
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Špinačne tortilje
Špinačna omaka
Špinačna omaka (ali špinačni pire) | 100 g g | ||
Pirina moka
Pirina moka (polnozrnata) | 120 g g |
Nadev
Grški jogurt Grški jogurt | 200 g g | ||
Curry Curry | 1 žličk žlička | ||
Olivno olje Olivno olje | 1 žlice žlica | ||
Zelena paprika Zelena paprika | 0,5 | ||
Rdeča paprika Rdeča paprika | 0,5 | ||
Rumena paprika Rumena paprika | 0,5 | ||
Korenček Korenček | 1 | ||
Por Por | 1 | ||
Okrogla bučka
Okrogla bučka (manjša) | 1 | ||
Česen Česen | 1 stroki strok | ||
Maslo Maslo | 20 g g | ||
Mešana solata
Mešana solata (sveža) | |||
Ajdova kaša
Ajdova kaša (z jurčki) | 200 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamŠpinačne tortilje z ajdovo kašo, jurčki in zelenjavo
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Priprava špinačnih tortilj: V skledo presejemo polnozrnato moko, z roko naredimo vdolbino, kamor vlijemo špinačno omako ali pire. Na hitro zamesimo testo, da postane gladko in nelepljivo. Testo pokrijemo in pustimo počivati 10 do 15 minut. Nato ga razdelimo na šest enakih delov, ki jih oblikujemo v kroglice. Na rahlo pomokani površini razvaljamo kroglice v tanke tortilje. Segrejemo ponev, ki ima premaz proti prijemanju, in v njej popečemo tortilje. Tortilje pečemo na srednjem ognju, na vsaki strani eno do dve minuti. Pečene tortilje odložimo na krožnik in pokrijemo z bombažno krpo, da ostanejo mehke.
Priprava nadeva: V skodelici zmešamo grški jogurt s curryjem in pustimo ob strani. Paprike, korenje in por narežemo na tanke trakove. Česen sesekljamo in bučko narežemo na tanke rezine. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo paprike, korenje in por. Pražimo približno pet minut. Nato primešamo česen in bučke ter pražimo še nekaj minut. Dodamo ajdovo kašo z jurčki in kuhamo še dve minuti. Odstavimo in primešamo maslo. Na tortiljo razmažemo eno do dve žlički jogurta, nanj položimo manjši šop mešane solate in ajdovo kašo z jurčki ter zelenjavo. Tortilje tesno zavijemo in postrežemo.
Avtorji: dijaki 2. letnika, Srednja zdravstvena šola Ljubljana
Mentorica: Mateja Puc