Preprosto več za vas
Teriyaki piščanec na sojinih kalčkih

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Sojina omaka Sojina omaka72 ml ml
Sezamovo olje Sezamovo olje12 ml ml
Med Med220 g g
Šeri Šeri48 ml ml
Piščančja prsa Piščančja prsa
Olje Olje48 ml ml
Ingver Ingver1
Česen Česen1
Šalotka Šalotka1
Por Por1
Sojini kalčki Sojini kalčki500 g g
Čebula Čebula2
Piščančja juha Piščančja juha120 ml ml
Sladkor Sladkor3 g g
Poper Poper

Teriyaki piščanec na sojinih kalčkih

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(0)

Priprava

Zavrite sojino omako, olje, med inšeriza marinado ter jo takoj nato ohladite.

Fileje piščančjih prsi ločite od kosti, operite, posušite z brisačo, dobro premažite z marinado indajte za 2 uri na stran.V voku segrejte olje, fileje piščančjih prsi popražite na obeh straneh, večkrat obrnite in vedno znova premazujte z marinado. Nato meso zavijte v folijo in ga dajteza 10 minut na stran.

Ingver in česen olupite in drobno sesekljajte. Olupite šalotko in jo narežite na kocke. Por očistite in narežite na obročke. Sojine kalčke odcedite. Spomladansko čebulo očistite in narežite na obročke. Jedilno olje skupaj z ingverjem, česnom in kockami šalotke na hitro popražite v voku ter nato dodajte obročke pora. Na koncu dodajte sojine kalčke inpražite še 1 minuto.Prilijte sojino omako in piščančjo juho ter začinite s sladkorjem in poprom. Primešajte spomladansko čebulo.

Fileje piščančjih prsi pecite v peči, da postane koža hrustljava.

Serviranje

Zelenjavo iz voka razporedite po predhodno segretih krožnikih. Fileje piščančjih prsi narežite na tanke rezine, jih položite na zelenjavo in tople servirajte.