
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Bučna rolada
Jajca Jajca | 6 | |
Sladkor Sladkor | 120 g g | |
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 8 g g | |
Bučna semena
Bučna semena (mleta) | 100 g g | |
Moka Moka | 50 g g | |
Limonina lupina Limonina lupina | ||
Kisla smetana Kisla smetana | 200 g g |
Skutna krema
Skuta Skuta | 300 g g | |
Kisla smetana Kisla smetana | 100 g g | |
Sladkor Sladkor | 100 g g | |
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 8 g g |
Jabolčna čežana
Jabolka Jabolka | 5 | |
Sladkor Sladkor | 100 g g | |
Cimet Cimet | 9 g g | |
Klinčki
Klinčki (mleti) | 4 g g | |
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 8 g g | |
Limonina lupina Limonina lupina |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTikvin burger
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Priprava bučne rolade: Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in pokrijemo pekač (40 krat 30 centimetrov) s papirjem za peko.V večji skledi skupaj stepemo rumenjake, sladkor, vaniljev sladkor in limonino lupinico. Stepamo toliko časa, da dobimo svetlo, puhasto jajčno maso. V ločeni posodi skupaj zmešamo mlete bučnice in moko ter ju postopoma vmešamo k jajčni masi.Beljake stepemo v čvrst sneg in jih postopoma vmešamo k preostali biskvitni masi. Biskvitno maso zlijemo na pekač in jo enakomerno razmažemo. Biskvit pečemo 10 do 12 minut pri 180 stopinjah Celzija. Pečen biskvit zvrnemo na papir za peko, posut s sladkorjem v prahu. Odlepimo del papirja za peko in zvijemo testo v tesno rolo. Počakamo, da se biskvit ohladi. Ohlajen biskvit odrolamo, premažemo s kislo smetano in ga ponovno zvijemo v rolado. Rolado zavijemo v folijo za živila in jo postavimo v hladilnik.
Priprava skutnega nadeva: V večji skledi skupaj zmešamo skuto, sladkor in vaniljev sladkor. Dodamo kislo smetano in mešamo do gladke kreme. Kremo postavimo v hladilnik za 30 minut, da se učvrsti.
Priprava jabolčne čežane: Jabolka olupimo, naribamo in jih skupaj s sladkorjem ter začimbami dušimo, dokler se ne zmehčajo.Jabolčno čežano ohladimo in po želji spasiramo v gladek, gost pire.
Sestavljanje tikvinega burgerja: Rolado narežemo na centimeter debele rezine.Skutno kremo prestavimo v vrečko za brizganje in nabrizgamo tanko plast kreme na rezino rolade. Na kremo položimo žličko jabolčne čežane, čez nabrizgamo drugo plast kreme in pokrijemo z drugo rezino rolade. Tikvin burger okrasimo s kepicami kreme in sesekljanimi sladkimi bučnicami z okusom cimeta in vanilje.
Avtorji: otroci OŠ Središče ob Dravi, vrtec Navihanček
Mentorici: Helena Pajek in Nina Ivančič