Preprosto več za vas
Sveži file orade, omake iz korenja, rukole in pasijonke, breskov carpaccio in vodna kreša

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

file orade

Orada Orada560 g g

omaka iz rukole

Rukola Rukola
Olivno olje Olivno olje
Solni cvet Solni cvet

omaka iz korenja

Korenje Korenje3
Olivno olje Olivno olje
Sol Sol

pasijonkina omaka

Jabolka Jabolka1
Pasionka Pasionka5
Sladkor Sladkor

za serviranje

Vodna kreša Vodna kreša
Olivno olje Olivno olje
Breskev Breskev1

Sveži file orade, omake iz korenja, rukole in pasijonke, breskov carpaccio in vodna kreša

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

File orade

Sveži file orade narežemo na trakove, trakove pa narežemo na tanke rezine enake debeline in čim bolj enotne velikosti.

Omaka iz rukole

Rukolo operemo, osušimo in z oljčnim oljem s paličnim mešalnikom zmešamo v homogeno zmes. Začinimo s solnim svetom in ponovno na hitro zmešamo, da se sestavine povežejo.

Omaka iz korenja

Korenje operemo, narežemo na kolobarje in skuhamo v osoljeni vodi. Z mešalnikom zmešamo z oljčnim oljem, da dobimo kremno omako.

Pasijonkina omaka

Pasijonkine plodove prerežemo vzdolžno na pol in z žlico odstranimo iz njih sočne dele skupaj s semeni. Izdolbeno sadno meso zmešamo z mešalnikom in pretlačimo skozi cedilo. Jabolko razpolovimo, odstranimo peščišče, po želji olupimo, narežemo na krhlje in skuhamo v raztopini vode in sladkorja. Poberemo iz sadnega sirupa in zmiksamo skupaj s pasijonkinim sokom.

Serviranje

Na plitev servirni krožnik razporedimo rezine surove orade. Po želji potresemo s solnim cvetom. Dekoriramo z zeleno omako rukole, oranžno korenčkovo in rdečo pasijonkino omako. Dodamo na tanko narezane rezine breskve, potresemo z lističi vodne kreše in pokapamo z oljčnim oljem.