Priprava
Priprava špinačnih tortilj: V skledo presejemo polnozrnato moko, z roko naredimo vdolbino, kamor vlijemo špinačno omako ali pire. Na hitro zamesimo testo, da postane gladko in nelepljivo. Testo pokrijemo in pustimo počivati 10 do 15 minut. Nato ga razdelimo na šest enakih delov, ki jih oblikujemo v kroglice. Na rahlo pomokani površini razvaljamo kroglice v tanke tortilje. Segrejemo ponev, ki ima premaz proti prijemanju, in v njej popečemo tortilje. Tortilje pečemo na srednjem ognju, na vsaki strani eno do dve minuti. Pečene tortilje odložimo na krožnik in pokrijemo z bombažno krpo, da ostanejo mehke.
Priprava nadeva: V skodelici zmešamo grški jogurt s curryjem in pustimo ob strani. Paprike, korenje in por narežemo na tanke trakove. Česen sesekljamo in bučko narežemo na tanke rezine. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo paprike, korenje in por. Pražimo približno pet minut. Nato primešamo česen in bučke ter pražimo še nekaj minut. Dodamo ajdovo kašo z jurčki in kuhamo še dve minuti. Odstavimo in primešamo maslo. Na tortiljo razmažemo eno do dve žlički jogurta, nanj položimo manjši šop mešane solate in ajdovo kašo z jurčki ter zelenjavo. Tortilje tesno zavijemo in postrežemo.
Avtorji: dijaki 2. letnika, Srednja zdravstvena šola Ljubljana
Mentorica: Mateja Puc