
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Stopite v nove dimenzije okusov in razvajajte svoje brbončice z veganskimi recepti. Gašper bo v rubriki Vegansko gurmansko za vas pripravil vsako soboto okusne veganske jedi, enkrat na mesec pa tudi brezglutensko. Dober tek!
Sestavine
Ovseni kosmiči Ovseni kosmiči | 300 g g | |
Kokosova moka Kokosova moka | 100 g g | |
Mandljevi lističi Mandljevi lističi | 100 g g | |
Mak
Mak (ali chia semena) | 32 g g | |
Limonina lupina Limonina lupina | 6 g g | |
Sol Sol | ||
Kokosovo olje Kokosovo olje | 60 ml ml | |
Javorjev sirup Javorjev sirup | 100 ml ml | |
Limona
Limona (sok) | 2 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSpomladanska limonina granola
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico prižgi na 160 °C. V večjo posodo dodaj ovsene kosmiče, nastrgan kokos, mandljeve lističe, mak, limonino lupinico, sol in vse skupaj dobro premešaj. V posodo za kuhanje dodaj kokosovo olje, javorjev sirup, limonin sok in počasi segrej ter zavri. Vročo mešanico dodaj suhim sestavinam in vse skupaj dobro premešaj. Na pekač obložen s peki papirjem dodaj granolo in jo porazdeli. Granolo postavi v pečico za okoli 12 - 15 minut, nato pa jo popolnoma ohladi. V dobro zaprti posodici bo zdržala okoli 1 meseca.