Torta mango limona

Torta mango limona

TežavnostSrednje
Kuhanje1:30 h

Priprava

    Recept je narejen za pekač premera 16 cm.

    1. Za podlago v mešalniku zmešajte datlje, kokos, ovsene kosmiče, kokosovo olje in vodo.

    2. Pripravljeno zmes dajte v pekač in dobro pritisnite ob dno.

    3. Postavite v hladilnik.

    4. V mešalniku zmešajte vse sestavine za nadev: odcejene indijske oreščke, agavin sirup, sok limon, strjen kokosov napitek v pločevinki, kokosovo vodo in kokosovo olje.

    5. Zmes razdelite na tri dele.

    6. V prvi del vmešajte še sok in lupinico limone ter ščep kurkume. Vrnite v mešalnik, dobro zmešajte in vlijte na pripravljeno podlago. Pekač postavite v zamrzovalnik za vsaj 20 minut.

    7. V drugi del vmešajte borovnice in kokosovo vodo. Zmes vlijte na limonovo plast. Postavite v zamrzovalnik.

    8. V tretji del vmešajte mango, kurkumo in limonov sok ter prelijte čez borovničevo plast.

    9. Torta naj bo v zamrzovalniku vsaj dve uri, pred postrežbo pa naj bo na sobni temperaturi vsaj pol ure oziroma dokler se ne zmehča. Hranite jo v zamrzovalniku, lahko tudi v hladilniku (tu bo mehkejša).

    Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2018.