
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Riž Riž | 180 g g | |
Rdeča čebula Rdeča čebula | 1 | |
Česen Česen | 1 | |
Rdeča paprika Rdeča paprika | 1 | |
Gobe Gobe | 140 g g | |
Paradižnikova mezga Paradižnikova mezga | 2 dl dl | |
Jušna osnova Jušna osnova | 6 dl dl | |
Čili Čili | 1,5 g g | |
Mleta paprika Mleta paprika | 3 g g | |
Žafran Žafran | ščepec ščepec | |
Bučke Bučke | 1 | |
Grah v konzervi Grah v konzervi | 1 | |
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik | 200 g g | |
Olje Olje | 12 ml ml | |
Peteršilj Peteršilj | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Limeta Limeta |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTemperamentna in pisana zelenjavna paella
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Na žlici olja zmehčaj čebulo in papriko. Na zmehčano zelenjavo dodaj česen, čili in mleto papriko ter premešaj, nato kuhaj 30 sekund. Dodaj še gobe in praži, da se zmehčajo, spustijo vodo in popražijo, potem umešaj še riž. Na zastekljen riž vlij paradižnikovo kašo in premešaj. Zalij z žafraniko in vodo, v kateri se je ta namakala, nato pa dolij še jušno osnovo. Pokrito kuhaj 10 minut. Nato premešaj, umešaj še bučko in grah in pokrito kuhaj še 5 minut. Premešaj, posoli in popopraj in poskusi. Če se vsa tekočina pokuha, dodaj še malo vode - paella ne sme biti presuha.
Kuhano paello umakni z ognja, umešaj še paradižnike in peteršilj. Postrezi z limetinimi ali limoninimi rezinami.
Nasvet:Paello pred uživanjem pokapaj z limoninimsokom. Če imaš rad/a pekoče, lahko v paello dodaš še mleti čili in svež feferon.