Sveži file orade, omake iz korenja, rukole in pasijonke, breskov carpaccio in vodna kreša
Sestavine
-
file orade
- 560 g orada
-
omaka iz rukole
- rukola
- olivno olje
- solni cvet
-
omaka iz korenja
- 3 korenje
- olivno olje
- sol
-
pasijonkina omaka
- 1 jabolka
- 5 pasionka
- sladkor
-
za serviranje
- vodna kreša
- olivno olje
- 1 breskev
Priprava
Sveži file orade narežemo na trakove, trakove pa narežemo na tanke rezine enake debeline in čim bolj enotne velikosti.
Rukolo operemo, osušimo in z oljčnim oljem s paličnim mešalnikom zmešamo v homogeno zmes. Začinimo s solnim svetom in ponovno na hitro zmešamo, da se sestavine povežejo.
Korenje operemo, narežemo na kolobarje in skuhamo v osoljeni vodi. Z mešalnikom zmešamo z oljčnim oljem, da dobimo kremno omako.
Pasijonkine plodove prerežemo vzdolžno na pol in z žlico odstranimo iz njih sočne dele skupaj s semeni. Izdolbeno sadno meso zmešamo z mešalnikom in pretlačimo skozi cedilo. Jabolko razpolovimo, odstranimo peščišče, po želji olupimo, narežemo na krhlje in skuhamo v raztopini vode in sladkorja. Poberemo iz sadnega sirupa in zmiksamo skupaj s pasijonkinim sokom.
Na plitev servirni krožnik razporedimo rezine surove orade. Po želji potresemo s solnim cvetom. Dekoriramo z zeleno omako rukole, oranžno korenčkovo in rdečo pasijonkino omako. Dodamo na tanko narezane rezine breskve, potresemo z lističi vodne kreše in pokapamo z oljčnim oljem.