Teriyaki piščanec na sojinih kalčkih

Teriyaki piščanec na sojinih kalčkih image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 2 h

Sestavine

4 število porcij
    • 72   ml sojina omaka
    • 12   ml sezamovo olje
    • 220   g med
    • 48   ml šeri
    •   piščančja prsa
    • 48   ml olje
    • 1   ingver
    • 1   česen
    • 1   šalotka
    • 1   por
    • 500   g sojini kalčki
    • 2   čebula
    • 120   ml piščančja juha
    • 3   g sladkor
    •   poper

Priprava

    Zavrite sojino omako, olje, med inšeriza marinado ter jo takoj nato ohladite.

    Fileje piščančjih prsi ločite od kosti, operite, posušite z brisačo, dobro premažite z marinado indajte za 2 uri na stran.V voku segrejte olje, fileje piščančjih prsi popražite na obeh straneh, večkrat obrnite in vedno znova premazujte z marinado. Nato meso zavijte v folijo in ga dajteza 10 minut na stran.

    Ingver in česen olupite in drobno sesekljajte. Olupite šalotko in jo narežite na kocke. Por očistite in narežite na obročke. Sojine kalčke odcedite. Spomladansko čebulo očistite in narežite na obročke. Jedilno olje skupaj z ingverjem, česnom in kockami šalotke na hitro popražite v voku ter nato dodajte obročke pora. Na koncu dodajte sojine kalčke inpražite še 1 minuto.Prilijte sojino omako in piščančjo juho ter začinite s sladkorjem in poprom. Primešajte spomladansko čebulo.

    Fileje piščančjih prsi pecite v peči, da postane koža hrustljava.

    Zelenjavo iz voka razporedite po predhodno segretih krožnikih. Fileje piščančjih prsi narežite na tanke rezine, jih položite na zelenjavo in tople servirajte.