Preprosto več za vas
Tortilje z mehiško omako in sadno solato

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Mešano mleto meso Mešano mleto meso450 g g
Polnozrnata tortilja Polnozrnata tortilja8
Rdeča čebula Rdeča čebula1
Zelena paprika Zelena paprika1
Rdeča paprika Rdeča paprika1
Bučke Bučke1
Sladka paprika Sladka paprika1,5 g g
Mleta kumina Mleta kumina1,5 g g
Mleti čili Mleti čili1,5 g g
Paradižnikova mezga Paradižnikova mezga16 g g
Paradižnik Paradižnik2
Koruza Koruza80 g g
Nacho omaka Nacho omaka250 g g
Guacamole Guacamole
Rukola Rukola100 g g
Sončnično olje Sončnično olje
Sol Sol
Poper Poper
Mango Mango
Avokado Avokado
Ananas Ananas
Papaja Papaja
Meta Meta

Tortilje z mehiško omako in sadno solato

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(2)

Priprava

Čebulo drobno sesekljamo, papriko operemo, odstranimo semena in zrežemo na kocke. Koruzo odcedimo. Paradižnik in bučko zrežemo na manjše kocke.

V voku ali višji ponvi segrejemo žlico sončničnega olja in na njem prepražimo mleto meso, občasno premešamo. Po nekaj minutah dodamo na drobno sesekljano čebulo, na hitro prepražimo, dodamo kumino, mleto papriko, čili in še minuto pražimo. Dodamo paradižnikovo mezgo, bučko, solimo in popramo po okusu, premešamo inpokrito kuhamo na zmernem ognju še 10 minut.Tik pred koncem dodamo še na kocke narezano papriko in koruzo.

Tortiljeso že pečene, zato jih le vsako posebejna obeh straneh na hitro popečemo v ponvi.Na polovico tortilje naložimo nadev z mletim mesom, po vrhu dodamo lističe rukole, na kocke narezan svež paradižnik, potresemo z nacho sirom in tortilje prepognemo.

Serviranje

Zraven ponudimo omako guacamoleter osvežujočo sadno solato iz manga in avokada, zrezanih na kocke in okrašenih s svežimi lističi mete.

Za solato lahko uporabimo tudi ananas, papajo, mamejo ali južnoameriško marelico, mini banane, guavo, ki se vsi dobijo na mehiški tržnici.