
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
file orade
Orada Orada | 560 g g |
omaka iz rukole
Rukola Rukola | |||
Olivno olje Olivno olje | |||
Solni cvet Solni cvet |
omaka iz korenja
Korenje Korenje | 3 | ||
Olivno olje Olivno olje | |||
Sol Sol |
pasijonkina omaka
Jabolka Jabolka | 1 | ||
Pasionka Pasionka | 5 | ||
Sladkor Sladkor |
za serviranje
Vodna kreša Vodna kreša | |||
Olivno olje Olivno olje | |||
Breskev Breskev | 1 |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamSveži file orade, omake iz korenja, rukole in pasijonke, breskov carpaccio in vodna kreša
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
File orade
Sveži file orade narežemo na trakove, trakove pa narežemo na tanke rezine enake debeline in čim bolj enotne velikosti.
Omaka iz rukole
Rukolo operemo, osušimo in z oljčnim oljem s paličnim mešalnikom zmešamo v homogeno zmes. Začinimo s solnim svetom in ponovno na hitro zmešamo, da se sestavine povežejo.
Omaka iz korenja
Korenje operemo, narežemo na kolobarje in skuhamo v osoljeni vodi. Z mešalnikom zmešamo z oljčnim oljem, da dobimo kremno omako.
Pasijonkina omaka
Pasijonkine plodove prerežemo vzdolžno na pol in z žlico odstranimo iz njih sočne dele skupaj s semeni. Izdolbeno sadno meso zmešamo z mešalnikom in pretlačimo skozi cedilo. Jabolko razpolovimo, odstranimo peščišče, po želji olupimo, narežemo na krhlje in skuhamo v raztopini vode in sladkorja. Poberemo iz sadnega sirupa in zmiksamo skupaj s pasijonkinim sokom.
Serviranje
Na plitev servirni krožnik razporedimo rezine surove orade. Po želji potresemo s solnim cvetom. Dekoriramo z zeleno omako rukole, oranžno korenčkovo in rdečo pasijonkino omako. Dodamo na tanko narezane rezine breskve, potresemo z lističi vodne kreše in pokapamo z oljčnim oljem.