
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Čili Čili | 1 | ||
Ingver Ingver | 17 g g | ||
Česen Česen | 2 | ||
Repično olje Repično olje | 100 g g | ||
Svinjski file Svinjski file | 500 g g | ||
Dolgozrnati riž Dolgozrnati riž | 200 g g | ||
Sol Sol | |||
Mlada čebula Mlada čebula | 1 | ||
Rdeča paprika Rdeča paprika | 1 | ||
Konzerviran ananas Konzerviran ananas | 250 g g | ||
Sojina omaka Sojina omaka | 48 ml ml | ||
Pšenični škrob Pšenični škrob | 9 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamSvinjski file in ananas iz voka
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Čili očistite ter odstranite semena, ingver in olupite česen. Vse drobno sesekljajte in zmešajte z repičnim oljem. Svinjski file operite, ga osušite z brisačo in narežite na pribl. 1/2 cm tanke rezine. Obrnite v zeliščnem olju innajmanj 1 uro marinirajte v hladilniku.
Riž skuhajte v vreli soljeni vodi po navodilih na embalaži. Mlado čebulo očistite in jo narežite na 1 cm široke krogce. Očistite papriko, odstranite semena in jo narežite na rezine. Odcedite sok iz konzerve ananasa, 150 ml soka zajemite v posodo.
File odcedite (nekaj olja zajemite) in ga v koščkihv vročem voku popecite pribl. 2 minuti na vsaki strani.Začinite z nekaj sojine omake in vzemite iz voka. Vok obrišite in v njem segrejte 1-2 jedilni žlici zeliščnega olja, v katerem se je mariniral file. Papriko in mlado čebulo med mešanjem2-3 minute pražite.Dodajte ananas inpražite 1-2 minuti.Prelijte z ananasovim sokom. Škrob zmešajte z nekaj vode in z njim povežite zelenjavo. Dodajte file in začinite s sojino omako in soljo. Servirajte z rižem.
Nasvet
Namesto riža lahko zraven servirate tudi azijske rezance.