
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Jajca Jajca | 4 | |
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 50 g g | |
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 10 g g | |
Mleti mandlji Mleti mandlji | 125 g g | |
Kokosova moka Kokosova moka | 60 g g | |
Pirina moka Pirina moka | 60 g g | |
Bela čokolada Bela čokolada | 160 g g | |
Maslo Maslo | 140 g g | |
Kakav v prahu Kakav v prahu |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSufle iz pirine moke z belo čokolado in mandlji
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico segrejemo na 180 °C.Čokolado in maslo nadrobimo ter ju na sopari stopimo. Premešamo, da dobimo gladko zmes, in pustimo, da se nekoliko ohladi. Rumenjake ločimo od beljakov. V skledi z mešalnikom penasto umešamo rumenjake, vaniljev sladkor in sladkor v prahu. V drugi posodi stepemo beljake, ki jim lahko dodamo ščepec solnega cveta. V skledo z rumenjaki postopoma med stalnim mešanjem dodajamo pirino in kokosovo moko. Na koncu v zmes umešamo še ohlajeno čokolado, zdrobljene mandlje in peno iz beljakov. Nežno premešamo, da dobimo rahlo homogeno zmes.
Modelčke, v katerih bomo pekli sufle, namažemo z maslom in posujemo s kakavomv prahu. V tako pripravljene modelčke vlijemo maso do približno pet milimetrov pod robom. Suflepečemo od 10 do 15 minut(odvisno od vrste pečice in velikosti modelčkov). Pravilno pečen sufle mora biti v notranjosti še tekoč. Ko je pečeno, vzamemo iz pečice in še vroče zvrnemo na servirni krožnik. Po želji posujemo s sladkorjem v prahu ali praženimi mandlji in postrežemo s sladoledom.