Priprava
- Cvrti svinjski zrezki
Zrezke operemo in dobro osušimo s papirnatimi brisačkami. Položimo jih med plasti prozorne folije za živila in jih z obeh strani potolčemo. Začinimo s soljo in poprom. Začinjeno meso pustimo počivati nekaj minut. Medtem v globljem krožniku dobro razžvrkljamo jajca. Na en plitev krožnik stresemo (presejano) pšenično moko, na drugega pa krušne drobtine in zmlete oreščke. Zrezke najprej povaljamo v moki, nato jih potopimo v jajčno zmes in na koncu povaljamo še v drobtinah, ki jih z dlanjo pritisnemo ob meso. V globoki ponvi segrejemo olje. Zrezki morajo v vroči maščobi plavati. Ponev med cvrenjem nekoliko potresamo, da se paniranje lepše dvigne in da je meso sočno, skorjica pa hrustljava. Zrezke cvremo na vsaki strani 2 do 3 minute oziroma toliko časa, dokler skorja ni zlato rjave barve. Ocvrte zrezke položimo na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno maščobo.
TorteloniArtičoke odcedimo (žlico olja prihranimo) in narežemo. Por operemo in narežemo na tanke kolobarje. Česen olupimo, mu odstranimo kalček in ga stremo. Limonino lupinico nastrgamo, sok pa stisnemo. Žlico olja, v katerem so bile vložene artičoke, segrejemo v večji ponvi ali voku in mu dodamo strt česen in kolobarje pora. Na srednji temperaturi pražimo 4 do 5 minut, da se por zmehča, občasno premešamo. Vmešamo nasekljane artičoke, kremni sir in limonino lupinico. Začinimo s solnim cvetom in poprom po okusu ter prilijemo polovico limoninega soka.
Za serviranjeŽlica nastrganega parmezana, žlica narezanih mešanih oreščkov, tatarska omaka ali majoneza (po želji).