Tortilja s krompirjem

Tortilja s krompirjem image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 35 min

Sestavine

1 število porcij
  • 3   dl olivno olje
  • 1   čebula
  • 500   g krompir
  • 6   jajca
  • 1   ščepec sol

Priprava

  Večjo ponev močno segrejemo in vanjo vlijemo olje. Čebulo prerežemo na pol, jo narežemo na tanke rezine in damo v ponev. Medtem ko se čebula praži, krompir narežemo na 3 mm debele rezine in jih dodamo k čebuli. Sestavini pražimo na zmernem ognju, dokler se krompir ne zmehča ter nekoliko zapeče in čebula karamelizira (približno 15 minut). Vmes nekajkrat premešamo.

  V veliko skledo ubijemo 6 jajc (jajc ne mešamo). V skledo z jajci nato dodamo krompir in čebulo (poskušamo čim bolj odcediti olje). Posolimo, premešamo, pokrijemo s folijo in pustimo stati 10 do 15 minut.

  Vmes ko zmes počiva, segrejemo nekoliko manjšo teflonsko ponev. Na ponev vlijemo zmes, ki jo 1 minuto pečemo na močnem ognju, nato pa še dve minuti na zmernem. Ko je zmes po približno treh minutah na eni strani pečena, jo moramo obrniti in speči še na drugi strani. Obrnemo jo tako, da vzamemo velik krožnik (večji od ponve), s katerim pokrijemo ponev in preprosto obrnemo. Ponovimo peko po enakem postopku še na drugi strani in jed je pripravljena.