Preprosto več za vas
Strunjanske polpete

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Riž Riž300 g g
Jabolčna čežana Jabolčna čežana
Jajca Jajca2
Sladkor Sladkor150 g g
Chia semena Chia semena50 g g
Kokosova moka Kokosova moka100 g g
Kokosovo olje Kokosovo olje
Marmelada Marmelada200 g g

Strunjanske polpete

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

V posodi zmešamo jajca in sladkor ter dodamo riž in jabolčno čežano. Premešamo, dodamo chia semena in kokosovo moko. Vse sestavine dobro premešamo. Iz mase oblikujemo polpete in jih pomokamo. Polpete položimo na pladenj in jih ocvremo na kokosovem olju. Zlato zapečene odcedimo na papirnati brisački. Polpete serviramo na krožnik. Polijemo jih z marmelado, ki ji dodamo malo mleka, da postane tekoča.

NAMIGI

Različne vrste riža za različne jedi

Riž arborio ima debelejša zrna, ki vsebujejo veliko škroba. Ta se med kuhanjem sprošča, kar poskrbi za kremasto teksturo jedi. Najbolj primeren je za pripravo rižot. Okroglozrnati riž je najprimernejši za pripravo narastkov, sladic in mlečnega riža, za prilogo pa je najbolje uporabiti praboiled riž, ki vsebuje veliko vitaminov in mineralov. K domači enolončnici pa je najbolje primešati srednjezrnati domači riž.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili otroci Centra za usposabljanje Elvire Vatovec Strunjan.

Fotografija: Urška Fartelj