Preprosto več za vas
Torta iz palačink

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Pomaranče Pomaranče3
Kakav v prahu Kakav v prahu67 g g
Sladka smetana Sladka smetana4 dl dl
Sladkor Sladkor40 g g
Mascarpone Mascarpone200 g g
Koščki temne čokolade Koščki temne čokolade100 g g
Palačinke Palačinke

Torta iz palačink

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Dvepomaranči operemo in naribamo lupinico. Ožamemo sok, ki ga enakomerno prelijemo preko palačink v skledi. Sladko smetano skupaj s sladkorjem čvrsto stepemo z električnim mešalnikom, nato pa vanjo počasi vmešamo sir mascarpone in naribano pomarančno lupinico.

Prvo palačinko položimo na večji krožnik. Premažemo jo z žlico mešanice smetane in sira ter posujemo z žlico kakava, nato pa jo pokrijemo z drugo palačinko. Postopek ponavljamo toliko časa, dokler nam ne zmanjka palačink.

Stranski rob nastale tortice in zgornjo palačinko premažemo s sladko smetano in posujemo s kakavom. Celotno tortico posujemo še z grobo naribano temno čokolado. Za dekoracijo uporabimo tretjo pomarančo, ki jo umijemo in narežemo na tanjše kolobarje, ki jih zložimo na vrh nastale tortice. Torto lahko ponudimo takoj.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili otroci OŠ Gorišnica

Fotografija: Saša D. ŠkrjanecPeter Irman