Preprosto več za vas
Svinjski file in ananas iz voka

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Čili Čili1
Ingver Ingver17 g g
Česen Česen2
Repično olje Repično olje100 g g
Svinjski file Svinjski file500 g g
Dolgozrnati riž Dolgozrnati riž200 g g
Sol Sol
Mlada čebula Mlada čebula1
Rdeča paprika Rdeča paprika1
Konzerviran ananas Konzerviran ananas250 g g
Sojina omaka Sojina omaka48 ml ml
Pšenični škrob Pšenični škrob9 g g

Svinjski file in ananas iz voka

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(1)

Priprava

Čili očistite ter odstranite semena, ingver in olupite česen. Vse drobno sesekljajte in zmešajte z repičnim oljem. Svinjski file operite, ga osušite z brisačo in narežite na pribl. 1/2 cm tanke rezine. Obrnite v zeliščnem olju innajmanj 1 uro marinirajte v hladilniku.

Riž skuhajte v vreli soljeni vodi po navodilih na embalaži. Mlado čebulo očistite in jo narežite na 1 cm široke krogce. Očistite papriko, odstranite semena in jo narežite na rezine. Odcedite sok iz konzerve ananasa, 150 ml soka zajemite v posodo.

File odcedite (nekaj olja zajemite) in ga v koščkihv vročem voku popecite pribl. 2 minuti na vsaki strani.Začinite z nekaj sojine omake in vzemite iz voka. Vok obrišite in v njem segrejte 1-2 jedilni žlici zeliščnega olja, v katerem se je mariniral file. Papriko in mlado čebulo med mešanjem2-3 minute pražite.Dodajte ananas inpražite 1-2 minuti.Prelijte z ananasovim sokom. Škrob zmešajte z nekaj vode in z njim povežite zelenjavo. Dodajte file in začinite s sojino omako in soljo. Servirajte z rižem.

Nasvet
Namesto riža lahko zraven servirate tudi azijske rezance.