
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Olivno olje Olivno olje | 3 dl dl | ||
Čebula Čebula | 1 | ||
Krompir Krompir | 500 g g | ||
Jajca Jajca | 6 | ||
Sol Sol | 1 ščepec ščepec |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamTortilja s krompirjem
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Večjo ponev močno segrejemo in vanjo vlijemo olje. Čebulo prerežemo na pol, jo narežemo na tanke rezine in damo v ponev. Medtem ko se čebula praži, krompir narežemo na 3 mm debele rezine in jih dodamo k čebuli. Sestavini pražimo na zmernem ognju, dokler se krompir ne zmehča ter nekoliko zapeče in čebula karamelizira (približno 15 minut). Vmes nekajkrat premešamo.
V veliko skledo ubijemo 6 jajc (jajc ne mešamo). V skledo z jajci nato dodamo krompir in čebulo (poskušamo čim bolj odcediti olje). Posolimo, premešamo, pokrijemo s folijo in pustimo stati 10 do 15 minut.
Vmes ko zmes počiva, segrejemo nekoliko manjšo teflonsko ponev. Na ponev vlijemo zmes, ki jo 1 minuto pečemo na močnem ognju, nato pa še dve minuti na zmernem. Ko je zmes po približno treh minutah na eni strani pečena, jo moramo obrniti in speči še na drugi strani. Obrnemo jo tako, da vzamemo velik krožnik (večji od ponve), s katerim pokrijemo ponev in preprosto obrnemo. Ponovimo peko po enakem postopku še na drugi strani in jed je pripravljena.