Toaste (bele in temne) naložimo en beli in en temni, da bo sendvič bolj pisan in zanimiv. Nato toastom porežemo skorjico. Zmešamo enožlico smetanovega namaza in eno žlico gostega jogurta. Dodamo lahko še malo svežih zelišč in namažemo toaste na eni strani. Nadevamo jih poljubno. Lahko najprej dodamo bučke, nato trganega piščanca iz nabodalc, olive,sušeniparadižnik, nato papriko, šparglje, rukolo in na zadnje še pršut in rezine svežega paradižnika. Pokrijemo in postrežemo.
Srečen klubski sendvič
Sestavine
4
število porcij
-
- toast
- piščanec
- zelenjava
- paradižnik
- rukola
- pršut
- smetanov namaz
- jogurt
- olive
- sušeni paradižnik
Priprava
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept je pripravila Tamara Fortuna (blog Srecna.si).
Fotografija: Urška Fartelj