Preprosto več za vas
Šparglji na žaru z balzamičnim kisom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Šparglji Šparglji500 g g
Balzamični kis Balzamični kis24 ml ml
Gorčica Gorčica16 g g
Med Med110 g g
Gobe Gobe
(pražene)
100 g g
Maslo Maslo36 g g
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper
Limonin sok Limonin sok1

Šparglji na žaru z balzamičnim kisom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Balzamični kis, gorčico in med mešamo v posodi, dokler se med ne raztopi in ne nastane homogena zmes. Šparglje očistimo in odrežemo trdi oleseneli del. Na žaru ali v ponvi segrejemo maslo in šparglještiri do pet minut pražimo z vseh strani,da se malo zmehčajo, a ostanejo hrustljavi. Potresemo s solnim cvetom in začinimo s sveže mletim poprom ter prelijemo s pripravljenim prelivom.

Serviranje

Na krožniku za serviranje šparglje pokapamo še z limonovim sokom in potresemo s praženimi oreščki.