
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Šparglji Šparglji | 500 g g | ||
Balzamični kis Balzamični kis | 24 ml ml | ||
Gorčica Gorčica | 16 g g | ||
Med Med | 110 g g | ||
Gobe
Gobe (pražene) | 100 g g | ||
Maslo Maslo | 36 g g | ||
Solni cvet Solni cvet | |||
Poper Poper | |||
Limonin sok Limonin sok | 1 |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamŠparglji na žaru z balzamičnim kisom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Balzamični kis, gorčico in med mešamo v posodi, dokler se med ne raztopi in ne nastane homogena zmes. Šparglje očistimo in odrežemo trdi oleseneli del. Na žaru ali v ponvi segrejemo maslo in šparglještiri do pet minut pražimo z vseh strani,da se malo zmehčajo, a ostanejo hrustljavi. Potresemo s solnim cvetom in začinimo s sveže mletim poprom ter prelijemo s pripravljenim prelivom.
Serviranje
Na krožniku za serviranje šparglje pokapamo še z limonovim sokom in potresemo s praženimi oreščki.