
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
podlaga
Datlji Datlji | 100 g g | |
Kokos Kokos | 20 g g | |
Ovseni kosmiči Ovseni kosmiči | 30 g g | |
Kokosovo olje Kokosovo olje | 12 ml ml | |
Voda Voda | 12 ml ml |
nadev
Indijski oreščki Indijski oreščki | 320 g g | |
Agavin sirup Agavin sirup | 5 cl cl | |
Limonin sok Limonin sok | 2 | |
Kokosov napitek
Kokosov napitek (v pločevinki) | 110 g g | |
Kokosova voda Kokosova voda | 60 g g | |
Kokosovo olje Kokosovo olje | 24 g g |
limonova plast
Limonin sok Limonin sok | 25 ml ml | |
Limonina lupina Limonina lupina | 1 | |
Kurkuma Kurkuma | ščepec ščepec |
borovničeva plast
Zamrznjene borovnice Zamrznjene borovnice | 50 g g | |
Kokosova voda Kokosova voda | 24 ml ml |
mangova plast
Mango Mango | 120 g g | |
Kurkuma Kurkuma | 1 g g | |
Limonin sok Limonin sok | 24 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTorta mango limona
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Recept je narejen za pekač premera 16 cm.
1. Za podlago v mešalniku zmešajte datlje, kokos, ovsene kosmiče, kokosovo olje in vodo.
2. Pripravljeno zmes dajte v pekač in dobro pritisnite ob dno.
3. Postavite v hladilnik.
4. V mešalniku zmešajte vse sestavine za nadev: odcejene indijske oreščke, agavin sirup, sok limon, strjen kokosov napitek v pločevinki, kokosovo vodo in kokosovo olje.
5. Zmes razdelite na tri dele.
6. V prvi del vmešajte še sok in lupinico limone ter ščep kurkume. Vrnite v mešalnik, dobro zmešajte in vlijte na pripravljeno podlago. Pekač postavite v zamrzovalnik za vsaj 20 minut.
7. V drugi del vmešajte borovnice in kokosovo vodo. Zmes vlijte na limonovo plast. Postavite v zamrzovalnik.
8. V tretji del vmešajte mango, kurkumo in limonov sok ter prelijte čez borovničevo plast.
9. Torta naj bo v zamrzovalniku vsaj dve uri, pred postrežbo pa naj bo na sobni temperaturi vsaj pol ure oziroma dokler se ne zmehča. Hranite jo v zamrzovalniku, lahko tudi v hladilniku (tu bo mehkejša).
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2018.