Preprosto več za vas
Ups, ostala nam je pečenka

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Svinjska pečenka Svinjska pečenka
Široki rezanci Široki rezanci
Bešamel Bešamel
Nariban sir Nariban sir

Ups, ostala nam je pečenka

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Ostanke pečenke narežemo na manjše koščke, ki jih nato zmešamo s kuhanimi širokimi rezanci ali makaroni. Prelijemo z bešamel omako, po vrhu potresemo nariban sir po želji in jed lepo zapečemo v pečici. Namesto pečenke lahko uporabimo tudi goveje meso iz juhe ali ostanke salam, ki pa jih prej še malo prepražimo.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili otroci iz Kranjskih vrtcev, enota Čirče, mentorji: Bernarda Zabert, Kai Živkovič z babi Marjetko.

Fotografija: Peter Irman