Recept je narejen za pekač premera 16 cm.
Torta mango limona
Sestavine
-
podlaga
- 100 g datlji
- 20 g kokos
- 30 g ovseni kosmiči
- 12 ml kokosovo olje
- 12 ml voda
-
nadev
- 320 g indijski oreščki
- 5 cl agavin sirup
- 2 limonin sok
- 110 g kokosov napitek v pločevinki
- 60 g kokosova voda
- 24 g kokosovo olje
-
limonova plast
- 25 ml limonin sok
- 1 limonina lupina
- ščepec kurkuma
-
borovničeva plast
- 50 g zamrznjene borovnice
- 24 ml kokosova voda
-
mangova plast
- 120 g mango
- 1 g kurkuma
- 24 ml limonin sok
Priprava
1. Za podlago v mešalniku zmešajte datlje, kokos, ovsene kosmiče, kokosovo olje in vodo.
2. Pripravljeno zmes dajte v pekač in dobro pritisnite ob dno.
3. Postavite v hladilnik.
4. V mešalniku zmešajte vse sestavine za nadev: odcejene indijske oreščke, agavin sirup, sok limon, strjen kokosov napitek v pločevinki, kokosovo vodo in kokosovo olje.
5. Zmes razdelite na tri dele.
6. V prvi del vmešajte še sok in lupinico limone ter ščep kurkume. Vrnite v mešalnik, dobro zmešajte in vlijte na pripravljeno podlago. Pekač postavite v zamrzovalnik za vsaj 20 minut.
7. V drugi del vmešajte borovnice in kokosovo vodo. Zmes vlijte na limonovo plast. Postavite v zamrzovalnik.
8. V tretji del vmešajte mango, kurkumo in limonov sok ter prelijte čez borovničevo plast.
9. Torta naj bo v zamrzovalniku vsaj dve uri, pred postrežbo pa naj bo na sobni temperaturi vsaj pol ure oziroma dokler se ne zmehča. Hranite jo v zamrzovalniku, lahko tudi v hladilniku (tu bo mehkejša).
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2018.