Meso na hitro splahnemo in osušimo. Pomembno je, da mesa ne damo direkno iz hladilnika na žar, ampak ga pustimo, da se temperira na sobni temperaturi.
T-bone
Sestavine
-
T-bone
- 1,5 kg t-bone zrezek
- 50 g maslo
- 24 ml olivno olje
- solni cvet
- poper
- vejica svež timijan
- vejica rožmarin
- česen
-
Pečen krompir
- 2 krompir
- sol
- muškatni orešček
- olivno olje
- kisla smetana
- peteršilj
- limeta
Priprava
Medtem operemo in osušimo krompir, ga solimo, ter dodamo muškatni orešček. Pokapamo ga z malo olivnega olja, ga zavijemo v alufolijo in večkrat prebodemo z vilicami. Pečemo ga približno 45 minut.
Zrezek položimo na žar in ga 3 minute popečemona vsaki strani. Vzamemo ponev, raztopimo maslo in nanj položimo zapečen zrezek. Začinimo s timijanom, česnom in rožmarinom. Na koncu po okusu posolimo in popramo.
Ko je krompir pečen, ga prerežemo in dodamo žlico kisle smetane. Posolimo, popramo, na vrh nastrgamo lupinico limete in dodamo par listov svežega peteršilja.
Pri izbiri mesa gledamo, da ima dovolj maščobe, in da je le-ta enakomerno razporejena. Idealna temperatura mesa ob kosti je 52 - 54 stopinj. Ko je meso pečeno, ga pustimo nekaj minut počivati na toplem in ga nato posrežemo. Najboljši okus bomo dobili, če pečemo na žaru na oglje. Meso vedno solimo in popramo na koncu. V nasprotnem primeru se lahko poper zažge in pogreni, sol pa meso izsuši.