
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Svinjska rebra Svinjska rebra | 1 kg kg | |
Krompir Krompir | 1 kg kg | |
Korenje Korenje | 3 | |
Česen Česen | 3 | |
Šalotka Šalotka | 500 g g | |
Por Por | 200 g g | |
Sušeni paradižnik Sušeni paradižnik | 200 g g | |
Jušna osnova Jušna osnova | 2 dl dl | |
Koriander semena Koriander semena | ||
Poprova zrna Poprova zrna | ||
Janeževa zvezda Janeževa zvezda | ||
Rožmarin Rožmarin | ||
Kumina Kumina | ||
Sol Sol | ||
Med Med | ||
Lovorov list Lovorov list |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSvinjska rebrca s krompirjem
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Rebrom odstranimo kosti.V lonec pristavimo 5 litrov vode, dodamo lovor, zvezdni janež, rožmarin in poprova zrna ter zavremo. V vrelo vodo damo svinjska rebrca in kuhamo približno 20 minut.Koriandrova semena prepražimo, da zadišijo, nato jih malo zdrobimo v možnarju. Meso po kuhanju solimo, popramo ter dodamo kumino, žlico medu in pražena koriandrova semena.Vso zelenjavo narežemo na približno enake kose in dodamo še suh paradižnik. Solimo, zalijemo z jušno osnovo in začinimo z lovorovim listom ter zvezdnim janežem.Začinjeno zelenjavo damo na dno posode in nanjo položimo meso. Pokrito z žerjavico pečemo približno 1 uro in 45 minut.