Preprosto več za vas
T-bone

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

T-bone

T-bone zrezek T-bone zrezek1,5 kg kg
Maslo Maslo50 g g
Olivno olje Olivno olje24 ml ml
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper
Svež timijan Svež timijan Vejica Vejica
Rožmarin Rožmarin Vejica Vejica
Česen Česen

Pečen krompir

Krompir Krompir2
Sol Sol
Muškatni orešček Muškatni orešček
Olivno olje Olivno olje
Kisla smetana Kisla smetana
Peteršilj Peteršilj
Limeta Limeta

T-bone

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(2)

Priprava

  1. Meso na hitro splahnemo in osušimo. Pomembno je, da mesa ne damo direkno iz hladilnika na žar, ampak ga pustimo, da se temperira na sobni temperaturi.
  2. Medtem operemo in osušimo krompir, ga solimo, ter dodamo muškatni orešček. Pokapamo ga z malo olivnega olja, ga zavijemo v alufolijo in večkrat prebodemo z vilicami. Pečemo ga približno 45 minut.
  3. Zrezek položimo na žar in ga 3 minute popečemona vsaki strani. Vzamemo ponev, raztopimo maslo in nanj položimo zapečen zrezek. Začinimo s timijanom, česnom in rožmarinom. Na koncu po okusu posolimo in popramo.
  4. Ko je krompir pečen, ga prerežemo in dodamo žlico kisle smetane. Posolimo, popramo, na vrh nastrgamo lupinico limete in dodamo par listov svežega peteršilja.

Nasveti:

Pri izbiri mesa gledamo, da ima dovolj maščobe, in da je le-ta enakomerno razporejena. Idealna temperatura mesa ob kosti je 52 - 54 stopinj. Ko je meso pečeno, ga pustimo nekaj minut počivati na toplem in ga nato posrežemo. Najboljši okus bomo dobili, če pečemo na žaru na oglje. Meso vedno solimo in popramo na koncu. V nasprotnem primeru se lahko poper zažge in pogreni, sol pa meso izsuši.