Preprosto več za vas
Srečni prigrizki z reciklažo starega kruha

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Bageta Bageta
((star kruh) )
1
Pistacije Pistacije50 g g
Čebula Čebula
Mleko Mleko0,5 dl dl
Jajca Jajca2
Prepeličje jajce Prepeličje jajce13
Schwarzwaldska šunka Schwarzwaldska šunka
Avokado Avokado1
Drobnjak Drobnjak
Maslo Maslo

Srečni prigrizki z reciklažo starega kruha

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(0)

Priprava

Kruh narežemo na majhne koščke, mu dodamo malo več kot polovico zmletih pistacij in cvrte čebule, polovico sesekljanega drobnjaka, mleko in 2 večja jajca. Vse skupaj dobro premešamo in oblečemo polnjen avokado s trdo kuhanim jajcem. Hlebček položimo na peki papir, ga potresemo s pistacijami in čebulo ter dodamo maslo.
Preostanek kruhove mase nadevamo v pekač za mafine. Najprej dodamo v pekač sušeno šunko, nato kruhovo maso. Oboje potresemo s preostankom mletih pistacij in čebulo ter vse skupaj pečemo na 200 stopinj cca. 10 minut. Nato v mafinčke dodamo še majhna jajčka in pečemo še cca. 5minut. Peka je odvisna od pečice in seveda od željene zapečenosti kruha in jajca. Mi imamo radi, da je jajce še mehko in se rumenjak zlije.

Postrežemo lahko kot prigrizek za goste ali za malico družini.