Španski krompir s pečeno koruzo

Španski krompir s pečeno koruzo
TežavnostLahko
Kuhanje60 min

Priprava

    Krompir olupi in nareži na koščke. V majhni skodelici skupaj dobro zmešaj paradižnikov koncentrat, mleto papriko, sol, poper, timijan in olje. Z mešanico kar z rokami dobro namaži krompir. Koruzo nareži na manjše kolute, bučko pa prav tako. Koruzo in bučko pokapaj z oljem ter posoli in popopraj. Pekač obloži s papirjem za peko, nanj razporedi krompir in koruzo in peci 30 minut v pečici, ogreti na 180°C. Potem pekač previdno vzemi iz pečice, koruzo obrni, krompir prav tako in dodaj kolute bučke. Peci še približno 15-20 minut. Pečen krompir potresi s sesekljanim peteršiljem in pokapaj z nekaj kapljicami limoninega soka. Krompir postrezi s koruzo, bučko in rukolo (rukolo zabeli z malo olja, limoninega soka in soli).

    Nasveti:Poleti, ko je na voljo mlad krompir, uporabi tega, lahko tudi neolupljenega. Čas pečenja prilagodi glede na vrsto in trdoto krompirja. Če se krompir in koruza ne obarvata dovolj, ju zadnjih 10 minut peci na najvišji rešetki v pečici, vključi še žar funkcijo. Namesto navadne rdeče mlete paprike uporabi dimljeno ali pekočo. Pečen krompir lahko serviraš s čimer koli hočeš, lahko je samostojen obrok ali pa priloga kakšni drugi jedi. Koščki krompirja naj bodo veliki za ugriz, da se hitreje spečejo in da se naredi hrustljava skorjica okoli in okoli.