Preprosto več za vas
Španski pisto po domače

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Bučke Bučke2
Paprika Paprika3
Pelati Pelati
(pločevinka )
Čebula Čebula1
Poper Poper

Španski pisto po domače

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(0)

Priprava

Najprej operi vso zelenjavo in jo nareži na majhne koščke, čebulo pa nasekljaj. V ponvi segrej olivno olje. Ko je vroče, notri najprej vržeš koščke paprike. Ko se paprika skoraj skuha, dodaš čebulo in malo posoliš. Ko sta paprika in čebula narejeni, jih vzameš iz ponvice in daš na krožnik. V ponev daš zopet še malo olivnega olja, potem pa grejo vanjo koščki bučk. Ko so bučke spečene, jim dodaš še papriko in čebulo iz krožnička. Dobro zmešaš, da se okusi prepletejo, dodaš paradajzke, še malo pokuhaš, na koncu pa po okusu še posoliš in popraš. Čisto lahki pisto je končan in lahko ga ješ toplega ali pa hladnega.