Preprosto več za vas
Svinjska rebrca s krompirjem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Svinjska rebra Svinjska rebra1 kg kg
Krompir Krompir1 kg kg
Korenje Korenje3
Česen Česen3
Šalotka Šalotka500 g g
Por Por200 g g
Sušeni paradižnik Sušeni paradižnik200 g g
Jušna osnova Jušna osnova2 dl dl
Koriander semena Koriander semena
Poprova zrna Poprova zrna
Janeževa zvezda Janeževa zvezda
Rožmarin Rožmarin
Kumina Kumina
Sol Sol
Med Med
Lovorov list Lovorov list

Svinjska rebrca s krompirjem

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:10 h
(1)

Priprava

Rebrom odstranimo kosti.V lonec pristavimo 5 litrov vode, dodamo lovor, zvezdni janež, rožmarin in poprova zrna ter zavremo. V vrelo vodo damo svinjska rebrca in kuhamo približno 20 minut.Koriandrova semena prepražimo, da zadišijo, nato jih malo zdrobimo v možnarju. Meso po kuhanju solimo, popramo ter dodamo kumino, žlico medu in pražena koriandrova semena.Vso zelenjavo narežemo na približno enake kose in dodamo še suh paradižnik. Solimo, zalijemo z jušno osnovo in začinimo z lovorovim listom ter zvezdnim janežem.Začinjeno zelenjavo damo na dno posode in nanjo položimo meso. Pokrito z žerjavico pečemo približno 1 uro in 45 minut.