Svinjska rebrca s krompirjem

Svinjska rebrca s krompirjem image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 2:10 h

Sestavine

4 število porcij
    • 1   kg svinjska rebra
    • 1   kg krompir
    • 3   korenje
    • 3   česen
    • 500   g šalotka
    • 200   g por
    • 200   g sušeni paradižnik
    • 2   dl jušna osnova
    •   koriander semena
    •   poprova zrna
    •   janeževa zvezda
    •   rožmarin
    •   kumina
    •   sol
    •   med
    •   lovorov list

Priprava

    Rebrom odstranimo kosti.V lonec pristavimo 5 litrov vode, dodamo lovor, zvezdni janež, rožmarin in poprova zrna ter zavremo. V vrelo vodo damo svinjska rebrca in kuhamo približno 20 minut.Koriandrova semena prepražimo, da zadišijo, nato jih malo zdrobimo v možnarju. Meso po kuhanju solimo, popramo ter dodamo kumino, žlico medu in pražena koriandrova semena.Vso zelenjavo narežemo na približno enake kose in dodamo še suh paradižnik. Solimo, zalijemo z jušno osnovo in začinimo z lovorovim listom ter zvezdnim janežem.Začinjeno zelenjavo damo na dno posode in nanjo položimo meso. Pokrito z žerjavico pečemo približno 1 uro in 45 minut.