
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Bageta
Bageta ((star kruh) ) | 1 | ||
Pistacije Pistacije | 50 g g | ||
Čebula Čebula | |||
Mleko Mleko | 0,5 dl dl | ||
Jajca Jajca | 2 | ||
Prepeličje jajce Prepeličje jajce | 13 | ||
Schwarzwaldska šunka Schwarzwaldska šunka | |||
Avokado Avokado | 1 | ||
Drobnjak Drobnjak | |||
Maslo Maslo |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamSrečni prigrizki z reciklažo starega kruha
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Kruh narežemo na majhne koščke, mu dodamo malo več kot polovico zmletih pistacij in cvrte čebule, polovico sesekljanega drobnjaka, mleko in 2 večja jajca. Vse skupaj dobro premešamo in oblečemo polnjen avokado s trdo kuhanim jajcem. Hlebček položimo na peki papir, ga potresemo s pistacijami in čebulo ter dodamo maslo.
Preostanek kruhove mase nadevamo v pekač za mafine. Najprej dodamo v pekač sušeno šunko, nato kruhovo maso. Oboje potresemo s preostankom mletih pistacij in čebulo ter vse skupaj pečemo na 200 stopinj cca. 10 minut. Nato v mafinčke dodamo še majhna jajčka in pečemo še cca. 5minut. Peka je odvisna od pečice in seveda od željene zapečenosti kruha in jajca. Mi imamo radi, da je jajce še mehko in se rumenjak zlije.
Postrežemo lahko kot prigrizek za goste ali za malico družini.