
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Zelenjava Zelenjava | ||
Listnato testo Listnato testo | 1 | |
Por Por | ||
Jajca Jajca | 2 | |
Olivno olje Olivno olje | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Belo vino Belo vino | 24 g g | |
Timijan Timijan | 2 | |
Solata Solata | 1 | |
Redkvice Redkvice | 6 | |
Jogurt Jogurt | 32 g g | |
Kisla smetana Kisla smetana | 1 dl dl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSpomladanski mošnjički
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Dušeno zelenjavo, ki nam je ostala od prejšnjega obroka (korenje, brokoli, cvetača ...), po potrebi posolimo, dodamo timijan in nato podušimo v belem vinu do mehkega. Listnato testo razvaljamo in razrežemo na kvadratke, velike 10 krat 10 centimetrov. Razžvrkljamo jajce in ga zmešamo s kislo smetano.
Na sredino kvadratka listnega testa položimo dušeno zelenjavo, nato pa jo polijemo z veliko žlico mešanice jajca in kisle smetane.
Vogale kvadratka primemo, pri vrhu stisnemo skupaj in naredimo obliko mošnjička. Zeleni del pora narežemo na daljše trakce, jih za dve minuti potopimo v vrelo vodo, nato pa takoj prenesemo v mrzlo, da se nehajo kuhati. Porove trakove nato uporabimo za pentljo mošnjička.
Pripravljene mošnjičke premažemo z razžvrkljanim jajcem, nato pa jih pečemo na 180 °C do zlatorjave barve.
Med peko pripravimo spomladansko solato. V skledi združimo sezonsko solato (motovilec, regrat, špinačo ...) in redkvice. Jogurtov preliv pripravimo z jogurtom, soljo in poprom. Solato preložimo na krožnik, kjer jo pokapamo z jogurtovim prelivom. Na vrh položimo še lepo zapečen mošnjiček z zeleno porovo pentljo in jed postrežemo.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili učenci Osnovne šole Tržišče
Fotografija: Barbara Kvas