Preprosto več za vas
Testo za pico - vzhajano do 72 ur

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.

Sestavine

Moka Moka
(Manitoba)
700 g g
Moka Moka
(Belbake)
300 g g
Voda Voda600 ml ml
Sol Sol25 g g
Suhi kvas Suhi kvas1 g g

Testo za pico - vzhajano do 72 ur

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

72:00 h
(38)

Priprava

Obe moki presejemo v skledo, da dobimo mešanico obeh.

V večjo skledo vlijemo 500 ml mlačne vode in postopoma vmešamo 500 g mešanice mok.

Dodamo še ščep suhega kvasa, premešamo tako, da ni grudic, pokrijemo in pustimo stati na sobni temperaturi 16 do 24 ur.

Maso vlijemo v posodo mešalnika, dodamo še 100 ml vode, preostanek moke in približno 1 g suhega kvasa. Gnetemo nekaj minut, da se masa poveže, nato dodamo 25 g fino mlete soli.

Vse skupaj gnetemo še 10 minut.

Testo prestavimo v skledo, jo pokrijemo in pustimo stati na sobni temperaturi 2 uri. Nato lahko takoj oblikujemo kroglice testa za pico ali pa testo postavimo v hladilnik še za 24 do 48 ur. Daljša fermentacija bo testu dodala bogatejši okus in hrustljavo skorjico.

Testo razdelimo na 6 enakih delov (približno 250 g na porcijo) in na dobro pomokani površini oblikujemo kroglice. Če smo testo fermentirali v hladilniku pustimo kroglice na sobni temperaturi vsaj 4 ure.

Pečico dobro segrejemo, optimalna temperatura za peko je med 400 in 500 °C.

Vsako kroglico testa oblikujemo v pico premera med 25 in 30 cm. S spodnjim delom dlani pritisnemo testo na sredini in ga pričnemo oblikovati. Pazimo, da pustimo vsaj 1 centimeter roba testa debelejšega.

Pico obložimo s poljubnimi sestavinami in jo spečemo v pečici. Čas peke je odvisen od temperature, pico pa med peko enkrat zarotiramo, da bo enakomerno zapečena.