1. Suhe slive namočite v topli vodi, ki ste ji dodali limonino lupinico.
Suhe slive z rumovo krogljico
Sestavine
4
število porcij
-
sestavine
- 120 g suhe slive
- 1 vrečka čokoladne rum krogljice
-
masa
- 300 g pšenična moka
- 60 g sladkor
- 4 g pecilni prašek
- 100 ml mleko
- 50 ml smetana
- 2 jajca
- ščepec sol
- limonina lupina
- 1 l olje za cvrtje
- sladkor v prahu
Priprava
2. V posodi posebej umešajte jajca, mleko, smetano in sladkor.
3. Dodajte moko s pecilnim praškom in limonino lupinico. Masa mora biti precej gosta.
4. Slive odcedite in jih s papirnato brisačo osušite.
5. V vsako suho slivo potisnite rumovo kroglico.
6. Olje vlijte v kozico in ga segrejte na 180 stopinj Celzija.
7. Nadevano slivo pomočite v testo in jo z žlico obračajte, da je oblita s testom. Nato jo le preložite v vroče olje, kjer naj se cvre nekaj minut.
8. Pečene kroglice preložite na papirnato brisačo, da se odcedi odvečno olje.
9. Kroglice posujte s sladkorjem v prahu in postrezite mlačne.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2018.