Preprosto več za vas
Spomladanski quiche s šparglji in bučko

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

sestavine za testo

Pšenična moka Pšenična moka165 g g
Maslo Maslo113 g g
Sol Sol3 g g
Voda Voda0,5 dl dl

sestavine za nadev

Šalotka Šalotka1
Bučke Bučke1
Šparglji Šparglji
Grah v konzervi Grah v konzervi
(polovica)
Sir Sir140 g g
Mleko Mleko160 g g
Jajca Jajca80 g g
Sol Sol
Poper Poper
Olje Olje
Meta Meta

Spomladanski quiche s šparglji in bučko

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(2)

Priprava

Najprej pripravi testo. Skupaj zmešaj moko in sol, nato dodaj kockice zelo mrzlega masla. Dodaj toliko vode, da se testo, ko ga sprimeš s prsti, drži skupaj. Oblikuj disk, ga zavij v folijo in postavi v hladilnik za pol ure. Ohlajenega razvaljaj, oblikuj v pekač (premera 23 cm) in še za 15 minut postavi v hladilnik. Na testo položi papir za peko, čez surov riž in peci 40 minut pri 190°C, nato pa brez uteži še 15 minut. Nato pripravi nadev. Na žlici olja zmehčaj sesekljano šalotko, dodaj kolute bučke in na koščke narezane šparglje. Posoli in popopraj, na koncu dodaj še grah in sesekljano meto. Na testo razporedi polovico sira, nato vso zelenjavo in nato spet sir. Skupaj zmešaj jajca, mleko in malo soli ter mešanico prelij prej zelenjave in sira. Peci približno pol ure.

NASVET
Uporabiš lahko katero koli mešanico zelenjave, njej nato prilagodi uporabo dišavnic. Trik v uspešnem quichu je razmerje med jajci in mlekom - vedno naj bo 1:2 v prid mleka. Del mleka lahko nadomestiš tudi s smetano za kuhanje ali smetano za stepanje. Testo lahko pripraviš tudi v mešaniku, saj moraš ročno delati hitro, ker je nujno, da je testo mrzlo.