Temperamentna in pisana zelenjavna paella

Temperamentna in pisana zelenjavna paella image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

2 število porcij
    • 180   g riž
    • 1   rdeča čebula
    • 1   česen
    • 1   rdeča paprika
    • 140   g gobe
    • 2   dl paradižnikova mezga
    • 6   dl jušna osnova
    • 1,5   g čili
    • 3   g mleta paprika
    •   ščepec žafran
    • 1   bučke
    • 1   grah v konzervi
    • 200   g češnjev paradižnik
    • 12   ml olje
    •   peteršilj
    •   sol
    •   poper
    •   limeta

Priprava

    Na žlici olja zmehčaj čebulo in papriko. Na zmehčano zelenjavo dodaj česen, čili in mleto papriko ter premešaj, nato kuhaj 30 sekund. Dodaj še gobe in praži, da se zmehčajo, spustijo vodo in popražijo, potem umešaj še riž. Na zastekljen riž vlij paradižnikovo kašo in premešaj. Zalij z žafraniko in vodo, v kateri se je ta namakala, nato pa dolij še jušno osnovo. Pokrito kuhaj 10 minut. Nato premešaj, umešaj še bučko in grah in pokrito kuhaj še 5 minut. Premešaj, posoli in popopraj in poskusi. Če se vsa tekočina pokuha, dodaj še malo vode - paella ne sme biti presuha.Kuhano paello umakni z ognja, umešaj še paradižnike in peteršilj. Postrezi z limetinimi ali limoninimi rezinami.

    Nasvet:Paello pred uživanjem pokapaj z limoninimsokom. Če imaš rad/a pekoče, lahko v paello dodaš še mleti čili in svež feferon.