Preprosto več za vas
Spomladanska solata s šparglji

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Jajca Jajca3
Šparglji Šparglji450 g g
Sol Sol
Sladkor Sladkor
Maslo Maslo10 g g
Koper Koper
Kisle kumarice Kisle kumarice40 g g
Majoneza Majoneza150 g g
Gorčica Gorčica32 g g
Poper Poper
Dimljena šunka Dimljena šunka80 g g
Vodna kreša Vodna kreša100 g g
Rukola Rukola50 g g

Spomladanska solata s šparglji

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Jajca položite v vrelo vodo inkuhajte 10 minut do trdega.Odcedite, oplaknite z mrzlo vodo, nato olupite in narežite na kockice. Šparglje operite, spodnje tretjine olupite in odrežite konce. Zavrite vodo s soljo, 1/2 žličke sladkorja in maslom. Špargljedušite do »al dente« v vodi 6 minut.Odcedite jih in pustite, da se ohladijo.

Konice kopra odščipnite in nasekljajte. Kumarice narežite na drobne kockice. Oboje zmešajte z majonezo, gorčico in nekaj tekočine iz kozarca s kumaricami ter začinite s soljo, poprom in sladkorjem. Vmešajte jajce.

Šunko narežite na široke trakove. Vodno krešo in rukolo operite, posušite, razcefrajte in položite na pladenj. Stebla špargljev razpolovite po dolgem in jih aranžirajte na pladnju. Po njih porazdelite remulado in posujte s trakovi šunke.

Namig

Namesto šunke lahko za solato uporabite tudi na tanke rezine narezane ostanke velikonočne pečenke.