
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Jajca Jajca | 3 | |
Šparglji Šparglji | 450 g g | |
Sol Sol | ||
Sladkor Sladkor | ||
Maslo Maslo | 10 g g | |
Koper Koper | ||
Kisle kumarice Kisle kumarice | 40 g g | |
Majoneza Majoneza | 150 g g | |
Gorčica Gorčica | 32 g g | |
Poper Poper | ||
Dimljena šunka Dimljena šunka | 80 g g | |
Vodna kreša Vodna kreša | 100 g g | |
Rukola Rukola | 50 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSpomladanska solata s šparglji
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Jajca položite v vrelo vodo inkuhajte 10 minut do trdega.Odcedite, oplaknite z mrzlo vodo, nato olupite in narežite na kockice. Šparglje operite, spodnje tretjine olupite in odrežite konce. Zavrite vodo s soljo, 1/2 žličke sladkorja in maslom. Špargljedušite do »al dente« v vodi 6 minut.Odcedite jih in pustite, da se ohladijo.
Konice kopra odščipnite in nasekljajte. Kumarice narežite na drobne kockice. Oboje zmešajte z majonezo, gorčico in nekaj tekočine iz kozarca s kumaricami ter začinite s soljo, poprom in sladkorjem. Vmešajte jajce.
Šunko narežite na široke trakove. Vodno krešo in rukolo operite, posušite, razcefrajte in položite na pladenj. Stebla špargljev razpolovite po dolgem in jih aranžirajte na pladnju. Po njih porazdelite remulado in posujte s trakovi šunke.
Namig
Namesto šunke lahko za solato uporabite tudi na tanke rezine narezane ostanke velikonočne pečenke.