Tomahawk in rib - eye steak na odprtem ognju

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Tomahawk steak Tomahawk steak
Olivno olje Olivno olje
Sol Sol
Poper Poper
Rožmarin Rožmarin

priloga

Bučke Bučke
Paradižnik Paradižnik

Tomahawk in rib - eye steak na odprtem ognju

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

0:30 min
(0)

Priprava

Eno uro pred peko vzamemo meso iz hladilnika in ga pustimo na sobni temperaturi. Tako bo steak lepo enakomerno zapečen, saj ne bo velike temperaturne razlike med notranjostjo in zunanjostjo mesa.

Najboljše pečeno meso, s čudovito aromo da oglje, ki ga dajo bukova drva. Lahko uporabimo tudi drva gabra, fige ali trsa. Nikakor pa ne uporabljamo drv, ki vsebujejo smolo.

Meso pečemo na oglju, nikar na direktnem ognju oz. plamenih. Rešetko nastavimo na najnižje izvodilo, močno segrejemo, premažemo z maščobo in meso položimo na razbeljeno rešetko. Meso se bo takoj zalepilo na rešetko. Nikar ga ne vlečemo ali trgamo z rešetke, ampak počakamo, da se zapeče na spodnji strani. Ko bo pečeno, se bo samo odlepilo z rešetke. Steak obrnemo in zapečemo še na drugi strani. Ko pečemo steak na odprtem ognju, ga med peko večkrat obrnemo.

Steak pečemo 3 do 7 minut na vsaki strani. Debelješe steake še dlje. Odvisno torej od debeline steaka in željene pečenosti.

Če nimamo termometra, je meni najlažja kontrola pečenosti ta, da gledam, če so se na površini mesa že pojavile kapljice soka. Takoj, ko se pojavijo prve kapljice, je steak pečen medium oz. bolj medium rare. Če ga pustimo še minuto dve, bo kmalu well done.
Če imate radi well done oz. ne prenesete rdeče barve, predlagam, da meso spečete medium in ko ga narežete na rezine, le-te potem par sekund še popečete. Tako bo meso še vedno lepo sočno in mehko, rožnate barve pa več ne bo.

Pečeno meso pokrijemo in pustimo počivati 8-10 minut. Debele kose mesa še dlje. Spočito meso narežemo in po želji solimo, popramo.

Akcijska ponudba

Oljčno oljeOljčno olje
Oljčno olje
200 ml (1 l = 9.95)
17.1. - 29.1.
1.99 € *
200 ml (1 l = 9.95)

Podobni recepti

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
Ponudba akcija
Deluxe pečenka  iz mladega govejega hrbta

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Deluxe pečenka iz mladega govejega hrbta
1:00 h
(1)
Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
Ponudba akcija
Počasi pečen, s semeni in brusnicami nadevan piščanec

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Počasi pečen, s semeni in brusnicami nadevan piščanec
2:00 h
(1)
Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
Ponudba akcija
Kozice v pekoči omaki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Kozice v pekoči omaki
0:30 min
(0)
Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
Ponudba akcija
Langaš

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Langaš
1:00 h
(1)
Ponudba akcija
Ramstek s šalotko in grozdnim sirupom ter pečenim krompirjem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Ramstek s šalotko in grozdnim sirupom ter pečenim krompirjem
1:00 h
(0)
Žar MIX za »ta prave dede«

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Žar MIX za »ta prave dede«
2:00 h
(0)
Ponudba akcija
Jesenska zloženka s popečeno polento

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Jesenska zloženka s popečeno polento
1:00 h
(0)
Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
Ponudba akcija
Urškina sarma

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Urškina sarma
2:30 h
(5)
Ponudba akcija
Svinjska rebrca s krompirjem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Svinjska rebrca s krompirjem
2:10 h
(0)
Ponudba akcija
Brodet v kotličku in popečeni kruhki s česnom na žaru

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Brodet v kotličku in popečeni kruhki s česnom na žaru
2:00 h
(0)
Ponudba akcija
Puranje prsi s krompirjevimi njoki, sotirano zelenjavo in velikonočno hrenovo skuto

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Puranje prsi s krompirjevimi njoki, sotirano zelenjavo in velikonočno hrenovo skuto
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Domač piščančji giros

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Domač piščančji giros
0:30 min
(0)
Ponudba akcija
Novoletna pita s porom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Novoletna pita s porom
2:00 h
(0)
Ponudba akcija
Nadevana goska z ajdovo kašo, svežim sadjem, kostanjem in čokoladno omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Nadevana goska z ajdovo kašo, svežim sadjem, kostanjem in čokoladno omako
1:30 h
(0)