Na segretem oljčnem olju nekoliko prepražimo mleto meso in ga odstavimo z ognja. V drugi ponvi prepražimo sesekljano čebulo in orientalsko kumino, da porumeni.
Tortilla chili con carne style
Sestavine
4
število porcij
-
- 500 g mešano mleto meso
- 2 čebula
- 3 česen
- 1 čili
- 32 g paradižnikova mezga
- 400 g narezan paradižnik
- 3 dl rdeče vino
- 300 g fižol
- sol
- poper
- olivno olje
- 2 avokado
- koriander
- 1 kisla smetana
- 8 tortilja
- 1 solata
- kumina
Priprava
Dodamo česen, pražimo kratek čas in dodamo prepraženo mleto meso ter paradižnikovo mezgo. Vse skupaj pražimo še kratek čas, nato dodamo narezane paradižnike in rdeče vino. Kuhamo. Začinimo s čilijem, soljo in poprom ter kuhamo, dokler se jed ne zgosti. Pred koncem kuhanja dodamo kuhan fižol.
Zrela avokada očistimo, narežemo na kocke in začinimo s koriandrom, kajenskim poprom, soljo in poprom. Dodamo narezano čebulo in oljčno olje ter vse skupaj premešamo.
Operemo solato in jo narežemo na tanke trakove. V eno posodo nadevamo pripravljeni avokado, v drugo paradižnikovo salso, v tretjo kislo smetano, v četrto pa narezano solato. Tortilje nadevamo s pripravljenimi sestavinami in jih zvijemo.