Torta Profiteroli

Torta Profiteroli image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 40 min

Sestavine

12 število porcij
  • Sestavine za okroglo obliko (26 cm):

    • 150   g maslo
    • 1,25   kg rikota
    • 75   g sladkor v prahu
    • 300   g smetana za stepanje
    • 16   g instat želatina
    • 3   g meta 1 snop
    • 120   g maline

Priprava

    Maslo stalite v posodi in fino sesekljajte piškote Cantuccini. Piškote Cantuccini pomešajte s tekočim maslom, prestavite na dno okrogle posode in potiskajte z žlico. Želatino v skladu z navodili na embalaži zmehčajte v vodi in segrejte. Medtem v visoki posodi stepite smetano. Potem rikoto, stepeno smetano in sladkor postopoma dodajajte v želatino in pomešajte v kremo. Kremo porazdelite na dno iz piškotov in pustite hladiti vsaj 4 ure. Ohlajen kolač okrasite z meto, malinami in Profiteroli.

Oznake