, sol, poper, timijan in olje. Z mešanico kar z rokami dobro namaži krompir. Koruzo nareži na manjše kolute, bučko pa prav tako. Koruzo in bučko pokapaj z oljem ter posoli in popopraj. Pekač obloži s papirjem za peko, nanj razporedi krompir in koruzo in peci 30 minut v pečici, ogreti na 180°C. Potem pekač previdno vzemi iz pečice, koruzo obrni, krompir prav tako in dodaj kolute bučke. Peci še približno 15-20 minut. Pečen krompir potresi s sesekljanim peteršiljem in pokapaj z nekaj kapljicami limoninega soka. Krompir postrezi s koruzo, bučko in rukolo (rukolo zabeli z malo olja, limoninega soka in soli).
Nasveti:Poleti, ko je na voljo mlad krompir, uporabi tega, lahko tudi neolupljenega. Čas pečenja prilagodi glede na vrsto in trdoto krompirja. Če se krompir in koruza ne obarvata dovolj, ju zadnjih 10 minut peci na najvišji rešetki v pečici, vključi še žar funkcijo. Namesto navadne rdeče mlete paprike uporabi dimljeno ali pekočo. Pečen krompir lahko serviraš s čimer koli hočeš, lahko je samostojen obrok ali pa priloga kakšni drugi jedi. Koščki krompirja naj bodo veliki za ugriz, da se hitreje spečejo in da se naredi hrustljava skorjica okoli in okoli.