Tortilla chili con carne style

Tortilla chili con carne style image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    • 500   g mešano mleto meso
    • 2   čebula
    • 3   česen
    • 1   čili
    • 32   g paradižnikova mezga
    • 400   g narezan paradižnik
    • 3   dl rdeče vino
    • 300   g fižol
    •   sol
    •   poper
    •   olivno olje
    • 2   avokado
    •   koriander
    • 1   kisla smetana
    • 8   tortilja
    • 1   solata
    •   kumina

Priprava

    Na segretem oljčnem olju nekoliko prepražimo mleto meso in ga odstavimo z ognja. V drugi ponvi prepražimo sesekljano čebulo in orientalsko kumino, da porumeni.

    Dodamo česen, pražimo kratek čas in dodamo prepraženo mleto meso ter paradižnikovo mezgo. Vse skupaj pražimo še kratek čas, nato dodamo narezane paradižnike in rdeče vino. Kuhamo. Začinimo s čilijem, soljo in poprom ter kuhamo, dokler se jed ne zgosti. Pred koncem kuhanja dodamo kuhan fižol.

    Zrela avokada očistimo, narežemo na kocke in začinimo s koriandrom, kajenskim poprom, soljo in poprom. Dodamo narezano čebulo in oljčno olje ter vse skupaj premešamo.

    Operemo solato in jo narežemo na tanke trakove. V eno posodo nadevamo pripravljeni avokado, v drugo paradižnikovo salso, v tretjo kislo smetano, v četrto pa narezano solato. Tortilje nadevamo s pripravljenimi sestavinami in jih zvijemo.