
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Bučna rolada
Jajca Jajca | 6 | ||
Sladkor Sladkor | 120 g g | ||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 8 g g | ||
Bučna semena
Bučna semena (mleta) | 100 g g | ||
Moka Moka | 50 g g | ||
Limonina lupina Limonina lupina | |||
Kisla smetana Kisla smetana | 200 g g |
Skutna krema
Skuta Skuta | 300 g g | ||
Kisla smetana Kisla smetana | 100 g g | ||
Sladkor Sladkor | 100 g g | ||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 8 g g |
Jabolčna čežana
Jabolka Jabolka | 5 | ||
Sladkor Sladkor | 100 g g | ||
Cimet Cimet | 9 g g | ||
Klinčki
Klinčki (mleti) | 4 g g | ||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 8 g g | ||
Limonina lupina Limonina lupina |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamTikvin burger
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Priprava bučne rolade: Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in pokrijemo pekač (40 krat 30 centimetrov) s papirjem za peko.V večji skledi skupaj stepemo rumenjake, sladkor, vaniljev sladkor in limonino lupinico. Stepamo toliko časa, da dobimo svetlo, puhasto jajčno maso. V ločeni posodi skupaj zmešamo mlete bučnice in moko ter ju postopoma vmešamo k jajčni masi.Beljake stepemo v čvrst sneg in jih postopoma vmešamo k preostali biskvitni masi. Biskvitno maso zlijemo na pekač in jo enakomerno razmažemo. Biskvit pečemo 10 do 12 minut pri 180 stopinjah Celzija. Pečen biskvit zvrnemo na papir za peko, posut s sladkorjem v prahu. Odlepimo del papirja za peko in zvijemo testo v tesno rolo. Počakamo, da se biskvit ohladi. Ohlajen biskvit odrolamo, premažemo s kislo smetano in ga ponovno zvijemo v rolado. Rolado zavijemo v folijo za živila in jo postavimo v hladilnik.
Priprava skutnega nadeva: V večji skledi skupaj zmešamo skuto, sladkor in vaniljev sladkor. Dodamo kislo smetano in mešamo do gladke kreme. Kremo postavimo v hladilnik za 30 minut, da se učvrsti.
Priprava jabolčne čežane: Jabolka olupimo, naribamo in jih skupaj s sladkorjem ter začimbami dušimo, dokler se ne zmehčajo.Jabolčno čežano ohladimo in po želji spasiramo v gladek, gost pire.
Sestavljanje tikvinega burgerja: Rolado narežemo na centimeter debele rezine.Skutno kremo prestavimo v vrečko za brizganje in nabrizgamo tanko plast kreme na rezino rolade. Na kremo položimo žličko jabolčne čežane, čez nabrizgamo drugo plast kreme in pokrijemo z drugo rezino rolade. Tikvin burger okrasimo s kepicami kreme in sesekljanimi sladkimi bučnicami z okusom cimeta in vanilje.
Avtorji: otroci OŠ Središče ob Dravi, vrtec Navihanček
Mentorici: Helena Pajek in Nina Ivančič