Svinjino približno 30 minut pecite v ogreti ventilatorski pečici na 180 °C v skladu z navodili na embalaži.
Tostada z natrgano svinjino
Sestavine
-
- 500 g natrgana svinjina
- koriander
- čebula
- 300 g paradižnik
- 1 avokado
- limetin sok
- sol
- 4 tortilja wrap
- 125 g sveži sir s čilijem
- 15 g čili
- 100 g sir ementalec
Priprava
Za salso operite koriander, stresajte, da se osuši, potrgajte liste in jih sesekljajte. Olupite in nasekljajte čebulo. Paradižnik očistite, prerežite na polovico, odstranite sredico in ga narežite na drobne kocke. Olupite avokado, odstranite koščico in ga narežite na drobne kocke. Zmešajte z limetinim sokom, paradižnikom, čebulo in koriandrom. Po okusu začinite s soljo.
Meso vzemite iz pečice, natrgajte ga s pomočjo dvojih vilic in zmešajte z marinado iz čipotla. V vroči ponvi s premazom približno 30 sekund segrevajte 1 zavitek. Obrnite in ga premažite s približno 30 g svežega sira. Po vrhu razporedite četrtino natrgane svinjine, čilijev jalapeno in salse, potresite s 25 g sira in v pokriti ponvi segrevajte približno 1 minuto, da se sir nekoliko stopi. Na enak način pripravite ostale tostade.