
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Svinjska pečenka Svinjska pečenka | |||
Široki rezanci Široki rezanci | |||
Bešamel Bešamel | |||
Nariban sir Nariban sir |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamUps, ostala nam je pečenka
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Ostanke pečenke narežemo na manjše koščke, ki jih nato zmešamo s kuhanimi širokimi rezanci ali makaroni. Prelijemo z bešamel omako, po vrhu potresemo nariban sir po želji in jed lepo zapečemo v pečici. Namesto pečenke lahko uporabimo tudi goveje meso iz juhe ali ostanke salam, ki pa jih prej še malo prepražimo.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili otroci iz Kranjskih vrtcev, enota Čirče, mentorji: Bernarda Zabert, Kai Živkovič z babi Marjetko.
Fotografija: Peter Irman