
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Mešano mleto meso Mešano mleto meso | 500 g g | |
Čebula Čebula | 2 | |
Česen Česen | 3 | |
Čili Čili | 1 | |
Paradižnikova mezga Paradižnikova mezga | 32 g g | |
Narezan paradižnik Narezan paradižnik | 400 g g | |
Rdeče vino Rdeče vino | 3 dl dl | |
Fižol Fižol | 300 g g | |
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Olivno olje Olivno olje | ||
Avokado Avokado | 2 | |
Koriander Koriander | ||
Kisla smetana Kisla smetana | 1 | |
Tortilja Tortilja | 8 | |
Solata Solata | 1 | |
Kumina Kumina |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTortilla chili con carne style
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Na segretem oljčnem olju nekoliko prepražimo mleto meso in ga odstavimo z ognja. V drugi ponvi prepražimo sesekljano čebulo in orientalsko kumino, da porumeni.
Dodamo česen, pražimo kratek čas in dodamo prepraženo mleto meso ter paradižnikovo mezgo. Vse skupaj pražimo še kratek čas, nato dodamo narezane paradižnike in rdeče vino. Kuhamo. Začinimo s čilijem, soljo in poprom ter kuhamo, dokler se jed ne zgosti. Pred koncem kuhanja dodamo kuhan fižol.
Zrela avokada očistimo, narežemo na kocke in začinimo s koriandrom, kajenskim poprom, soljo in poprom. Dodamo narezano čebulo in oljčno olje ter vse skupaj premešamo.
Operemo solato in jo narežemo na tanke trakove. V eno posodo nadevamo pripravljeni avokado, v drugo paradižnikovo salso, v tretjo kislo smetano, v četrto pa narezano solato. Tortilje nadevamo s pripravljenimi sestavinami in jih zvijemo.