Preprosto več za vas
Torta mango limona

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

podlaga

Datlji Datlji100 g g
Kokos Kokos20 g g
Ovseni kosmiči Ovseni kosmiči30 g g
Kokosovo olje Kokosovo olje12 ml ml
Voda Voda12 ml ml

nadev

Indijski oreščki Indijski oreščki320 g g
Agavin sirup Agavin sirup5 cl cl
Limonin sok Limonin sok2
Kokosov napitek Kokosov napitek
(v pločevinki)
110 g g
Kokosova voda Kokosova voda60 g g
Kokosovo olje Kokosovo olje24 g g

limonova plast

Limonin sok Limonin sok25 ml ml
Limonina lupina Limonina lupina1
Kurkuma Kurkuma ščepec ščepec

borovničeva plast

Zamrznjene borovnice Zamrznjene borovnice50 g g
Kokosova voda Kokosova voda24 ml ml

mangova plast

Mango Mango120 g g
Kurkuma Kurkuma1 g g
Limonin sok Limonin sok24 ml ml

Torta mango limona

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(2)

Priprava

Recept je narejen za pekač premera 16 cm.

1. Za podlago v mešalniku zmešajte datlje, kokos, ovsene kosmiče, kokosovo olje in vodo.

2. Pripravljeno zmes dajte v pekač in dobro pritisnite ob dno.

3. Postavite v hladilnik.

4. V mešalniku zmešajte vse sestavine za nadev: odcejene indijske oreščke, agavin sirup, sok limon, strjen kokosov napitek v pločevinki, kokosovo vodo in kokosovo olje.

5. Zmes razdelite na tri dele.

6. V prvi del vmešajte še sok in lupinico limone ter ščep kurkume. Vrnite v mešalnik, dobro zmešajte in vlijte na pripravljeno podlago. Pekač postavite v zamrzovalnik za vsaj 20 minut.

7. V drugi del vmešajte borovnice in kokosovo vodo. Zmes vlijte na limonovo plast. Postavite v zamrzovalnik.

8. V tretji del vmešajte mango, kurkumo in limonov sok ter prelijte čez borovničevo plast.

9. Torta naj bo v zamrzovalniku vsaj dve uri, pred postrežbo pa naj bo na sobni temperaturi vsaj pol ure oziroma dokler se ne zmehča. Hranite jo v zamrzovalniku, lahko tudi v hladilniku (tu bo mehkejša).

Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2018.