Preprosto več za vas
Tapas plošča

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Zapečene školjke

Klapavice Klapavice
(marinirane klapavice Sol Y Mar)
200 g g
Sir Sir
(manchego Sol Y Mar)
50 g g
Olivno olje Olivno olje

Srčki artičok

Artičoke Artičoke
(Sol Y Mar)
1 kozarec kozarec
Tuna iz konzerve Tuna iz konzerve
(tuna v olju Sol Y Mar)
1 kozarec kozarec
Česen Česen
(nasekljan česen Sol Y Mar)
2 stroki strok
Limonin sok Limonin sok25 ml ml
Olivno olje Olivno olje
(ekstra deviško olivno olje Sol Y Mar)
12 ml ml
Peteršilj Peteršilj
(nasekljan)
4 Vejica Vejica

Zelene olive s koščicami

Olive Olive
(zelene olive s koščicami Sol Y Mar Manzanilla)
1 kozarec kozarec
Olivno olje Olivno olje
(ekstra deviško olivno olje Sol Y Mar)
25 ml ml
Limonin sok Limonin sok25 ml ml
Čili Čili1
Česen Česen1 stroki strok

Koščki sira

Sir Sir
(staran sir Sol Y Mar)
150 g g
Drobnjak Drobnjak
(narezan)
1 pesti pest

Rdeče kozice

Česen Česen
(narezan na rezine)
1 stroki strok
Olivno olje Olivno olje
(Virgin Sol Y Mar)
12 ml ml
Kozice Kozice
(rdeče kozice Sol Y Mar)
Sol Sol
Poper Poper

Chirozo v paradižniku

Klobasa Klobasa
(Chiroxzo za žar Sol Y Mar)
1
Olivno olje Olivno olje
(Virgin Sol Y Mar)
25 ml ml
Česen Česen1 stroki strok
Čebula Čebula1
Šeri Šeri50 ml ml
Narezan paradižnik Narezan paradižnik1 kozarec kozarec
Sol Sol
Čili Čili

Tapas plošča

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

50 min
(0)

Priprava

Zapečene klapavice: Školjke naložite v manjši pekač, naoljen z olivnim oljem, potresite z naribanim sirom manchego in približno 15 minut pecite v vroči pečici (200 °C).


Srčki artičok: Srčke artičok Lidl Sol Y Mar odcedite in narežite na četrtine, odcedite olje tunini Lidl Sol Y Mar, jo dodajte srčkom in premešajte. Marinirajte s sesekljanim česnom Lidl Sol Y Mar, svežim limonovim sokom, ekstra deviškim olivnim oljem Nativ Lidl Sol Y Mar in sesekljanim peteršiljem.


Zelene olive s koščicami: Zelene olive s koščicami Manzanilla Lidl Sol Y Mar marinirajte z ekstra deviškim olivnim oljem Nativ Lidl Sol Y Mar, svežim limonovim sokom, sesekljanim rdečim čilijem in sesekljanim česnom.


Koščki sira: Sir Lidl Sol Y Mar narežite na koščke v velikosti grižljaja in potresite z drobno narezanim drobnjakom.


Rdeče kozice: Na rezine narezan česen stresite v ponev z olivnim oljem Lidl Sol Y Mar in pustite, da se rahlo obarva. Dodajte odmrznjene rdeče kozice in 5–6 minut pražite na olju s praženim česnom. Po okusu začinite s soljo in poprom.


Chorizo v paradižniku: Klobaso chorizo za žar Lidl Sol Y Mar prerežite na polovico ali tretjine. Kose prepražite na olivnem olju Virgin Lidl Sol Y Mar, da postanejo hrustljavi. Dodajte čebulo in česen ter prepražite. Deglazirajte s šerijem, dodajte sesekljan paradižnik in pustite, da enkrat zavre. Začinite s soljo in čilijem po okusu. Postrezite s klobaso chorizo.

Hranilne vrednosti

Maščobe154,5 g Ogljikovi hidrati66,2 g Proteini131,2 g kCal2218 kJ9228