
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
T-bone
T-bone zrezek T-bone zrezek | 1,5 kg kg | ||
Maslo Maslo | 50 g g | ||
Olivno olje Olivno olje | 24 ml ml | ||
Solni cvet Solni cvet | |||
Poper Poper | |||
Svež timijan Svež timijan | Vejica Vejica | ||
Rožmarin Rožmarin | Vejica Vejica | ||
Česen Česen |
Pečen krompir
Krompir Krompir | 2 | ||
Sol Sol | |||
Muškatni orešček Muškatni orešček | |||
Olivno olje Olivno olje | |||
Kisla smetana Kisla smetana | |||
Peteršilj Peteršilj | |||
Limeta Limeta |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamT-bone
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Meso na hitro splahnemo in osušimo. Pomembno je, da mesa ne damo direkno iz hladilnika na žar, ampak ga pustimo, da se temperira na sobni temperaturi.
- Medtem operemo in osušimo krompir, ga solimo, ter dodamo muškatni orešček. Pokapamo ga z malo olivnega olja, ga zavijemo v alufolijo in večkrat prebodemo z vilicami. Pečemo ga približno 45 minut.
- Zrezek položimo na žar in ga 3 minute popečemona vsaki strani. Vzamemo ponev, raztopimo maslo in nanj položimo zapečen zrezek. Začinimo s timijanom, česnom in rožmarinom. Na koncu po okusu posolimo in popramo.
- Ko je krompir pečen, ga prerežemo in dodamo žlico kisle smetane. Posolimo, popramo, na vrh nastrgamo lupinico limete in dodamo par listov svežega peteršilja.
Nasveti:
Pri izbiri mesa gledamo, da ima dovolj maščobe, in da je le-ta enakomerno razporejena. Idealna temperatura mesa ob kosti je 52 - 54 stopinj. Ko je meso pečeno, ga pustimo nekaj minut počivati na toplem in ga nato posrežemo. Najboljši okus bomo dobili, če pečemo na žaru na oglje. Meso vedno solimo in popramo na koncu. V nasprotnem primeru se lahko poper zažge in pogreni, sol pa meso izsuši.