Preprosto več za vas
Tunov rostbif na krompirjevi beli polenti z ribiško kaponato iz artičok

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

tunov rostbif

Tunin file Tunin file800 g g
Koromač Koromač6 g g
Sezamova semena Sezamova semena6 g g
Poper Poper
Rožmarin Rožmarin2 Vejica Vejica
Solni cvet Solni cvet
Olivno olje Olivno olje

ribiška kaponata

Šalotka Šalotka1
Olivno olje Olivno olje
Zelena Zelena1
Artičoke Artičoke4
Zelena paprika Zelena paprika
Limonin sok Limonin sok1
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik8
Olive Olive12
Pinjole Pinjole18 g g
Vinski kis Vinski kis24 ml ml
Kapre Kapre32 g g
Rozine Rozine16 g g
Bazilika Bazilika
Belo vino Belo vino12 ml ml
Solni cvet Solni cvet

krompirjeva polenta

Krompir Krompir70 g g
Pšenični zdrob Pšenični zdrob30 g g
Jušna osnova Jušna osnova
Maslo Maslo50 g g
Sol Sol

Tunov rostbif na krompirjevi beli polenti z ribiško kaponato iz artičok

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Ribiška kaponata

Sveže artičoke očistimo. Najprej odrežemo ali odlomimo pecelj, odrežemo krovne/zunanje liste in ostre konice listov ter odstranimo notranjost (steblo artičoke in zunanje liste lahko uporabimo za kakšno omako ali juho). Dna artičok potopimo v mrzlo vodo z limonovim sokom, da ostanejo bela.
Rozine namočimo v mešanici sesekljanih lističev bazilike, oljčnega olja in belega vina. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na majhne kocke. Šalotko olupimo, očistimo ter drobno sesekljamo. Steblo zelene operemo in po dolžini narežemo na ožje rezine. Češnjeve paradižnike operemo in prepolovimo. Kapre in razkoščičene olive dobro odcedimo. Olive narežemo na kolobarje. Pinjole na hitro popražimo v ponvi brez maščobe.

V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem popražimo kocke zelene paprike ter sesekljano čebulo, da postekleni. Dodamo dobro odcejene narezane srčke artičok, rezine stebelne zelene, češnjev paradižnik, pražene pinjole, narezane olive, odcejene kapre in namočene rozine (skupaj s tekočino). Premešamo in pokrito dušimo 10 minut. Nato prilijemo kis, dušimo nekaj minut, da se arome prepojijo, začinimo s solnim cvetom in sveže mletim poprom, premešamo ter odstavimo.
Tunov rostbif:

V terilniku stremo žličko poprovih zrn in žličko koromačevih semen (ne povsem). Stresemo na krožnik. Rožmarin osmukamo in dodamo strtim semenom skupaj s sezamovimi semeni in solnim cvetom. Tunino v kosu z vseh strani z rokami obložimo z aromatično mešanico.

V ponvi segrejemo maščobo in tunino na hitro popečemo z vseh strani. Prestavimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in postavimo v pečico, predhodno ogreto na 180 stopinj Celzija. Po 10 minutah vzamemo iz pečice, pokrijemo in pustimo počivati še dve do tri minute, preden tunino razrežemo na dve do tri centimetre debele rezine.

Krompirjeva polenta

Krompir olupimo, operemo, narežemo na kocke in skuhamo v slanem kropu. Skupaj z vodo, v kateri se je kuhal, ga dobro pretlačimo, da dobimo gosto, kremasto krompirjevo juho. Prilijemo še malo vroče vode ali jušne osnove, zavremo, dodamo maslo in počasi ob mešanju vsipamo pšenični zdrob, kot bi kuhali navadno polento. Med stalnim mešanjem kuhamo približno 10 minut, nato odstavimo. Po potrebi dosolimo in ponovno premešamo.

Serviranje

Na segrete servirne krožnike z žlico raztegnemo krompirjevo polento, nanjo položimo rezine pečene tunine, poleg pa damo ribiško kaponato z artičokami.

Nasveti

Namesto krompirjeve polente lahko kot prilogo ponudimo kremni krompirjev pire, belo polento ali popečene rezine kruha.

Kot priloga ali hladna predjed je kaponata marsikomu naslednji dan še okusnejša. Ohlajeno kaponato lahko hranimo v hladilniku do pet dni.

Kupujemo artičoke, ki imajo popolne trdno zaprte liste. Artičoke morajo biti v roki za svojo velikost težke in enakomerno zelene barve.

Če nimamo na razpolago svežih artičok, lahko uporabimo tudi vložene, ki jih predhodno dobro odcedimo in dodamo v kaponato šele tik pred koncem dušenja.

Podobni recepti

Goveji hamburger z brusnicami v polnozrnati bombeti z domačo paradižnikovo omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Goveji hamburger z brusnicami v polnozrnati bombeti z domačo paradižnikovo omako
1:30 h
(0)
Hrustljave kozice z rezanci kataifi na črnem rižu z bučno kremo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Hrustljave kozice z rezanci kataifi na črnem rižu z bučno kremo
1:30 h
(0)
Kremna polenta po primorsko z ocvrtimi jajčevci

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Kremna polenta po primorsko z ocvrtimi jajčevci
60 min
(0)
Piščančji mini file in kaneloni z gobami in s skuto na špinačni omaki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančji mini file in kaneloni z gobami in s skuto na špinačni omaki
1:30 h
(0)
Piščančji mini file v hrustljavi skorjici na pireju iz zelene in hrušk z ananasom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančji mini file v hrustljavi skorjici na pireju iz zelene in hrušk z ananasom
60 min
(0)
Piščančji prsni fileji s kraško dimljeno panceto in trapistom, pita s kostanjem, jurčki in pistacijami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančji prsni fileji s kraško dimljeno panceto in trapistom, pita s kostanjem, jurčki in pistacijami
1:30 h
(0)
Piščančji prsni file z domačimi ravioli

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančji prsni file z domačimi ravioli
1:30 h
(0)
Piščančji zvitki s planinskimi cmoki in spomladansko zelenjavo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančji zvitki s planinskimi cmoki in spomladansko zelenjavo
2:00 h
(0)
Pečene puranje prsi z jesenskim nadevom na bučnem pireju v družbi izbranih sirov

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Pečene puranje prsi z jesenskim nadevom na bučnem pireju v družbi izbranih sirov
60 min
(0)
Perutničke z rdečo pomarančo na krompirjevem pireju

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Perutničke z rdečo pomarančo na krompirjevem pireju
60 min
(0)
Piščančja jesenska pita z italijanskim pridihom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančja jesenska pita z italijanskim pridihom
1:30 h
(0)
Vitasia hrustljave perutničke s skutinimi krogljicami in z azijsko omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Vitasia hrustljave perutničke s skutinimi krogljicami in z azijsko omako
60 min
(0)
Čevapčiči v sezamovi skorjici na kremni rižoti s penino in solato iz brokolija in cvetače

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Čevapčiči v sezamovi skorjici na kremni rižoti s penino in solato iz brokolija in cvetače
1:30 h
(0)
Mehiške kroglice iz mletega mesa s pikantno omako iz paradižnikov, koruze in fižola

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Mehiške kroglice iz mletega mesa s pikantno omako iz paradižnikov, koruze in fižola
1:30 h
(0)
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki s hrustljavo polento

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Mesne kroglice v paradižnikovi omaki s hrustljavo polento
1:30 h
(0)