
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
osnova
Mleti lešniki Mleti lešniki | 45 g g | |
Neslane pistacije Neslane pistacije | 80 g g | |
Pekani Pekani | 30 g g | |
Datlji Datlji | 165 g g | |
Javorjev sirup Javorjev sirup | 36 ml ml |
čokoladna krema
Avokado Avokado | 3 | |
Javorjev sirup Javorjev sirup | 72 ml ml | |
Kakav v prahu Kakav v prahu | 100 g g | |
Kokosovo olje Kokosovo olje | 70 g g | |
Kokosov napitek Kokosov napitek | 85 g g |
domača karamela
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 100 g g | |
Maslo Maslo | 45 g g | |
Sladka smetana Sladka smetana | 1 dl dl | |
Javorjev sirup Javorjev sirup | 24 ml ml |
posip
Pekani Pekani | ||
Jagode Jagode |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTortolada
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Vse sestavine za osnovo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Dno modela za torto (20 cm) prekrij s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Maso za osnovo enakomerno razporedi po pekaču in jo s prsti pritisni ob dno.
*Kokosov napitekčez noč postavi v hladilnik. Za kremo uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke, kokosovo vodo pa uporabi v kakšni drugi okusni jedi (npr. smutiju, kaši …). Vse sestavine za kremo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Čokoladno kremo razporedi po osnovi in jo za vsaj 1 uro postavi v hladilnik.
V ponev stresi rjavi sladkor in počakaj da se stopi (sladkor topi na srednji temperaturi in ga ne mešaj). Stopljenemu sladkorju dodaj koščke narezanega masla in mešaj nekaj minut. Na koncu dodaj še sladko smetano in vse skupaj še enkrat premešaj. Ponev odstavi in vanjo vmešaj še javorjev sirup.
Po vrhu nadevaj še orehe pekan in koščke jagod ter torto za nekaj ur postavi v hladilnik (najbolje, da tam ostane čez noč).