
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
T-bone
T-bone zrezek T-bone zrezek | 1,5 kg kg | |
Maslo Maslo | 50 g g | |
Olivno olje Olivno olje | 24 ml ml | |
Solni cvet Solni cvet | ||
Poper Poper | ||
Svež timijan Svež timijan | Vejica Vejica | |
Rožmarin Rožmarin | Vejica Vejica | |
Česen Česen |
Pečen krompir
Krompir Krompir | 2 | |
Sol Sol | ||
Muškatni orešček Muškatni orešček | ||
Olivno olje Olivno olje | ||
Kisla smetana Kisla smetana | ||
Peteršilj Peteršilj | ||
Limeta Limeta |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listT-bone
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Meso na hitro splahnemo in osušimo. Pomembno je, da mesa ne damo direkno iz hladilnika na žar, ampak ga pustimo, da se temperira na sobni temperaturi.
- Medtem operemo in osušimo krompir, ga solimo, ter dodamo muškatni orešček. Pokapamo ga z malo olivnega olja, ga zavijemo v alufolijo in večkrat prebodemo z vilicami. Pečemo ga približno 45 minut.
- Zrezek položimo na žar in ga 3 minute popečemona vsaki strani. Vzamemo ponev, raztopimo maslo in nanj položimo zapečen zrezek. Začinimo s timijanom, česnom in rožmarinom. Na koncu po okusu posolimo in popramo.
- Ko je krompir pečen, ga prerežemo in dodamo žlico kisle smetane. Posolimo, popramo, na vrh nastrgamo lupinico limete in dodamo par listov svežega peteršilja.
Nasveti:
Pri izbiri mesa gledamo, da ima dovolj maščobe, in da je le-ta enakomerno razporejena. Idealna temperatura mesa ob kosti je 52 - 54 stopinj. Ko je meso pečeno, ga pustimo nekaj minut počivati na toplem in ga nato posrežemo. Najboljši okus bomo dobili, če pečemo na žaru na oglje. Meso vedno solimo in popramo na koncu. V nasprotnem primeru se lahko poper zažge in pogreni, sol pa meso izsuši.