Maslo stalite v posodi in fino sesekljajte piškote Cantuccini. Piškote Cantuccini pomešajte s tekočim maslom, prestavite na dno okrogle posode in potiskajte z žlico. Želatino v skladu z navodili na embalaži zmehčajte v vodi in segrejte. Medtem v visoki posodi stepite smetano. Potem rikoto, stepeno smetano in sladkor postopoma dodajajte v želatino in pomešajte v kremo. Kremo porazdelite na dno iz piškotov in pustite hladiti vsaj 4 ure. Ohlajen kolač okrasite z meto, malinami in Profiteroli.
Torta Profiteroli
Sestavine
12
število porcij
-
Sestavine za okroglo obliko (26 cm):
- 150 g maslo
- 1,25 kg rikota
- 75 g sladkor v prahu
- 300 g smetana za stepanje
- 16 g instat želatina
- 3 g meta 1 snop
- 120 g maline