Sufle iz pirine moke z belo čokolado in mandlji

Sufle iz pirine moke z belo čokolado in mandlji image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    • 4   jajca
    • 50   g sladkor v prahu
    • 10   g vanilijev sladkor
    • 125   g mleti mandlji
    • 60   g kokosova moka
    • 60   g pirina moka
    • 160   g bela čokolada
    • 140   g maslo
    •   kakav v prahu

Priprava

    Pečico segrejemo na 180 °C.Čokolado in maslo nadrobimo ter ju na sopari stopimo. Premešamo, da dobimo gladko zmes, in pustimo, da se nekoliko ohladi. Rumenjake ločimo od beljakov. V skledi z mešalnikom penasto umešamo rumenjake, vaniljev sladkor in sladkor v prahu. V drugi posodi stepemo beljake, ki jim lahko dodamo ščepec solnega cveta. V skledo z rumenjaki postopoma med stalnim mešanjem dodajamo pirino in kokosovo moko. Na koncu v zmes umešamo še ohlajeno čokolado, zdrobljene mandlje in peno iz beljakov. Nežno premešamo, da dobimo rahlo homogeno zmes.

    Modelčke, v katerih bomo pekli sufle, namažemo z maslom in posujemo s kakavomv prahu. V tako pripravljene modelčke vlijemo maso do približno pet milimetrov pod robom. Suflepečemo od 10 do 15 minut(odvisno od vrste pečice in velikosti modelčkov). Pravilno pečen sufle mora biti v notranjosti še tekoč. Ko je pečeno, vzamemo iz pečice in še vroče zvrnemo na servirni krožnik. Po želji posujemo s sladkorjem v prahu ali praženimi mandlji in postrežemo s sladoledom.