Preprosto več za vas
Sufle iz pirine moke z belo čokolado in mandlji

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Jajca Jajca4
Sladkor v prahu Sladkor v prahu50 g g
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor10 g g
Mleti mandlji Mleti mandlji125 g g
Kokosova moka Kokosova moka60 g g
Pirina moka Pirina moka60 g g
Bela čokolada Bela čokolada160 g g
Maslo Maslo140 g g
Kakav v prahu Kakav v prahu

Sufle iz pirine moke z belo čokolado in mandlji

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Pečico segrejemo na 180 °C.Čokolado in maslo nadrobimo ter ju na sopari stopimo. Premešamo, da dobimo gladko zmes, in pustimo, da se nekoliko ohladi. Rumenjake ločimo od beljakov. V skledi z mešalnikom penasto umešamo rumenjake, vaniljev sladkor in sladkor v prahu. V drugi posodi stepemo beljake, ki jim lahko dodamo ščepec solnega cveta. V skledo z rumenjaki postopoma med stalnim mešanjem dodajamo pirino in kokosovo moko. Na koncu v zmes umešamo še ohlajeno čokolado, zdrobljene mandlje in peno iz beljakov. Nežno premešamo, da dobimo rahlo homogeno zmes.

Modelčke, v katerih bomo pekli sufle, namažemo z maslom in posujemo s kakavomv prahu. V tako pripravljene modelčke vlijemo maso do približno pet milimetrov pod robom. Suflepečemo od 10 do 15 minut(odvisno od vrste pečice in velikosti modelčkov). Pravilno pečen sufle mora biti v notranjosti še tekoč. Ko je pečeno, vzamemo iz pečice in še vroče zvrnemo na servirni krožnik. Po želji posujemo s sladkorjem v prahu ali praženimi mandlji in postrežemo s sladoledom.