Tapas plošča

Tapas plošča image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 50 min

Sestavine

4 število porcij
  • Zapečene školjke

    • 200   g klapavice marinirane klapavice Sol Y Mar
    • 50   g sir manchego Sol Y Mar
    •   olivno olje
  • Srčki artičok

    • 1   kozarec artičoke Sol Y Mar
    • 1   kozarec tuna iz konzerve tuna v olju Sol Y Mar
    • 2   stroki česen nasekljan česen Sol Y Mar
    • 25   ml limonin sok
    • 12   ml olivno olje ekstra deviško olivno olje Sol Y Mar
    • 4   vejica peteršilj nasekljan
  • Zelene olive s koščicami

    • 1   kozarec olive zelene olive s koščicami Sol Y Mar Manzanilla
    • 25   ml olivno olje ekstra deviško olivno olje Sol Y Mar
    • 25   ml limonin sok
    • 1   čili
    • 1   strok česen
  • Koščki sira

    • 150   g sir staran sir Sol Y Mar
    • 1   pest drobnjak narezan
  • Rdeče kozice

    • 1   strok česen narezan na rezine
    • 12   ml olivno olje Virgin Sol Y Mar
    •   kozice rdeče kozice Sol Y Mar
    •   sol
    •   poper
  • Chirozo v paradižniku

    • 1   klobasa Chiroxzo za žar Sol Y Mar
    • 25   ml olivno olje Virgin Sol Y Mar
    • 1   strok česen
    • 1   čebula
    • 50   ml šeri
    • 1   kozarec narezan paradižnik
    •   sol
    •   čili

Priprava

    Zapečene klapavice: Školjke naložite v manjši pekač, naoljen z olivnim oljem, potresite z naribanim sirom manchego in približno 15 minut pecite v vroči pečici (200 °C).

    Srčki artičok: Srčke artičok Lidl Sol Y Mar odcedite in narežite na četrtine, odcedite olje tunini Lidl Sol Y Mar, jo dodajte srčkom in premešajte. Marinirajte s sesekljanim česnom Lidl Sol Y Mar, svežim limonovim sokom, ekstra deviškim olivnim oljem Nativ Lidl Sol Y Mar in sesekljanim peteršiljem.

    Zelene olive s koščicami: Zelene olive s koščicami Manzanilla Lidl Sol Y Mar marinirajte z ekstra deviškim olivnim oljem Nativ Lidl Sol Y Mar, svežim limonovim sokom, sesekljanim rdečim čilijem in sesekljanim česnom.

    Koščki sira: Sir Lidl Sol Y Mar narežite na koščke v velikosti grižljaja in potresite z drobno narezanim drobnjakom.

    Rdeče kozice: Na rezine narezan česen stresite v ponev z olivnim oljem Lidl Sol Y Mar in pustite, da se rahlo obarva. Dodajte odmrznjene rdeče kozice in 5–6 minut pražite na olju s praženim česnom. Po okusu začinite s soljo in poprom.

    Chorizo v paradižniku: Klobaso chorizo za žar Lidl Sol Y Mar prerežite na polovico ali tretjine. Kose prepražite na olivnem olju Virgin Lidl Sol Y Mar, da postanejo hrustljavi. Dodajte čebulo in česen ter prepražite. Deglazirajte s šerijem, dodajte sesekljan paradižnik in pustite, da enkrat zavre. Začinite s soljo in čilijem po okusu. Postrezite s klobaso chorizo.

Hranilne vrednosti

Kcal 2218
Proteini (g) 131.2
Ogljikovi hidrati (g) 66.2
Maščobe (g) 154.5