
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Sojina omaka Sojina omaka | 72 ml ml | ||
Sezamovo olje Sezamovo olje | 12 ml ml | ||
Med Med | 220 g g | ||
Šeri Šeri | 48 ml ml | ||
Piščančja prsa Piščančja prsa | |||
Olje Olje | 48 ml ml | ||
Ingver Ingver | 1 | ||
Česen Česen | 1 | ||
Šalotka Šalotka | 1 | ||
Por Por | 1 | ||
Sojini kalčki Sojini kalčki | 500 g g | ||
Čebula Čebula | 2 | ||
Piščančja juha Piščančja juha | 120 ml ml | ||
Sladkor Sladkor | 3 g g | ||
Poper Poper |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamTeriyaki piščanec na sojinih kalčkih
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Zavrite sojino omako, olje, med inšeriza marinado ter jo takoj nato ohladite.
Fileje piščančjih prsi ločite od kosti, operite, posušite z brisačo, dobro premažite z marinado indajte za 2 uri na stran.V voku segrejte olje, fileje piščančjih prsi popražite na obeh straneh, večkrat obrnite in vedno znova premazujte z marinado. Nato meso zavijte v folijo in ga dajteza 10 minut na stran.
Ingver in česen olupite in drobno sesekljajte. Olupite šalotko in jo narežite na kocke. Por očistite in narežite na obročke. Sojine kalčke odcedite. Spomladansko čebulo očistite in narežite na obročke. Jedilno olje skupaj z ingverjem, česnom in kockami šalotke na hitro popražite v voku ter nato dodajte obročke pora. Na koncu dodajte sojine kalčke inpražite še 1 minuto.Prilijte sojino omako in piščančjo juho ter začinite s sladkorjem in poprom. Primešajte spomladansko čebulo.
Fileje piščančjih prsi pecite v peči, da postane koža hrustljava.
Serviranje
Zelenjavo iz voka razporedite po predhodno segretih krožnikih. Fileje piščančjih prsi narežite na tanke rezine, jih položite na zelenjavo in tople servirajte.