Tapas plošča
Sestavine
-
Zapečene školjke
- 200 g klapavice marinirane klapavice Sol Y Mar
- 50 g sir manchego Sol Y Mar
- olivno olje
-
Srčki artičok
- 1 kozarec artičoke Sol Y Mar
- 1 kozarec tuna iz konzerve tuna v olju Sol Y Mar
- 2 stroki česen nasekljan česen Sol Y Mar
- 25 ml limonin sok
- 12 ml olivno olje ekstra deviško olivno olje Sol Y Mar
- 4 vejica peteršilj nasekljan
-
Zelene olive s koščicami
- 1 kozarec olive zelene olive s koščicami Sol Y Mar Manzanilla
- 25 ml olivno olje ekstra deviško olivno olje Sol Y Mar
- 25 ml limonin sok
- 1 čili
- 1 strok česen
-
Koščki sira
- 150 g sir staran sir Sol Y Mar
- 1 pest drobnjak narezan
-
Rdeče kozice
- 1 strok česen narezan na rezine
- 12 ml olivno olje Virgin Sol Y Mar
- kozice rdeče kozice Sol Y Mar
- sol
- poper
-
Chirozo v paradižniku
- 1 klobasa Chiroxzo za žar Sol Y Mar
- 25 ml olivno olje Virgin Sol Y Mar
- 1 strok česen
- 1 čebula
- 50 ml šeri
- 1 kozarec narezan paradižnik
- sol
- čili
Priprava
Zapečene klapavice: Školjke naložite v manjši pekač, naoljen z olivnim oljem, potresite z naribanim sirom manchego in približno 15 minut pecite v vroči pečici (200 °C).
Srčki artičok: Srčke artičok Lidl Sol Y Mar odcedite in narežite na četrtine, odcedite olje tunini Lidl Sol Y Mar, jo dodajte srčkom in premešajte. Marinirajte s sesekljanim česnom Lidl Sol Y Mar, svežim limonovim sokom, ekstra deviškim olivnim oljem Nativ Lidl Sol Y Mar in sesekljanim peteršiljem.
Zelene olive s koščicami: Zelene olive s koščicami Manzanilla Lidl Sol Y Mar marinirajte z ekstra deviškim olivnim oljem Nativ Lidl Sol Y Mar, svežim limonovim sokom, sesekljanim rdečim čilijem in sesekljanim česnom.
Koščki sira: Sir Lidl Sol Y Mar narežite na koščke v velikosti grižljaja in potresite z drobno narezanim drobnjakom.
Rdeče kozice: Na rezine narezan česen stresite v ponev z olivnim oljem Lidl Sol Y Mar in pustite, da se rahlo obarva. Dodajte odmrznjene rdeče kozice in 5–6 minut pražite na olju s praženim česnom. Po okusu začinite s soljo in poprom.
Chorizo v paradižniku: Klobaso chorizo za žar Lidl Sol Y Mar prerežite na polovico ali tretjine. Kose prepražite na olivnem olju Virgin Lidl Sol Y Mar, da postanejo hrustljavi. Dodajte čebulo in česen ter prepražite. Deglazirajte s šerijem, dodajte sesekljan paradižnik in pustite, da enkrat zavre. Začinite s soljo in čilijem po okusu. Postrezite s klobaso chorizo.