Tunov rostbif na krompirjevi beli polenti z ribiško kaponato iz artičok

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

tunov rostbif

Tunin file Tunin file800 g g
Koromač Koromač6 g g
Sezamova semena Sezamova semena6 g g
Poper Poper
Rožmarin Rožmarin2 Vejica Vejica
Solni cvet Solni cvet
Olivno olje Olivno olje

ribiška kaponata

Šalotka Šalotka1
Olivno olje Olivno olje
Zelena Zelena1
Artičoke Artičoke4
Zelena paprika Zelena paprika
Limonin sok Limonin sok1
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik8
Olive Olive12
Pinjole Pinjole18 g g
Vinski kis Vinski kis24 ml ml
Kapre Kapre32 g g
Rozine Rozine16 g g
Bazilika Bazilika
Belo vino Belo vino12 ml ml
Solni cvet Solni cvet

krompirjeva polenta

Krompir Krompir70 g g
Pšenični zdrob Pšenični zdrob30 g g
Jušna osnova Jušna osnova
Maslo Maslo50 g g
Sol Sol

Tunov rostbif na krompirjevi beli polenti z ribiško kaponato iz artičok

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Ribiška kaponata

Sveže artičoke očistimo. Najprej odrežemo ali odlomimo pecelj, odrežemo krovne/zunanje liste in ostre konice listov ter odstranimo notranjost (steblo artičoke in zunanje liste lahko uporabimo za kakšno omako ali juho). Dna artičok potopimo v mrzlo vodo z limonovim sokom, da ostanejo bela.
Rozine namočimo v mešanici sesekljanih lističev bazilike, oljčnega olja in belega vina. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na majhne kocke. Šalotko olupimo, očistimo ter drobno sesekljamo. Steblo zelene operemo in po dolžini narežemo na ožje rezine. Češnjeve paradižnike operemo in prepolovimo. Kapre in razkoščičene olive dobro odcedimo. Olive narežemo na kolobarje. Pinjole na hitro popražimo v ponvi brez maščobe.

V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem popražimo kocke zelene paprike ter sesekljano čebulo, da postekleni. Dodamo dobro odcejene narezane srčke artičok, rezine stebelne zelene, češnjev paradižnik, pražene pinjole, narezane olive, odcejene kapre in namočene rozine (skupaj s tekočino). Premešamo in pokrito dušimo 10 minut. Nato prilijemo kis, dušimo nekaj minut, da se arome prepojijo, začinimo s solnim cvetom in sveže mletim poprom, premešamo ter odstavimo.
Tunov rostbif:

V terilniku stremo žličko poprovih zrn in žličko koromačevih semen (ne povsem). Stresemo na krožnik. Rožmarin osmukamo in dodamo strtim semenom skupaj s sezamovimi semeni in solnim cvetom. Tunino v kosu z vseh strani z rokami obložimo z aromatično mešanico.

V ponvi segrejemo maščobo in tunino na hitro popečemo z vseh strani. Prestavimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in postavimo v pečico, predhodno ogreto na 180 stopinj Celzija. Po 10 minutah vzamemo iz pečice, pokrijemo in pustimo počivati še dve do tri minute, preden tunino razrežemo na dve do tri centimetre debele rezine.

Krompirjeva polenta

Krompir olupimo, operemo, narežemo na kocke in skuhamo v slanem kropu. Skupaj z vodo, v kateri se je kuhal, ga dobro pretlačimo, da dobimo gosto, kremasto krompirjevo juho. Prilijemo še malo vroče vode ali jušne osnove, zavremo, dodamo maslo in počasi ob mešanju vsipamo pšenični zdrob, kot bi kuhali navadno polento. Med stalnim mešanjem kuhamo približno 10 minut, nato odstavimo. Po potrebi dosolimo in ponovno premešamo.

Serviranje

Na segrete servirne krožnike z žlico raztegnemo krompirjevo polento, nanjo položimo rezine pečene tunine, poleg pa damo ribiško kaponato z artičokami.

Nasveti

Namesto krompirjeve polente lahko kot prilogo ponudimo kremni krompirjev pire, belo polento ali popečene rezine kruha.

Kot priloga ali hladna predjed je kaponata marsikomu naslednji dan še okusnejša. Ohlajeno kaponato lahko hranimo v hladilniku do pet dni.

Kupujemo artičoke, ki imajo popolne trdno zaprte liste. Artičoke morajo biti v roki za svojo velikost težke in enakomerno zelene barve.

Če nimamo na razpolago svežih artičok, lahko uporabimo tudi vložene, ki jih predhodno dobro odcedimo in dodamo v kaponato šele tik pred koncem dušenja.

Akcija

Oljčno oljeOljčno olje
Oljčno olje
200 ml (1 l = 9.95)
17.1. - 29.1.
1.99 € *
200 ml (1 l = 9.95)

Podobni recepti

Ponudba akcija
Tortilla chili con carne style

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Tortilla chili con carne style
1:00 h
(0)
Ponudba akcija
Vitasia hrustljave perutničke s skutinimi krogljicami in z azijsko omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Vitasia hrustljave perutničke s skutinimi krogljicami in z azijsko omako
1:00 h
(0)
Ponudba akcija
Čevapčiči v sezamovi skorjici na kremni rižoti s penino in solato iz brokolija in cvetače

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Čevapčiči v sezamovi skorjici na kremni rižoti s penino in solato iz brokolija in cvetače
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Mariniran piščanec z žajbljem, limono in rožmarinom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Mariniran piščanec z žajbljem, limono in rožmarinom
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Mesna štruca z Ratatouillejem, šparglji z mladim krompirjem, čemažev pesto in bučno olje

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Mesna štruca z Ratatouillejem, šparglji z mladim krompirjem, čemažev pesto in bučno olje
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Mehiške kroglice iz mletega mesa s pikantno omako iz paradižnikov, koruze in fižola

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Mehiške kroglice iz mletega mesa s pikantno omako iz paradižnikov, koruze in fižola
1:30 h
(0)
Soba rezanci z govejim filejem v kokosovi omaki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Soba rezanci z govejim filejem v kokosovi omaki
1:00 h
(0)
Ponudba akcija
Hrustljave kozice z rezanci kataifi na črnem rižu z bučno kremo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Hrustljave kozice z rezanci kataifi na črnem rižu z bučno kremo
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Goveji hamburger z brusnicami v polnozrnati bombeti z domačo paradižnikovo omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Goveji hamburger z brusnicami v polnozrnati bombeti z domačo paradižnikovo omako
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Najboljši svinjski kotleti

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Najboljši svinjski kotleti
0:30 min
(1)
Ponudba akcija
Pečene puranje prsi z jesenskim nadevom na bučnem pireju v družbi izbranih sirov

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Pečene puranje prsi z jesenskim nadevom na bučnem pireju v družbi izbranih sirov
1:00 h
(0)
Ponudba akcija
Perutničke z rdečo pomarančo na krompirjevem pireju

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Perutničke z rdečo pomarančo na krompirjevem pireju
1:00 h
(0)
Ponudba akcija
Piščančja rolada z bučkami na krompirjevem pireju s čemažem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančja rolada z bučkami na krompirjevem pireju s čemažem
1:00 h
(0)
Ponudba akcija
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki s hrustljavo polento

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Mesne kroglice v paradižnikovi omaki s hrustljavo polento
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Piščančji medaljoni na grahovem pireju

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančji medaljoni na grahovem pireju
1:30 h
(0)