Preprosto več za vas
Špinačna solata s tremi siri: pečenim kamamberjem, modrim stiltonom in čedarjem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Bučna semena Bučna semena40 g g
Mlada špinača Mlada špinača1 kosov kos
Bučno olje Bučno olje40 ml ml
Vinski kis Vinski kis
(bledi)
10 ml ml
Čedar sir Čedar sir200 g g
Grisin Grisin12 kosov kos

Špinačna solata s tremi siri: pečenim kamamberjem, modrim stiltonom in čedarjem

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

20 min
(0)

Priprava

Pečico segrejte na 170 stopinj.
Kamamber naložite na pekač, obložen s papirjem za peko, potresite z bučnimi semeni in pecite v pečici 8 minut.
Medtem operite mlado špinačo, jo ožmite in naložite na krožnike. Stilton nalomite na majhne koščke in jih prav tako naložite na krožnike. Polovico čatnija pokapljajte po stiltonu.
Drugo polovico čatnija zmešajte z bučnim oljem in kisom ter z dobljeno omako vinaigrette prelijte solato.
Jabolka operite, narežite na četrtine, izrežite sredico, narežite na tanke rezine in jih položite na solato. Kamamber vzemite iz pečice, ga razrežite na četrtine in na vsak krožnik položite 1/4 kamamberja.
Čedar razrežite in ga naložite na posteljico iz solate, nato pa krožnike okrasite z grisini.

 

Hranilne vrednosti

Maščobe69,9 g Ogljikovi hidrati29,7 g Proteini42,7 g kCal927 kJ3847