Šparglji na žaru z balzamičnim kisom

Šparglji na žaru z balzamičnim kisom image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    • 500   g šparglji
    • 24   ml balzamični kis
    • 16   g gorčica
    • 110   g med
    • 100   g gobe pražene
    • 36   g maslo
    •   solni cvet
    •   poper
    • 1   limonin sok

Priprava

    Balzamični kis, gorčico in med mešamo v posodi, dokler se med ne raztopi in ne nastane homogena zmes. Šparglje očistimo in odrežemo trdi oleseneli del. Na žaru ali v ponvi segrejemo maslo in šparglještiri do pet minut pražimo z vseh strani,da se malo zmehčajo, a ostanejo hrustljavi. Potresemo s solnim cvetom in začinimo s sveže mletim poprom ter prelijemo s pripravljenim prelivom.

    Na krožniku za serviranje šparglje pokapamo še z limonovim sokom in potresemo s praženimi oreščki.