Tapas plošča

Tapas plošča

TežavnostLahko
Kuhanje50 min

Priprava

    Zapečene klapavice: Školjke naložite v manjši pekač, naoljen z olivnim oljem, potresite z naribanim sirom manchego in približno 15 minut pecite v vroči pečici (200 °C).

    Srčki artičok: Srčke artičok Lidl Sol Y Mar odcedite in narežite na četrtine, odcedite olje tunini Lidl Sol Y Mar, jo dodajte srčkom in premešajte. Marinirajte s sesekljanim česnom Lidl Sol Y Mar, svežim limonovim sokom, ekstra deviškim olivnim oljem Nativ Lidl Sol Y Mar in sesekljanim peteršiljem.

    Zelene olive s koščicami: Zelene olive s koščicami Manzanilla Lidl Sol Y Mar marinirajte z ekstra deviškim olivnim oljem Nativ Lidl Sol Y Mar, svežim limonovim sokom, sesekljanim rdečim čilijem in sesekljanim česnom.

    Koščki sira: Sir Lidl Sol Y Mar narežite na koščke v velikosti grižljaja in potresite z drobno narezanim drobnjakom.

    Rdeče kozice: Na rezine narezan česen stresite v ponev z olivnim oljem Lidl Sol Y Mar in pustite, da se rahlo obarva. Dodajte odmrznjene rdeče kozice in 5–6 minut pražite na olju s praženim česnom. Po okusu začinite s soljo in poprom.

    Chorizo v paradižniku: Klobaso chorizo za žar Lidl Sol Y Mar prerežite na polovico ali tretjine. Kose prepražite na olivnem olju Virgin Lidl Sol Y Mar, da postanejo hrustljavi. Dodajte čebulo in česen ter prepražite. Deglazirajte s šerijem, dodajte sesekljan paradižnik in pustite, da enkrat zavre. Začinite s soljo in čilijem po okusu. Postrezite s klobaso chorizo.

Hranilna vrednost na obrok

Kcal2218 kCal
Ogljikovi hidrati66.2 g
Beljakovine131.2 g
Maščoba154.5 g