Tortilje z mehiško omako in sadno solato

Tortilje z mehiško omako in sadno solato image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

4 število porcij
    • 450   g mešano mleto meso
    • 8   polnozrnata tortilja
    • 1   rdeča čebula
    • 1   zelena paprika
    • 1   rdeča paprika
    • 1   bučke
    • 1,5   g sladka paprika
    • 1,5   g mleta kumina
    • 1,5   g mleti čili
    • 16   g paradižnikova mezga
    • 2   paradižnik
    • 80   g koruza
    • 250   g nacho omaka
    •   guacamole
    • 100   g rukola
    •   sončnično olje
    •   sol
    •   poper
    •   mango
    •   avokado
    •   ananas
    •   papaja
    •   meta

Priprava

    Čebulo drobno sesekljamo, papriko operemo, odstranimo semena in zrežemo na kocke. Koruzo odcedimo. Paradižnik in bučko zrežemo na manjše kocke.

    V voku ali višji ponvi segrejemo žlico sončničnega olja in na njem prepražimo mleto meso, občasno premešamo. Po nekaj minutah dodamo na drobno sesekljano čebulo, na hitro prepražimo, dodamo kumino, mleto papriko, čili in še minuto pražimo. Dodamo paradižnikovo mezgo, bučko, solimo in popramo po okusu, premešamo inpokrito kuhamo na zmernem ognju še 10 minut.Tik pred koncem dodamo še na kocke narezano papriko in koruzo.

    Tortiljeso že pečene, zato jih le vsako posebejna obeh straneh na hitro popečemo v ponvi.Na polovico tortilje naložimo nadev z mletim mesom, po vrhu dodamo lističe rukole, na kocke narezan svež paradižnik, potresemo z nacho sirom in tortilje prepognemo.

    Zraven ponudimo omako guacamoleter osvežujočo sadno solato iz manga in avokada, zrezanih na kocke in okrašenih s svežimi lističi mete.

    Za solato lahko uporabimo tudi ananas, papajo, mamejo ali južnoameriško marelico, mini banane, guavo, ki se vsi dobijo na mehiški tržnici.