Svinjski file in ananas iz voka

Svinjski file in ananas iz voka image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

4 število porcij
    • 1   čili
    • 17   g ingver
    • 2   česen
    • 100   g repično olje
    • 500   g svinjski file
    • 200   g dolgozrnati riž
    •   sol
    • 1   mlada čebula
    • 1   rdeča paprika
    • 250   g konzerviran ananas
    • 48   ml sojina omaka
    • 9   g pšenični škrob

Priprava

    Čili očistite ter odstranite semena, ingver in olupite česen. Vse drobno sesekljajte in zmešajte z repičnim oljem. Svinjski file operite, ga osušite z brisačo in narežite na pribl. 1/2 cm tanke rezine. Obrnite v zeliščnem olju innajmanj 1 uro marinirajte v hladilniku.

    Riž skuhajte v vreli soljeni vodi po navodilih na embalaži. Mlado čebulo očistite in jo narežite na 1 cm široke krogce. Očistite papriko, odstranite semena in jo narežite na rezine. Odcedite sok iz konzerve ananasa, 150 ml soka zajemite v posodo.

    File odcedite (nekaj olja zajemite) in ga v koščkihv vročem voku popecite pribl. 2 minuti na vsaki strani.Začinite z nekaj sojine omake in vzemite iz voka. Vok obrišite in v njem segrejte 1-2 jedilni žlici zeliščnega olja, v katerem se je mariniral file. Papriko in mlado čebulo med mešanjem2-3 minute pražite.Dodajte ananas inpražite 1-2 minuti.Prelijte z ananasovim sokom. Škrob zmešajte z nekaj vode in z njim povežite zelenjavo. Dodajte file in začinite s sojino omako in soljo. Servirajte z rižem.

    NasvetNamesto riža lahko zraven servirate tudi azijske rezance.