Preprosto več za vas
Temperamentna in pisana zelenjavna paella

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Riž Riž180 g g
Rdeča čebula Rdeča čebula1
Česen Česen1
Rdeča paprika Rdeča paprika1
Gobe Gobe140 g g
Paradižnikova mezga Paradižnikova mezga2 dl dl
Jušna osnova Jušna osnova6 dl dl
Čili Čili1,5 g g
Mleta paprika Mleta paprika3 g g
Žafran Žafran ščepec ščepec
Bučke Bučke1
Grah v konzervi Grah v konzervi1
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik200 g g
Olje Olje12 ml ml
Peteršilj Peteršilj
Sol Sol
Poper Poper
Limeta Limeta

Temperamentna in pisana zelenjavna paella

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Na žlici olja zmehčaj čebulo in papriko. Na zmehčano zelenjavo dodaj česen, čili in mleto papriko ter premešaj, nato kuhaj 30 sekund. Dodaj še gobe in praži, da se zmehčajo, spustijo vodo in popražijo, potem umešaj še riž. Na zastekljen riž vlij paradižnikovo kašo in premešaj. Zalij z žafraniko in vodo, v kateri se je ta namakala, nato pa dolij še jušno osnovo. Pokrito kuhaj 10 minut. Nato premešaj, umešaj še bučko in grah in pokrito kuhaj še 5 minut. Premešaj, posoli in popopraj in poskusi. Če se vsa tekočina pokuha, dodaj še malo vode - paella ne sme biti presuha.
Kuhano paello umakni z ognja, umešaj še paradižnike in peteršilj. Postrezi z limetinimi ali limoninimi rezinami.

Nasvet:Paello pred uživanjem pokapaj z limoninimsokom. Če imaš rad/a pekoče, lahko v paello dodaš še mleti čili in svež feferon.