Priprava
Recept je narejen za pekač premera 16 cm.
1. Za podlago v mešalniku zmešajte datlje, kokos, ovsene kosmiče, kokosovo olje in vodo.
2. Pripravljeno zmes dajte v pekač in dobro pritisnite ob dno.
3. Postavite v hladilnik.
4. V mešalniku zmešajte vse sestavine za nadev: odcejene indijske oreščke, agavin sirup, sok limon, strjen kokosov napitek v pločevinki, kokosovo vodo in kokosovo olje.
5. Zmes razdelite na tri dele.
6. V prvi del vmešajte še sok in lupinico limone ter ščep kurkume. Vrnite v mešalnik, dobro zmešajte in vlijte na pripravljeno podlago. Pekač postavite v zamrzovalnik za vsaj 20 minut.
7. V drugi del vmešajte borovnice in kokosovo vodo. Zmes vlijte na limonovo plast. Postavite v zamrzovalnik.
8. V tretji del vmešajte mango, kurkumo in limonov sok ter prelijte čez borovničevo plast.
9. Torta naj bo v zamrzovalniku vsaj dve uri, pred postrežbo pa naj bo na sobni temperaturi vsaj pol ure oziroma dokler se ne zmehča. Hranite jo v zamrzovalniku, lahko tudi v hladilniku (tu bo mehkejša).
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2018.