Torta mango limona

Torta mango limona image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

1 število pekačev
  • podlaga

    • 100   g datlji
    • 20   g kokos
    • 30   g ovseni kosmiči
    • 12   ml kokosovo olje
    • 12   ml voda
  • nadev

    • 320   g indijski oreščki
    • 5   cl agavin sirup
    • 2   limonin sok
    • 110   g kokosov napitek v pločevinki
    • 60   g kokosova voda
    • 24   g kokosovo olje
  • limonova plast

    • 25   ml limonin sok
    • 1   limonina lupina
    •   ščepec kurkuma
  • borovničeva plast

    • 50   g zamrznjene borovnice
    • 24   ml kokosova voda
  • mangova plast

    • 120   g mango
    • 1   g kurkuma
    • 24   ml limonin sok

Priprava

    Recept je narejen za pekač premera 16 cm.

    1. Za podlago v mešalniku zmešajte datlje, kokos, ovsene kosmiče, kokosovo olje in vodo.

    2. Pripravljeno zmes dajte v pekač in dobro pritisnite ob dno.

    3. Postavite v hladilnik.

    4. V mešalniku zmešajte vse sestavine za nadev: odcejene indijske oreščke, agavin sirup, sok limon, strjen kokosov napitek v pločevinki, kokosovo vodo in kokosovo olje.

    5. Zmes razdelite na tri dele.

    6. V prvi del vmešajte še sok in lupinico limone ter ščep kurkume. Vrnite v mešalnik, dobro zmešajte in vlijte na pripravljeno podlago. Pekač postavite v zamrzovalnik za vsaj 20 minut.

    7. V drugi del vmešajte borovnice in kokosovo vodo. Zmes vlijte na limonovo plast. Postavite v zamrzovalnik.

    8. V tretji del vmešajte mango, kurkumo in limonov sok ter prelijte čez borovničevo plast.

    9. Torta naj bo v zamrzovalniku vsaj dve uri, pred postrežbo pa naj bo na sobni temperaturi vsaj pol ure oziroma dokler se ne zmehča. Hranite jo v zamrzovalniku, lahko tudi v hladilniku (tu bo mehkejša).

    Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2018.