
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
cvrti svinjski zrezki
Svinjski file Svinjski file | 8 | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper |
paniranje
Pšenična moka Pšenična moka | |||
Jajca Jajca | |||
Drobtine Drobtine | |||
Mešani oreščki Mešani oreščki | |||
Olje za cvrtje Olje za cvrtje |
tortelini
Tortelini Tortelini | 250 g g | ||
Artičoke Artičoke | 250 g g | ||
Por Por | 1 | ||
Kremni sir Kremni sir | 66 g g | ||
Česen Česen | 1 | ||
Limona Limona | 1 | ||
Solni cvet Solni cvet | |||
Poper Poper |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamSvinjski zrezki na dunajski način in tortelini s porom in z artičokami
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Cvrti svinjski zrezki
Zrezke operemo in dobro osušimo s papirnatimi brisačkami. Položimo jih med plasti prozorne folije za živila in jih z obeh strani potolčemo. Začinimo s soljo in poprom. Začinjeno meso pustimo počivati nekaj minut. Medtem v globljem krožniku dobro razžvrkljamo jajca. Na en plitev krožnik stresemo (presejano) pšenično moko, na drugega pa krušne drobtine in zmlete oreščke. Zrezke najprej povaljamo v moki, nato jih potopimo v jajčno zmes in na koncu povaljamo še v drobtinah, ki jih z dlanjo pritisnemo ob meso. V globoki ponvi segrejemo olje. Zrezki morajo v vroči maščobi plavati. Ponev med cvrenjem nekoliko potresamo, da se paniranje lepše dvigne in da je meso sočno, skorjica pa hrustljava. Zrezke cvremo na vsaki strani 2 do 3 minute oziroma toliko časa, dokler skorja ni zlato rjave barve. Ocvrte zrezke položimo na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno maščobo.
Torteloni
Artičoke odcedimo (žlico olja prihranimo) in narežemo. Por operemo in narežemo na tanke kolobarje. Česen olupimo, mu odstranimo kalček in ga stremo. Limonino lupinico nastrgamo, sok pa stisnemo. Žlico olja, v katerem so bile vložene artičoke, segrejemo v večji ponvi ali voku in mu dodamo strt česen in kolobarje pora. Na srednji temperaturi pražimo 4 do 5 minut, da se por zmehča, občasno premešamo. Vmešamo nasekljane artičoke, kremni sir in limonino lupinico. Začinimo s solnim cvetom in poprom po okusu ter prilijemo polovico limoninega soka.
Za serviranje
Žlica nastrganega parmezana, žlica narezanih mešanih oreščkov, tatarska omaka ali majoneza (po želji).