Preprosto več za vas
Špinačna rulada

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Zamrznjena špinača Zamrznjena špinača270 g g
Sir Sir300 g g
Jajca Jajca9
Sol Sol
Poper Poper
Šunka Šunka200 g g
Skuta Skuta250 g g
Kisla smetana Kisla smetana24 ml ml
Jogurt Jogurt24 ml ml
Česen Česen2
Mešanica svežih zelišč Mešanica svežih zelišč12 g g

Špinačna rulada

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Ko nam v hladilniku ostanejo odprta kisla smetana, skuta, šunka, jogurt, jih porabimo za pripravo preproste rulade.

Zamrznjeno špinačo damo za tri minute v slan krop, nato pa jo dobro odcedimo. Ko se malo ohladi, jo še ožamemo.

V posodi stepemo jajca, sir pa naribamo. K stepenim jajcem dodamo špinačo in nariban sir ter vse skupaj dobro premešamo. Zmes prelijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, in 15 minut pečemo v pečici, segreti na 180 °C. Pečeno testo zvijemo s pomočjo vlažne kuhinjske krpe in pustimo, da se ohladi.

Na drobno sesekljamo zelišča in česen, skuto pa pretlačimo. Skuti dodamo kislo smetano, jogurt, sesekljana zelišča, česen, sol in poper ter dobro zmešamo. Ohlajeno špinačno testo premažemo s skutnim namazom z zelišči, nanj pa položimo še šunko. Testo spet zvijemo v rulado, narežemo na kolobarje in postrežemo.

SUPER ŠPINAČA

Špinačno rulado lahko pripravimo tudi iz sveže špinače, ki jo moramo v kratkem porabiti, tako da jo dobro operemo, blanširamo in spasiramo. Špinača je super živilo za naš imunski sistem in metabolizem. Deluje kot protivnetno sredstvo, je odlična za kri in boj proti utrujenosti. Izboljšuje tudi moč kosti, pomaga pri vidu in zdravi koži.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili učenci Podružnične šole za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami Tolmin, Osnovna šola Franceta Bevka Tolmin

Fotografija: Barbara Kvas

Špinačna rulada
60 min

Špinačna rulada

Sestavine

Zamrznjena špinača
270 g
Sir
300 g
Jajca
9
Sol
Poper
Šunka
200 g
Skuta
250 g
Kisla smetana
24 ml
Jogurt
24 ml
Česen
2
Mešanica svežih zelišč
12 g
Špinačna rulada
60 min

Step 1

Špinačna rulada

Ko nam v hladilniku ostanejo odprta kisla smetana, skuta, šunka, jogurt, jih porabimo za pripravo preproste rulade.

Zamrznjeno špinačo damo za tri minute v slan krop, nato pa jo dobro odcedimo. Ko se malo ohladi, jo še ožamemo.

V posodi stepemo jajca, sir pa naribamo. K stepenim jajcem dodamo špinačo in nariban sir ter vse skupaj dobro premešamo. Zmes prelijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, in 15 minut pečemo v pečici, segreti na 180 °C. Pečeno testo zvijemo s pomočjo vlažne kuhinjske krpe in pustimo, da se ohladi.

Na drobno sesekljamo zelišča in česen, skuto pa pretlačimo. Skuti dodamo kislo smetano, jogurt, sesekljana zelišča, česen, sol in poper ter dobro zmešamo. Ohlajeno špinačno testo premažemo s skutnim namazom z zelišči, nanj pa položimo še šunko. Testo spet zvijemo v rulado, narežemo na kolobarje in postrežemo.

SUPER ŠPINAČA

Špinačno rulado lahko pripravimo tudi iz sveže špinače, ki jo moramo v kratkem porabiti, tako da jo dobro operemo, blanširamo in spasiramo. Špinača je super živilo za naš imunski sistem in metabolizem. Deluje kot protivnetno sredstvo, je odlična za kri in boj proti utrujenosti. Izboljšuje tudi moč kosti, pomaga pri vidu in zdravi koži.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili učenci Podružnične šole za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami Tolmin, Osnovna šola Franceta Bevka Tolmin

Fotografija: Barbara Kvas

Zamrznjena špinača: 270 g
Sir: 300 g
Jajca: 9
Sol
Poper
Šunka: 200 g
Skuta: 250 g
Kisla smetana: 24 ml
Jogurt: 24 ml
Česen: 2
Mešanica svežih zelišč: 12 g
Špinačna rulada

Feedback

How did you like cooking with us?

Podobni recepti

Ponudba akcija
Polentepica

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Polentepica
30 min
(0)
Ponudba akcija
Enostaven bananin sladoled

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Enostaven bananin sladoled
30 min
(1)
Krompirjeve skledice z lososovo peno in avokadovo kremo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Krompirjeve skledice z lososovo peno in avokadovo kremo
60 min
(0)
Ponudba akcija
Spomladanski mošnjički

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Spomladanski mošnjički
60 min
(0)
Ponudba akcija
Arančini ali pohan rajž in bela omaka s piščančjimi rolicami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Arančini ali pohan rajž in bela omaka s piščančjimi rolicami
60 min
(0)
Ponudba akcija
Zojin baby kozarček

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Zojin baby kozarček
60 min
(3)
Ponudba akcija
Čokoladne skodelice z bananino kremo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Čokoladne skodelice z bananino kremo
60 min
(0)
Ponudba akcija
Kruhov narastek s skuto in jabolki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Kruhov narastek s skuto in jabolki
60 min
(1)
Ponudba akcija
Pečeni kruhovi cmoki s porovo omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Pečeni kruhovi cmoki s porovo omako
60 min
(0)
Ponudba akcija
Palačinke iz prosene kaše

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Palačinke iz prosene kaše
30 min
(1)
Ponudba akcija
Cvetačna pica

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Cvetačna pica
1:30 h
(1)
Polnjeni krompirjevi žepki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Polnjeni krompirjevi žepki
60 min
(0)
Ponudba akcija
Krompirjevo-špinačna solata s koščki slanine

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Krompirjevo-špinačna solata s koščki slanine
60 min
(0)
Fižolova juha s popečeno pečenico in polnozrnato polento

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Fižolova juha s popečeno pečenico in polnozrnato polento
1:30 h
(1)
Jajca, polnjena z avokadovo kremo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Jajca, polnjena z avokadovo kremo
20 min
(0)