Preprosto več za vas
Svinjski zrezki na dunajski način in torteloni s porom in z artičokami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

cvrti svinjski zrezki

Svinjski file Svinjski file8
Sol Sol
Poper Poper

paniranje

Pšenična moka Pšenična moka
Jajca Jajca
Drobtine Drobtine
Mešani oreščki Mešani oreščki
Olje za cvrtje Olje za cvrtje

tortelini

Tortelini Tortelini250 g g
Artičoke Artičoke250 g g
Por Por1
Kremni sir Kremni sir66 g g
Česen Česen1
Limona Limona1
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper

Svinjski zrezki na dunajski način in tortelini s porom in z artičokami

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Cvrti svinjski zrezki

Zrezke operemo in dobro osušimo s papirnatimi brisačkami. Položimo jih med plasti prozorne folije za živila in jih z obeh strani potolčemo. Začinimo s soljo in poprom. Začinjeno meso pustimo počivati nekaj minut. Medtem v globljem krožniku dobro razžvrkljamo jajca. Na en plitev krožnik stresemo (presejano) pšenično moko, na drugega pa krušne drobtine in zmlete oreščke. Zrezke najprej povaljamo v moki, nato jih potopimo v jajčno zmes in na koncu povaljamo še v drobtinah, ki jih z dlanjo pritisnemo ob meso. V globoki ponvi segrejemo olje. Zrezki morajo v vroči maščobi plavati. Ponev med cvrenjem nekoliko potresamo, da se paniranje lepše dvigne in da je meso sočno, skorjica pa hrustljava. Zrezke cvremo na vsaki strani 2 do 3 minute oziroma toliko časa, dokler skorja ni zlato rjave barve. Ocvrte zrezke položimo na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno maščobo.

Torteloni

Artičoke odcedimo (žlico olja prihranimo) in narežemo. Por operemo in narežemo na tanke kolobarje. Česen olupimo, mu odstranimo kalček in ga stremo. Limonino lupinico nastrgamo, sok pa stisnemo. Žlico olja, v katerem so bile vložene artičoke, segrejemo v večji ponvi ali voku in mu dodamo strt česen in kolobarje pora. Na srednji temperaturi pražimo 4 do 5 minut, da se por zmehča, občasno premešamo. Vmešamo nasekljane artičoke, kremni sir in limonino lupinico. Začinimo s solnim cvetom in poprom po okusu ter prilijemo polovico limoninega soka.

Za serviranje

Žlica nastrganega parmezana, žlica narezanih mešanih oreščkov, tatarska omaka ali majoneza (po želji).