Spomladanski quiche s šparglji in bučko

Spomladanski quiche s šparglji in bučko image
Težavnost Težko
Priprava 0 min
Kuhanje 2 h

Sestavine

2 število porcij
  • sestavine za testo

    • 165   g pšenična moka
    • 113   g maslo
    • 3   g sol
    • 0,5   dl voda
  • sestavine za nadev

    • 1   šalotka
    • 1   bučke
    •   šparglji
    •   grah v konzervi polovica
    • 140   g sir
    • 160   g mleko
    • 80   g jajca
    •   sol
    •   poper
    •   olje
    •   meta

Priprava

    Najprej pripravi testo. Skupaj zmešaj moko in sol, nato dodaj kockice zelo mrzlega masla. Dodaj toliko vode, da se testo, ko ga sprimeš s prsti, drži skupaj. Oblikuj disk, ga zavij v folijo in postavi v hladilnik za pol ure. Ohlajenega razvaljaj, oblikuj v pekač (premera 23 cm) in še za 15 minut postavi v hladilnik. Na testo položi papir za peko, čez surov riž in peci 40 minut pri 190°C, nato pa brez uteži še 15 minut. Nato pripravi nadev. Na žlici olja zmehčaj sesekljano šalotko, dodaj kolute bučke in na koščke narezane šparglje. Posoli in popopraj, na koncu dodaj še grah in sesekljano meto. Na testo razporedi polovico sira, nato vso zelenjavo in nato spet sir. Skupaj zmešaj jajca, mleko in malo soli ter mešanico prelij prej zelenjave in sira. Peci približno pol ure.

    NASVETUporabiš lahko katero koli mešanico zelenjave, njej nato prilagodi uporabo dišavnic. Trik v uspešnem quichu je razmerje med jajci in mlekom - vedno naj bo 1:2 v prid mleka. Del mleka lahko nadomestiš tudi s smetano za kuhanje ali smetano za stepanje. Testo lahko pripraviš tudi v mešaniku, saj moraš ročno delati hitro, ker je nujno, da je testo mrzlo.