Pečico segrejemo na 180 °C.Čokolado in maslo nadrobimo ter ju na sopari stopimo. Premešamo, da dobimo gladko zmes, in pustimo, da se nekoliko ohladi. Rumenjake ločimo od beljakov. V skledi z mešalnikom penasto umešamo rumenjake, vaniljev sladkor in sladkor v prahu. V drugi posodi stepemo beljake, ki jim lahko dodamo ščepec solnega cveta. V skledo z rumenjaki postopoma med stalnim mešanjem dodajamo pirino in kokosovo moko. Na koncu v zmes umešamo še ohlajeno čokolado, zdrobljene mandlje in peno iz beljakov. Nežno premešamo, da dobimo rahlo homogeno zmes.
Sufle iz pirine moke z belo čokolado in mandlji
Sestavine
4
število porcij
-
- 4 jajca
- 50 g sladkor v prahu
- 10 g vanilijev sladkor
- 125 g mleti mandlji
- 60 g kokosova moka
- 60 g pirina moka
- 160 g bela čokolada
- 140 g maslo
- kakav v prahu
Priprava
Modelčke, v katerih bomo pekli sufle, namažemo z maslom in posujemo s kakavomv prahu. V tako pripravljene modelčke vlijemo maso do približno pet milimetrov pod robom. Suflepečemo od 10 do 15 minut(odvisno od vrste pečice in velikosti modelčkov). Pravilno pečen sufle mora biti v notranjosti še tekoč. Ko je pečeno, vzamemo iz pečice in še vroče zvrnemo na servirni krožnik. Po želji posujemo s sladkorjem v prahu ali praženimi mandlji in postrežemo s sladoledom.