
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Bučna semena Bučna semena | 40 g g | ||
Mlada špinača Mlada špinača | 1 kosov kos | ||
Bučno olje Bučno olje | 40 ml ml | ||
Vinski kis
Vinski kis (bledi) | 10 ml ml | ||
Čedar sir Čedar sir | 200 g g | ||
Grisin Grisin | 12 kosov kos |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamŠpinačna solata s tremi siri: pečenim kamamberjem, modrim stiltonom in čedarjem
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico segrejte na 170 stopinj.
Kamamber naložite na pekač, obložen s papirjem za peko, potresite z bučnimi semeni in pecite v pečici 8 minut.
Medtem operite mlado špinačo, jo ožmite in naložite na krožnike. Stilton nalomite na majhne koščke in jih prav tako naložite na krožnike. Polovico čatnija pokapljajte po stiltonu.
Drugo polovico čatnija zmešajte z bučnim oljem in kisom ter z dobljeno omako vinaigrette prelijte solato.
Jabolka operite, narežite na četrtine, izrežite sredico, narežite na tanke rezine in jih položite na solato. Kamamber vzemite iz pečice, ga razrežite na četrtine in na vsak krožnik položite 1/4 kamamberja.
Čedar razrežite in ga naložite na posteljico iz solate, nato pa krožnike okrasite z grisini.