
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Bučke Bučke | 2 | |
Paprika Paprika | 3 | |
Pelati
Pelati (pločevinka ) | ||
Čebula Čebula | 1 | |
Poper Poper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listŠpanski pisto po domače
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Najprej operi vso zelenjavo in jo nareži na majhne koščke, čebulo pa nasekljaj. V ponvi segrej olivno olje. Ko je vroče, notri najprej vržeš koščke paprike. Ko se paprika skoraj skuha, dodaš čebulo in malo posoliš. Ko sta paprika in čebula narejeni, jih vzameš iz ponvice in daš na krožnik. V ponev daš zopet še malo olivnega olja, potem pa grejo vanjo koščki bučk. Ko so bučke spečene, jim dodaš še papriko in čebulo iz krožnička. Dobro zmešaš, da se okusi prepletejo, dodaš paradajzke, še malo pokuhaš, na koncu pa po okusu še posoliš in popraš. Čisto lahki pisto je končan in lahko ga ješ toplega ali pa hladnega.