Preprosto več za vas
Tikvin burger

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Bučna rolada

Jajca Jajca6
Sladkor Sladkor120 g g
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor8 g g
Bučna semena Bučna semena
(mleta)
100 g g
Moka Moka50 g g
Limonina lupina Limonina lupina
Kisla smetana Kisla smetana200 g g

Skutna krema

Skuta Skuta300 g g
Kisla smetana Kisla smetana100 g g
Sladkor Sladkor100 g g
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor8 g g

Jabolčna čežana

Jabolka Jabolka5
Sladkor Sladkor100 g g
Cimet Cimet9 g g
Klinčki Klinčki
(mleti)
4 g g
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor8 g g
Limonina lupina Limonina lupina

Tikvin burger

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Priprava bučne rolade: Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in pokrijemo pekač (40 krat 30 centimetrov) s papirjem za peko.V večji skledi skupaj stepemo rumenjake, sladkor, vaniljev sladkor in limonino lupinico. Stepamo toliko časa, da dobimo svetlo, puhasto jajčno maso. V ločeni posodi skupaj zmešamo mlete bučnice in moko ter ju postopoma vmešamo k jajčni masi.Beljake stepemo v čvrst sneg in jih postopoma vmešamo k preostali biskvitni masi. Biskvitno maso zlijemo na pekač in jo enakomerno razmažemo. Biskvit pečemo 10 do 12 minut pri 180 stopinjah Celzija. Pečen biskvit zvrnemo na papir za peko, posut s sladkorjem v prahu. Odlepimo del papirja za peko in zvijemo testo v tesno rolo. Počakamo, da se biskvit ohladi. Ohlajen biskvit odrolamo, premažemo s kislo smetano in ga ponovno zvijemo v rolado. Rolado zavijemo v folijo za živila in jo postavimo v hladilnik.

Priprava skutnega nadeva: V večji skledi skupaj zmešamo skuto, sladkor in vaniljev sladkor. Dodamo kislo smetano in mešamo do gladke kreme. Kremo postavimo v hladilnik za 30 minut, da se učvrsti.

Priprava jabolčne čežane: Jabolka olupimo, naribamo in jih skupaj s sladkorjem ter začimbami dušimo, dokler se ne zmehčajo.Jabolčno čežano ohladimo in po želji spasiramo v gladek, gost pire.

Sestavljanje tikvinega burgerja: Rolado narežemo na centimeter debele rezine.Skutno kremo prestavimo v vrečko za brizganje in nabrizgamo tanko plast kreme na rezino rolade. Na kremo položimo žličko jabolčne čežane, čez nabrizgamo drugo plast kreme in pokrijemo z drugo rezino rolade. Tikvin burger okrasimo s kepicami kreme in sesekljanimi sladkimi bučnicami z okusom cimeta in vanilje.

Avtorji: otroci OŠ Središče ob Dravi, vrtec Navihanček

Mentorici: Helena Pajek in Nina Ivančič