Na žlici olja zmehčaj čebulo in papriko. Na zmehčano zelenjavo dodaj česen, čili in mleto papriko ter premešaj, nato kuhaj 30 sekund. Dodaj še gobe in praži, da se zmehčajo, spustijo vodo in popražijo, potem umešaj še riž. Na zastekljen riž vlij paradižnikovo kašo in premešaj. Zalij z žafraniko in vodo, v kateri se je ta namakala, nato pa dolij še jušno osnovo. Pokrito kuhaj 10 minut. Nato premešaj, umešaj še bučko in grah in pokrito kuhaj še 5 minut. Premešaj, posoli in popopraj in poskusi. Če se vsa tekočina pokuha, dodaj še malo vode - paella ne sme biti presuha.Kuhano paello umakni z ognja, umešaj še paradižnike in peteršilj. Postrezi z limetinimi ali limoninimi rezinami.
Temperamentna in pisana zelenjavna paella
Sestavine
2
število porcij
-
- 180 g riž
- 1 rdeča čebula
- 1 česen
- 1 rdeča paprika
- 140 g gobe
- 2 dl paradižnikova mezga
- 6 dl jušna osnova
- 1,5 g čili
- 3 g mleta paprika
- ščepec žafran
- 1 bučke
- 1 grah v konzervi
- 200 g češnjev paradižnik
- 12 ml olje
- peteršilj
- sol
- poper
- limeta
Priprava
Nasvet:Paello pred uživanjem pokapaj z limoninimsokom. Če imaš rad/a pekoče, lahko v paello dodaš še mleti čili in svež feferon.