Preprosto več za vas
Tortolada

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek
Sladki petek
Sladki petek - Sašo Šketa

Sestavine

osnova

Mleti lešniki Mleti lešniki45 g g
Neslane pistacije Neslane pistacije80 g g
Pekani Pekani30 g g
Datlji Datlji165 g g
Javorjev sirup Javorjev sirup36 ml ml

čokoladna krema

Avokado Avokado3
Javorjev sirup Javorjev sirup72 ml ml
Kakav v prahu Kakav v prahu100 g g
Kokosovo olje Kokosovo olje70 g g
Kokosov napitek Kokosov napitek85 g g

domača karamela

Rjavi sladkor Rjavi sladkor100 g g
Maslo Maslo45 g g
Sladka smetana Sladka smetana1 dl dl
Javorjev sirup Javorjev sirup24 ml ml

posip

Pekani Pekani
Jagode Jagode

Tortolada

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(0)

Priprava

Vse sestavine za osnovo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Dno modela za torto (20 cm) prekrij s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Maso za osnovo enakomerno razporedi po pekaču in jo s prsti pritisni ob dno.

*Kokosov napitekčez noč postavi v hladilnik. Za kremo uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke, kokosovo vodo pa uporabi v kakšni drugi okusni jedi (npr. smutiju, kaši …). Vse sestavine za kremo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Čokoladno kremo razporedi po osnovi in jo za vsaj 1 uro postavi v hladilnik.

V ponev stresi rjavi sladkor in počakaj da se stopi (sladkor topi na srednji temperaturi in ga ne mešaj). Stopljenemu sladkorju dodaj koščke narezanega masla in mešaj nekaj minut. Na koncu dodaj še sladko smetano in vse skupaj še enkrat premešaj. Ponev odstavi in vanjo vmešaj še javorjev sirup.

Po vrhu nadevaj še orehe pekan in koščke jagod ter torto za nekaj ur postavi v hladilnik (najbolje, da tam ostane čez noč).